אנדוקרינולוגיה ילדים

נתונים מדאיגים בנוגע להרגלי התזונה של האוכלוסייה הכללית ובמיוחד של הציבור הערבי והחרדי (מכון ברודקייל)

סקר מכון מאיירס-ג’וינט-ברוקדייל, בראשות פרופסור מייקל הרטל, שנערך בשיתוף אגף התזונה במשרד הבריאות חושף נתונים מדאיגים בנוגע להרגלי התזונה של האוכלוסייה הכללית ובמיוחד בנוגע להרגלי התזונה של הציבור הערבי והחרדי. הסקר בוצע על ידי החוקרות הדר סמואל ורינה מעוז ברויאר.
מהסקר עולה כי בקרב הציבור הערבי והחרדי, צריכת מזון לא בריא המסומן בסמל אדום על גבי האריזה, גבוהה בפער משמעותי לעומת הציבור הכללי בישראל. כך למשל על פי הנתונים, 80% מהנשאלים מהציבור הערבי והחרדי ציינו כי הם רוכשים שתיה מתוקה לעומת 50% בלבד בציבור הכללי.
עוד עולה מהסקר כי 72% מהציבור הערבי ו- 70% מהציבור החרדי צורכים מעדנים מתוקים בהשוואה ל-  50% באוכלוסייה  הכללית. כמו כן,   61% מהציבור הערבי רוכשים בשר מעובד מול 50% בציבור הכללי והחרדי ו-40% מהציבור החרדי רוכשים דגני בוקר מתוקים מול 30% בציבור הכללי . גם בגזרת החטיפים ישנם הבדלים משמעותיים, בציבור הערבי 86% רוכשים חטיפים מתוקים ובציבור החרדי 89% בהשוואה ל- 74% באוכלוסייה הכללית וחטיפים מלוחים בציבור החרדי צורכים הרבה יותר, 90% לעומת 70% בציבור הכללי.
סקר נוסף שנערך על ידי מכון ברוקדייל, מעיד שבתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה קיימת תופעה של אכילה מוגברת ככלל, ושל חטיפים בפרט. כמו כן זוהו התנהגויות נוספות שאינן תואמות אורח חיים בריא הנמצאות במגמת עליה בעקבות המשבר. התנהגויות אלו כוללות עישון ועלייה במשך הצפייה במסכים, כגון טלוויזיות, מחשבים וטלפונים חכמים. סקר זה בוצע על ידי ד”ר מיכל לרון, חוקרת מומחית בכירה וראשת צוות בריאות, והחוקרים, רחל גולדווג ופרופ’ מייקל הרטל.
מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות, פרופ’ רונית אנדוולט: “דווקא בעת הזו, תזונה בריאה חשובה מאוד לחיזוק החוסן הגופני. המחקרים מלמדים שהשמנה, סוכרת וחסרים תזונתיים גורמים לסיבוכי קורונה ופוגעים ביכולת הגוף להתמודד עם המחלה ועל-כן, נכון להקפיד יותר מתמיד על תזונה בריאה, ולהימנע ממזון אולטרה-מעובד.”
חוקרת מומחית במכון ברוקדייל, הדר סמואל: “לצד הממצאים המדאיגים בנוגע לקנייה של מזונות לא בריאים, עולה מממצאי הסקר גם סיבה לתקווה לעומת הציבור הכללי, שיעור גבוה יותר של משתתפים מהציבור הערבי והציבור החרדי דיווחו על כוונה לשנות את הרגלי הקנייה בעקבות הסימון החדש, לקנות פחות מוצרים המסומנים באדום ויותר מאלו המסומנים בירוק.”

 בברכה,
 דוברות משרד הבריאות

לסקר לחצו כאן בבקשה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד, בפרט מתוקים, מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות גלאוקומה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. מהנתונים עולה כי הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לגלאוקומה היה משמעותי בגברים ובמבוגרים בגיל מתקדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול ב- Semaglutide (וויגובי) מוביל לירידה גדולה יותר במשקל במטופלים עם עודף-משקל או השמנת-יתר אשר לא קיבלו קודם לכן טיפול תרופתי כנגד השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת Semaglutide, אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, הדגימו השפעה הטרוגנית על משקל הגוף באלו עם עודף-משקל […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה