ילדים

סיכון מוגבר לסרטן נמצא באנשים שחלו כילדים ב-Hodgkin’s Disease

מחקר שנערך על-ידי צוות חוקרים בין-לאומי מוצא כי בילדים שעברו טיפול במחלת Hodgkin קיים סיכון מוגבר להתפתחות סרטן מסוג אחר בהמשך חייהם.

על-פי התוצאות שפורסמו זה עתה, החוקרים מצאו כי באנשים בוגרים שעברו כילדים טיפול במחלת Hodgkin בין השנים 1955 ו- 1986 נמצאה שכיחות גבוהה מהרגיל להתפתחות לויקמיה וגידולים סרטניים מוצקים ברקמות אחרות כגון: שד, בלוטת תריס, ריאה, מעי, וקיבה.

בילדים שטופלו בהקרנות של אזור החזה, אחד הטיפולים המקובלים לפני שנת 1986, נמצאה סבירות גבוהה מהרגיל להופעת גידול סרטני מוצק. באלו שקיבלו טיפול כמותרפי, דרך הטיפול המקובלת יותר כיום, נמצא סיכון גבוה מהרגיל להופעת לויקמיה.

לטענת החוקרים, חיוני שאנשים שטופלו במחלה כילדים לפני שנת 1986 יעברו סריקה שגרתית של השד והמעי וימצאו תחת פיקוח מוגבר לגילוי סימנים מוקדמים של סוגי סרטן אחרים, וכי אלו שטופלו בילדים אחרי תקופה זו יעברו בדיקה לגילוי לויקמיה.

התוצאות המשכיות לפרסום ממשלתי כי לנשים צעירות שעברו הקרנה של אזור החזה לטיפול במחלת Hodgkin תוצע בדיקת סריקת שד ללא תשלום, ומדגישות את חשיבות המעקב לטווח ארוך אחר חולים, במיוחד אחר ילדים ואנשים צעירים.

מאז שנת 1986 הולך ופוחת השימוש בהקרנות לטיפול בילדים הסובלים ממחלת Hodgkin שכן ידוע כי הטיפול מפריע לגדילה נורמלית של הרקמות. כיום משמש טיפול זה רק במקרים שבהם המחלה ממוקמת באזור יחיד. הטיפול המועדף כיום בילדים הסובלים ממחלת Hodgkin הוא טיפול כמותרפי.

החוקרים מצאו כי בקרב כלל האנשים שטופלו במחלת Hodgkin באמצעות הקרנות, כמותרפיה, או שילוב של השניים, שכיחות התפתחות סרטן מסוג אחר בהמשך חייהם גבוהה פי 20 מאשר באוכלוסיה הכללית.

החוקרים מסבירים כי בעבר טופלו ילדים שסבלו ממחלת Hodgkin באמצעות הקרנה, כמותרפיה, או שילוב של השניים. יעילות הטיפול היתה עצומה, כך שכמעט כולם החלימו ונותרו בחיים, אך כיום אנו נחשפות עדויות להתפתחות מאוחרת יותר של מחלות סרטן אחרות בקרבם.

בתחילה, עקבו החוקרים במהלך תקופה של 11 שנים אחר שכיחות הופעת סרטן בקרב אנשים שקיבלו כילדים טיפול במחלת Hodgkin.

החוקרים ניתחו נתונים שנאספו בקרב 1,400 ילדים ברחבי ארופה ואמריקה שאובחנו כחולים במחלת Hodgkin עד גיל של 16 שנים וטופלו לראשונה בין השנים 1955 ו-1986.

במחקר הנוכחי הוארכה תקופת המעקב עד ל-17 שנים, ומספר מקרי הופעת סרטן מסוג שני שהתגלו בקרב קבוצת הנבדקים כמעט הוכפל, שכן הוא עלה מ-109 ל-212 מקרים בקרב 173 נבדקים.

החוקרים מצאו כי בקרב 1,400 הילדים שעברו הקרנות של אזור החזה, 30 חלו בסרטן שד בהמשך חייהם. בסך-הכל נספרו 42 מקרים של סרטן השד בקבוצה זו של 30 נבדקים, שכן בחלק מהמקרים הסרטן התפתח בשני השדיים. השכיחות הצפויה להתפתחות סרטן שד באוכלוסיה רגילה בגודל כזה היא מקרה אחד. 

בנוסף, נמצאו 19 מקרים מעל הצפוי של סרטן בבלוטת הערמונית, 8 מקרים למעלה מהצפוי של סרטן בעצם ובמעי, 4 מקרים מעל הצפוי של סרטן ריאות, ו-3 מקרים למעלה מהצפוי של סרטן הקיבה.

בנוסף, נמדד סיכון מוגבר להופעת לויקמיה, שהיה גבוה ביותר בתקופת המעקב של חמש השנים הראשונות אך פחת במהלך מעקב של עשר שנים נוספות.  

בנוסף נמצא כי חולים שבהם התפתח סוג סרטן שני מצויים בסיכון גבוה להיות מאובחנים גם בסוג שלישי של סרטן.

אחד החוקרים מסביר כי המחקר מראה שגידולים סרטניים המתגלים בדרך-כלל במבוגרים מופיעים בגיל צעיר הרבה יותר בקרב אלו שחלו במחלת Hodgkin וטופלו לפני שנת 1986, ובחלק מהמקרים מתפתחים כמה סוגי סרטן בחולים.

חוקר אחר מוסיף כי חיוני שאלו שעברו כילדים טיפול במחלת Hodgkin יהיו מודעים להיותם נתונים לסיכון מוגבר להופעת סוגי סרטן אחרים.

הוא מוסיף עוד כי חשוב לציין כי כל החולים שהשתתפו במחקר זה, שבהם הופיע סרטן שד עברו טיפול בהקרנות שאיננו מומלץ כיום באופן שגרתי.

חוקר שלישי מסביר כי טיפול בילדים החולים במחלת Hodgkin יעיל עד כדי כך ששיעור ההשרדות למשך חמש שנים גבוה כיום מ-95%.

לדבריו, כתוצאה מהצלחה אדירה זו, אנו עדים כיום להשפעות ארוכות הטווח של הטיפול שאילולא כן לא היו נצפות כלל.

הוא מסכם כי יש לוודא שילדים החולים במחלת Hodgkin ימצאו במעקב מתמשך גם אחרי הטיפול ויעברו בדיקות וסריקות שגרתיות לגילוי סימנים מוקדמים של סרטן. במקביל, יש להשקיע מאמצים בפיתוח טיפולים יעילים אך פחות מסרטנים.

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • זיהום ב-COVID-19 מלווה בסיכון מוגבר למחלת כליות בילדים ומתבגרים

    זיהום ב-COVID-19 מלווה בסיכון מוגבר למחלת כליות בילדים ומתבגרים

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על קשר בין זיהום בנגיף קורונה ובין סיכון מוגבר למגוון סיבוכים כלייתיים, כולל הופעה חדשה של מחלת כליות כרונית והחמרת תפקוד כלייתי בצעירים מתחת לגיל 21 שנים. באלו עם מחלת כליות כרונית קודמת או נזק כלייתי חד תועד סיכון גבוה יותר לסיבוכים חמורים, כולל דיאליזה או […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Telisotuzumab לטיפול ב-NSCLC עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Telisotuzumab לטיפול ב-NSCLC עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ ל- Telisotuzumab Vedotin לטיפול בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) מתקדם-מקומית או גרורתי עם ביטוי מוגבר של חלבון c-Met לאחר טיפול סיסטמי קודם. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר גם את בדיקת VENTANA MET (SP44) RxDx Assay של חברת רוש […]

  • צריכה רבה של עוף מלווה בסיכון מוגבר לתמותה

    צריכה רבה של עוף מלווה בסיכון מוגבר לתמותה

    צריכה שבועית של עוף בהיקף של מעל 300 גרם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה וסיכון גבוה יותר מכפליים לתמותה עקב ממאירויות של מערכת העיכול בהשוואה לצריכה שבועית קטנה מ-100 גרם, כאשר הסיכון גבוה יותר בגברים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת עוף, הנחשבת אפשרות בריאה יותר מבשר […]

  • תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בהישרדות טובה יותר של חולים עם SCLC בשלב נרחב

    תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בהישרדות טובה יותר של חולים עם SCLC בשלב נרחב

    תופעות לוואי על-רקע חיסוני מלוות בשיעורי הישרדות ללא-התקדמות ושיעורי הישרדות כוללת טובים יותר בחולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell Lung Cancer) בשלב נרחב שקיבלו טיפול כימו-אימונותרפי לעומת אלו ללא אירועים אלו, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת European Journal of Cancer. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 399 חולים (גיל חציוני של 66 שנים, 55.4% […]

  • כוויות שמש בילדות מלוות בסיכון מוגבר למלנומה בבגרות

    כוויות שמש בילדות מלוות בסיכון מוגבר למלנומה בבגרות

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology עולה כי כל כוויות שמש עם שלפוחיות נוספת לפני גיל 15 שנים לוותה בעליה של כ-3% בסיכון למלנומה בבגרות והסיכון לא הושפע ממאפיינים אישיים של רגישות לשמש, דוגמת צבע השיער והעפעפיים. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 44,021 לבנים לא-היספאנים ללא היסטוריה של […]

  • חשיפה של תינוקות שנולדו מוקדם לאנטיביוטיקה עשויה להשפיע על התפקוד הריאתי בילדות

    חשיפה של תינוקות שנולדו מוקדם לאנטיביוטיקה עשויה להשפיע על התפקוד הריאתי בילדות

    בתינוקות שנולדו מוקדם ונחשפו למחזורי טיפול אנטיביוטי מרובים סביב הלידה תועדה ירידה בתפקוד הריאתי וסיכון מוגבר לאירועי אסתמה בגיל בית-ספר , בהשוואה לאלו עם חשיפה מעטה יותר לטיפול אנטיביוטי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 3,820 תינוקות שנולדו לאחר 22-36 שבועות היריון ובמשקל לידה נמוך (פחות מ-1500 גרם); התינוקות […]

  • טיפול כימו-קרינתי במינון נמוך מספר תוצאות טיפול בחולים עם ממאירות של פי הטבעת

    טיפול כימו-קרינתי במינון נמוך מספר תוצאות טיפול בחולים עם ממאירות של פי הטבעת

    מתוצאות מחקר PLATO-ACT4 שפורסמו בכתב העת The Lancet Oncology עולה כי בחולים עם ממאירות פי טבעת בשלב מוקדם שקיבלו טיפול כימו-קרינתי במינון מופחת תועדו שיעורי תגובה קלינית מלאה גבוהים יותר לאחר שישה חודשים, לצד פחות רעילות חדה, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול סטנדרטי בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מינון גבוה של טיפול קרינתי עשוי להוביל […]

  • הבדלים מגדריים במאפייני נזלת אלרגית בילדות ובגיל ההתבגרות

    הבדלים מגדריים במאפייני נזלת אלרגית בילדות ובגיל ההתבגרות

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatric Allergy and Immunology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש משבדיה, מהן עולה כי בבנות היארעות גבוהה יותר של נזלת אלרגית לעומת בנים, כאשר בבנים שיעורי הפוגה גבוהים יותר מבנות. מהנתונים עולה עוד כי ריגוש מוקדם העלה את הסיכון לנזלת אלרגית והפחית את הסיכויים להפוגה. מחקר העוקבה מבוסס-אוכלוסייה כלל 2,250 ילדים […]

  • התמכרות למסכים מלווה בסיכון מוגבר לשינה לקויה ועליה בשומן גוף בבני נוער

    התמכרות למסכים מלווה בסיכון מוגבר לשינה לקויה ועליה בשומן גוף בבני נוער

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Global and Public Health עולה כי זמן מסך לפני השינה, עליה בזמן מסך בסופי שבוע, שימוש בטלפון כשעון מעורר והתמכרות למשחקי וידאו הינם מאפיינים נפוצים שנקשרו עם דפוסי שינה בשעה מאוחרת יותר, בקרת שינה ירודה ועליה בסיכון להשמנה במתבגרים בגילאי 11-14 שנים. מחקר החתך בכלל 62 תלמידי בית […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך