בחדר מיון, פרוטוקול סטנדרטי המבוסס על מתן הידרומורפון נמצא יעיל יותר מטיפול שגרתי לאיזון כאב עז, כך מדווחים צוות חוקרים מניו-יורק במאמר חדש שפורסם ב-Annals of Emergency Medicine.
החוקרים ערכו מחקר אקראי, פרוספקטיבי, שכלל פרוטוקול קבוע של “1+1” של Hydromorphone אל מול הטיפול הסטנדרטי בחדר מיון בחולים עם כאב עז.
לדברי החוקרים, הטיפול המקובל במרבית חדרי המיון מבוסס לרוב על מינון לא-מספק של הטיפול בנוגדי-כאב, או טיטרציה לא הולמת של הטיפול. למרות שטיטרציה הנה הדרך הטובה ביותר להתאים את הטיפול כנגד כאב, קשה לבצע זאת בתנאי עומס של חדר המיון. פרוטוקול “1+1” תוכנן לשמש באופן קל ונוח, עם צורך בהערכה חוזרת בודדת.
167 חולים חולקו לטיפול בפרוטוקול “1+1” וקיבלו טיפול ב-Hydromorphone במינון 1 מ”ג מיד ומנה שנייה של 1 מ”ג לאחר 15 דקות, במידה והשיבו בחיוב לשאלה “האם אתה מעוניין בתרופה נוספת להקלה על הכאב?” 171 החולים שחולקו לטיפול סטנדרטי קיבלו מינון התחלתי של אופיואידים דרך הוריד כפי שנקבע לפי הרופא הבכיר בחדר מיון, שגם החליט על צורך במתן נוגדי-כאב נוספים.
לחולים שפיתחו דה-סטורציה עד פחות מ-95% ניתן חמצן במשקפיים. כל המשתתפים נשאלו בשנית לאחר 60 דקות אם הם מעוניינים בתרופה נוספת להקלה על כאב.
טיפול מוצלח הוגדר כטיפול שלא דרש נוגדי-כאב נוספים לאחר 15 דקות או 60 דקות. מניתוח ITT (Intent-To-Treat) עולה כי 86.8% מהחולים שחולקו לטיפול בפרוטוקול המחקרי טופלו בהצלחה, זאת בהשוואה ל-76.6% מהחולים בקבוצת הביקורת.
בקבוצת המחקר, 156 חולים קיבלו מנה שנייה של Hydromorphone ו-144מהם טופלו בהצלחה. שיעורי ההצלחה מניתוח PP (Per Protocol) עמדו על 92.3% (144/156 חולים).
חולה אחד בקבוצת המחקר ושני חולים בקבוצת הביקורת פיתחו דה-סטורציה זמנית, והיארעות תופעות לוואי הייתה דומה בשתי הקבוצות.
החוקרים מסכמים וכתבים כי הטיפול בפרוטוקול “1+1” ב-Hydromorphone נמצא יעיל יותר מבחינה סטטיסטית וקלינית, בהשוואה לטיפול הסטנדרטי.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!