אורתופדיה-פיזיותרפיה

השיפור ב-BMD תחת טיפול ב-zoledronic acid (אקלסטה) מסביר באופן מובהק את הירידה בסיכון לשברים הודות להיענות הגבוהה לטיפול (J Bone Miner Res)

ע”פ אנליזה ממחקר ה-HORIZON הקשר בין השיפור בצפיפות העצם (BMD ) תחת טיפול ב-zoledronic acid (אקלסטה) לבין הירידה בסיכון לשברים הוא משמעותי, כנראה הודות להיענות הגבוהה שיש לטיפול חד שנתי זה.

החוקרים מסבירים כי מדידת צפיפות העצם (BMD) נחשב למדד חלש לחיזוי השפעת הטיפול על הסיכון לשברים. במחקר זה החוקרים מדווחים על גישה של השוואת נתונים מידי שנה לצורך הערכת האפקט הטיפול המוסבר ע”י השינוי ב-BMD לבין הסיכון לשברים.

החוקרים עקבו אחר 7,736 נשים פוסטמנופאוזליות (בגילים 65-89) שהשתתפו במחקר ה-HORIZON ואשר חולקו באופן אקראי לטיפול באקלסטה או פלצבו. שיעור השפעת הטיפול ע”י שינוי ב-BMD של הירך הוערך ע”י שימוש בגישה אלטרנטיבית של שנה אחר  שנה ושל הגישה המקובלת של מדידת השינוי למשך 3 שנים.

בנוסף נחקרה גם תת קבוצה של 1,132 נשים שלהם שנעשתה להם בדיקת PINP (ר”ת של procollagen type 1 amino-terminal propeptide ) בתחילת המחקר ולאחר 12 חודשים לצורך הערכת שיעור השפעת הטיפול המוסבר ע”י השינוי ב-PINP.

בלי קשר לשיטת המדידה,  השינוי בסך ה-BMD בירך הסביר שיעור ניכר מהאפקט של אקלסטה בהפחתת הסיכון לשבר ורטברלי חדש : שיעור של 40% בטווח בר סמך שבין 30% ל-54% למשך 3 שנות האנליזה.

השפעת הטיפול לשברים לא ורטברלים לא הייתה מובהקת סטטיסטית לאנליזה שנעשתה מידי שנה אך הייתה מובהקת בבחינת השינוי לאורך 3 שנים כאשר השינוי ב-BMD הסביר 61% (ובטווח בר סמך שבין 24% ל-156%) מהאפקט של אקלסטה בהפחתת שבר לא ורטברלי חדש.

השינוי ב-PINP הסביר 58% (בטווח שבין 15% ל-222%) מהאפקט של אקלסטה בהפחתת שבר ורטברלי חדש.

מסקנת החוקרים היא שהשפעת הטיפול על השינוי ב-BMD מסבירה שיעור גבוה יותר מזה שנצפה במחקרים קודמים של הירידה בסיכון לשברים, כשהסיבה נעוצה בכך שההיענות לטיפול באקלסטה הניתנת אחת לשנה היא גבוהה מזו הקיימת בביספוספונטים אחרים. נראה לחוקרים שלכן מחקרים קודמים העריכו בחסר את הקשר בין שינוי ב-BMD להשפעת הטיפול על הסיכון לשברים.

J Bone Miner Res. 2012 Apr 24

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש תועלת לג'ל טסטוסטרון בנשים לאחר שבר ירך?

    האם יש תועלת לג'ל טסטוסטרון בנשים לאחר שבר ירך?

    בהשוואה לפעילות גופנית בלבד, משלב אימון גופני עם ג’ל טסטוסטרון לא הוביל לשיפור מרחק הליכה בשש דקות בנשים מבוגרות זמן קצר לאחר תיקון שבר ירך והגבלה בתפקוד, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשברי ירך השפעה משמעותית על בריאות הציבור, כאשר עד 76% מהחולים בארצות הברית […]

  • ניתוח קטרקט עשוי לסייע במניעת נפילות ושברים

    ניתוח קטרקט עשוי לסייע במניעת נפילות ושברים

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח קטרקט עם הכנסת עדשה תוך-עינית מלווה בסיכון מופחת לנפילות, שברים ודימום תוך-גולגולתי במבוגרים בגילאי 60 שנים ומעלה. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי מבוסס על נתוני מאגר TriNetX וכלל נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות של 64 מרכזים רפואיים בארצות […]

  • עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    בארצות הברית דווח על שיעורי התמותה על-רקע היריון הגבוהים ביותר מבין המדינות בעלות הכנסה-גבוהה, עם למעלה מ-6,000 מקרי תמותה מדווחים בין 2018 עד 2022, כך על-פי נתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מניתוח הנתונים עלה כי בילידות אלסקה ובאמריקאיות ממוצא אינדיאני תועדו שיעורי התמותה הגבוהים ביותר. מחקר החתך התבסס על נתונים ארציים של המרכז […]

  • אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה (High-Intensity Interval Training, או HIIT) תחת השגחה לאורך חמש שנים עשויים להפחית את הסיכון להידרדרות מהירה בקצב הפינוי הגלומרולארי המשוער בקשישים בגילאי 70-77 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות היתרונות הבריאותיים הרבים של פעילות גופנית, אין […]

  • טיפול ב-Denosumab מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Ann Intern Med)

    טיפול ב-Denosumab מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Ann Intern Med)

    טיפול ב- Denosumab (פרוליה) כנגד אוסטיאופורוזיס מעלה את הסיכון להיפוקלצמיה, כאשר הסיכון גבוה יותר בשלבים מתקדמים של מחלת כליות כרונית, באלו עם מחלת עצם ומינרלים משנית למחלת כליות כרונית ובחולים תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הטיפולים […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך