אנדוקרינולוגיה ילדים

טיפול באגוניסטים ל-GLP-1 מגן על הכליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 עם מחלת כליות מתקדמת (מתוך Research Square)

בחולים עם מחלת כליות מתקדמת משנית לסוכרת, לטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 השפעה ניטרלית על התוצאות הקרדיווסקולאריות, אך הטיפול מלווה בשימור התפקוד הכלייתי ושיפור הישרדות החולים, כך עולה מניתוח נתונים רטרוספקטיביים אודות למעלה מ-2,000 חולים עם סוכרת מסוג 2 בטאיוואן.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלות לב וכלי דם הן הגורם המוביל לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ובקרב אלו עם מחלת כליות כרונית. אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מפחיתים את התמותה מכל-סיבה ותמותה קרדיווסקולארית בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך חשיבותם בחולים עם מחלת כליות משנית לסוכרת היא שנויה במחלוקת.

אין מחקרים רבים להערכת ההשפעות של תרופות אלו על התוצאים הקרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כלית מתקדמת משנית לסוכרת. מחקרים שבחנו את הטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 בחולים עם סוכרת מסוג 2 לרוב לא כללו חולים עם מחלת כליות מתקדמת.

המחקר הרטרוספקטיבי הנוכחי כלל נתונים אודות למעלה מ-9,000 חולים עם סוכרת מסוג 2 מטאיוואן, כולם עם קצב פינוי גלומרולארי נמוך מ-30 מ"ל/דקה, אשר קיבלו מרשם ראשון לטיפול באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 או מעכב DPP-4 בין 2012-2021. החוקרים השלימו התאמה בין 602 חולים שטופלו באגוניסט ל-GLP-1 ובין 1,479 חולים שטופלו במעכבי DPP-4.

לאורך מעקב ממוצע של 2.1 שנים, שיעורי התוצא הקרדיווסקולארי המשולב של תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי ואירוע מוחי איסכמי לא היו שונים משמעותית בין מטופלים באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 ובין מטופלים במעכבי DPP-4 (13% לעומת 13.8%, בהתאמה). גם שיעורי כל אחד מהמרכיבים של התוצא המשולב לא היה שונה משמעותית בין שתי הקבוצות.

שיעורי התקדמות למחלת כליות סופנית עם דיאליזה היו נמוכים יותר משמעותית בקרב מטופלים באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 לעומת מטופלים במעכבי DPP-4 (23.4% לעומת 27.5%, בהתאמה, יחס סיכון של 0.72).

שיעורי היארעות ירידה של מעל 50% בקצב פינוי גלומרולארי מערכי הבסיס עמדו על 32.2% בקרב מטופלים באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 לעומת 35.9% עם טיפול במעכבי DPP-4 (יחס סיכון של 0.74).

חציון מרווח הזמן עד לצורך בטיפולי דיאליזה עמד על 1.9 שנים עם טיפול באגוניסט לקולטן ל-GLP-1 לעומת 1.3 שנים עם טיפול במעכב DPP-4, הבדל אשר היה מובהק סטטיסטית.

שיעורי התמותה מכל-סיבה עמדו על 18.4% עם טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1, בהשוואה ל-25.1% עם מעכבי DPP-4 (יחס סיכון של 0.71).

ממצאי המחקר מעידים כי טיפול תרופתי באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כליות מתקדמת משנית לסוכרת מספק הגנה על הכליות ומפחית את התקדמות מחלת הכליות, צורך בטיפולי דיאליזה ושיעורי התמותה מכל-סיבה.

מתוך Research Square

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שעון חכם מעודד חולי סוכרת להקפיד על פעילות גופנית (BMJ Open)

    שעון חכם מעודד חולי סוכרת להקפיד על פעילות גופנית (BMJ Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMJ Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות ביתית להקפדה על פעילות גופנית בתמיכת טכנולוגיית רפואית נישאת עשויה לסייע לחולים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 2 להקפיד על שגרת פעילות גופנית, צעד העשוי להביא לשיפור באיזון משק הסוכר ולחץ הדם. במחקר האקראי-מבוקר ביקשו החוקרים לבחון את […]

  • שילוב אגוניסט לקולטן ל-GLP-1 עם טיפול הורמונאלי עשוי להפחית את הסיכון לסרטן רירית הרחם (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of Gynecologic Oncology)

    שילוב אגוניסט לקולטן ל-GLP-1 עם טיפול הורמונאלי עשוי להפחית את הסיכון לסרטן רירית הרחם (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of Gynecologic Oncology)

    הוספת אגוניסט לקולטן ל-GLP-1 לטיפול בפרוגסטין עשוי לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן רירית הרחם בנשים עם היפרפלזיה של רירית הרחם או מחלות רחם שפירות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society of Gynecologic Oncology. החוקרים מטקסס השלימו מחקר עולם-אמיתי רטרוספקטיבי להערכת הסיכון לסרטן רירית רחם בנשים עם היפרפלזיה של רירית הרחם או מחלות […]

  • מעכב JAK חדש משפר איכות חיים בחולים עם אקזמה כרונית של הידיים (Dermatology and Therapy)

    מעכב JAK חדש משפר איכות חיים בחולים עם אקזמה כרונית של הידיים (Dermatology and Therapy)

    טיפול בקרם Delgocitinib, מעכב מקומי של Janus Kinase, הוביל לשיפור משמעותי באיכות החיים הבריאותית של חולים עם אקזמה כרונית של הידיים בדרגה בינונית-עד-חמורה, כאשר באלו שטופלו בקרם במינון 20 מ"ג/גרם תועד שיפור גדול יותר באיכות החיים לעומת אלו שטופלו בקרם דמה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Dermatology and Therapy. המחקר האקראי, כפל-סמיות, מבוקר […]

  • גלוקוזאמין עשוי להפחית את הסיכון לנפרופתיה בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Nutrition & Diabetes)

    גלוקוזאמין עשוי להפחית את הסיכון לנפרופתיה בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Nutrition & Diabetes)

    שימוש קבוע בגלוקוזאמין, תוסף נפוץ בשימוש לטיפול באוסטיאוארתריטיס וכאבי מפרקים, מלווה בסיכון מופחת למשלב סיבוכים מיקרווסקולאריים ונפרופתיה סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nutrition & Diabetes. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גלוקוזאמין מצוי בשימוש יומי של כ-20% מהמבוגרים בארצות הברית ואוסטרליה לטיפול באוסטיאוארתריטיס וכאבי מפרקים והוכח כאמצעי […]

  • האם קיים סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 במבוגרים מחוסנים שחלו בקורונה? (JAMA Netw Open)

    האם קיים סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 במבוגרים מחוסנים שחלו בקורונה? (JAMA Netw Open)

    הסיכון להופעה חדשה של סוכרת מסוג 2 לאחר זיהום בנגיף קורונה אינו מוגבר בקרב מבוגרים שקיבלו את החיסון ואת מנות הדחף במהלך גלי אומיקרון ודלתא; עם זאת, במבוגרים לא-מחוסנים שנדבקו בווריאנט אומיקרון ובחולים מאושפזים עם COVID-19 תועד סיכון מוגבר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים […]

  • התועלת של מעכבי JAK בטיפול בדלקת ענביה בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Childhood Arthritis and Rheumatology Research Alliance)

    התועלת של מעכבי JAK בטיפול בדלקת ענביה בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Childhood Arthritis and Rheumatology Research Alliance)

    מסדרת מקרים שתוצאותיה הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Childhood Arthritis and Rheumatology Research Alliance עולה כי מעכבי JAK הובילו לשיפור בדלקת ענביה במחצית מהילדים שקיבלו בעבר טיפול בתרופות ממשפחת DMARD (או Disease Modifying Anti-Rheumatic Drugs), עדות לתועלת אפשרית של תכשירים אלו בחלק מהילדים. החוקרים מדווחים על סדרת מקרים מחמישה מרכזים בארצות הברית ואיטליה שכללו חולים […]

  • בדיקת שתן לנורמטנפרינים מנבאת את הסיכון לתמותה בחולים עם אדנומה באדרנל (Sci Rep)

    בדיקת שתן לנורמטנפרינים מנבאת את הסיכון לתמותה בחולים עם אדנומה באדרנל (Sci Rep)

    בדיקת שתן לנורמטנפרינים מללוה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם אדנומה באדרנל, כאשר נרשמה עליה של 47% בסיכון לכל עליה של 100 מיקרומול/מול בריכוז קריאטינין, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. לא תועד קשר משמעותי בין ריכוז מטנפרינים בשתן ובין סיכון מוגבר לתמותה. במחקר העוקבה בחנו החוקרים אם קיים קשר בין ריכוז מטנפרינים […]

  • חקירת ההשפעה של הודעות טקסט על ניהול אסתמה בקרב צעירים (Pharmacy)

    חקירת ההשפעה של הודעות טקסט על ניהול אסתמה בקרב צעירים (Pharmacy)

    אסתמה, מצב בעל השלכות קליניות וכלכליות משמעותיות, מחייבת גישות חדשניות לטיפול יעיל. הסכום השנתי של כ-80 מיליארד דולר על הוצאות רפואיות הקשורות לאסתמה בארה"ב, מדגיש את הדחיפות שבבחינת התערבויות חדשות. בשנת 2018 לבדה, יותר מ-1.6 מיליון אמריקנים פנו לקבל טיפול חירום לאסתמה. מחקר זה מתעמק באתגרים העומדים לפני צעירים הסובלים מאסתמה, תוך דגש על ההיענות […]

  • תוצאות מבטיחות למדלל דם חדש בחולים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiol)

    תוצאות מבטיחות למדלל דם חדש בחולים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiol)

    במחקר OCEANIC-AF, טיפול ב-Asundexian הוביל לעליה קלה בשיעור אירועים מוחיים והפחתת אירועי דמם לעומת Apixaban בחולים עם פרפור פרוזדורים שלא קיבלו טיפול קודם בנוגדי-קרישה פומיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים השלימו ניצוח של תת-קבוצה של מחקר OCEANIC-AF, מחקר אקראי שכלל 14,810 חולים עם פרפור פרוזדורים שגויסו מ-1,035 אתרים ב-38 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה