ילדים

בטיחות מעבר מטיפול אנטיביוטי תוך-ורידי לטיפול פומי ביילודים עם זיהום מוקדם (Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed)

נאונטולוגיה תינוק BABY NEONATOLOGY
ד”ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף ומוסיף מהערותיו למאמר שפורסם בכתב העת Archives of Diseases in Childhood: Fetal and Neonatal Edition המציע כי ניתן להחליף בבטחה טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי לטובת טיפול אנטיביוטי פומי ביילודים עם הופעה מוקדמת של זיהום.

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Diseases in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתן להחליף בבטחה טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי לטובת טיפול אנטיביוטי פומי ביילודים עם הופעה מוקדמת של זיהום.

מטרת המחקר הייתה לבחון את תוצאות גישת החלפת טיפול אנטיביוטי ב-Amoxicillin ממתן תוך-ורידי למתן פומי ביילודים עם הופעה מוקדמת של זיהום. מחקר העוקבה הרב-מרכזי כלל את כל היילודים שנולדו במועד עם הופעה מוקדמת של זיהום בין תחילת דצמבר בשנת 2018 ועד סוף נובמבר בשנת 2020.

התוצא העיקרי היה שיעור האשפוזים החוזרים בשל זיהום. תוצאים משניים כללו את ימי האשפוז וטיפול אנטיביוטי לפני יישום גישת החלפת טיפול לפומי לעומת המצב לאחר יישום תכנית זו.

במהלך שנתיים, 835 יילודים החלו טיפול אנטיביוטי בשל הופעה מוקדמת של זיהום (1.5% מכלל לידות חי במועד). מבין אלו, 554 יילודים (66%) השלימו את כל משטר הטיפול.

החוקרים מדווחים על 23 אירועי זיהום מוכח בתרבית (0.42 מקרים ל-1,000 לידות חי, רווח בר-סמך 95% של 0.27-0.63). לא תועדו אשפוזים חוזרים בשל זיהום.

חציון משך האשפוז עמד על 3.0 ימים (טווח בין רבעוני 2.5-3.5) ו-7.4 ימים (טווח בין רבעוני 7.0-7.5) בזרוע החלפת טיפול לפומי ובזרוע טיפול תוך-ורידי, בהתאמה.

על-פי נתוני מעקב אחר טיפול אנטיביוטי, 1.2% מהחולים השלימו את כל תכנית הטיפול לאחר יישום גישת החלפת טיפול לפומי (2019-2020), בהשוואה ל-1.2% מהחולים טרם יישום תכנית זו (2017-2018).

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכים בבטיחות מעבר מטיפול אנטיביוטי תוך-ורידי לטיפול פומי ועשויים לאפשר מעבר לטיפול פומי ביתי ולהקל על היילודים, המטפלים ומערכת הבריאות. למרות נוחות מתן פומי, יישום גישת החלפת טיפול לא הובילה לעליה בשימוש הכולל בטיפול אנטיביוטי.

 

Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed, Dec 15, 2023

 

הערות עורך:

החוקרים מדווחים על מעבר לטיפול פומי באמוקסיצילין (מוקסיפן במינון של 150 מ"ג/ק"ג ליממה) לאחר טיפול אנטיביוטי IV של 36-48 שעות. הילודים שטופלו היו כאלה עם זיהום מוכח (צמיחה בתרבית דם) או כאלה עם חשד גבוה לזיהום (תרבית שלילית אך CRP>50). אני מניח שרב המטפלים היו ממשיכים טיפול אנטיביוטי בילודים אלה מעבר ל-48 שעות. הם מצאו כי לא היה סיכון במעבר לטיפול פומי באמוקסיצילין בלבד. לעומת זאת, היה יתרון בשחרור מוקדם יותר של הילודים (גיל 3 ימים לעומת 7 ימים בממוצע) וכן פחות סבל וכאב שנגרם לילודים. לפי תוצאות מחקר זה נראה כי יש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי IV קצר יותר בילודים אלה.

1 תגובה
  1. דודזון שמואל
    דודזון שמואל אומר:

    לא מקובל לבצע קריאה ביקורתית של מאמרים רפואיים ללא קריאה מקדימה של חומרים ושיטות. הדבר גורם להנחות שגויות בקריאת המאמר(גם הטיות קשות!!!). ראה PEDIATRICS אחרון וטפול קצר באנטיביוטיקה. תודה

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • לידה מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בגיל צעיר (JAMA Network Open)

    לידה מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בגיל צעיר (JAMA Network Open)

      מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי באלו שנולדו פגים תועד סיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה גם בעשור השלישי והרביעי לחייהם. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה הקנדה ובחנו נתונים אודות 4.99 מיליון לידות שאירעו בין ינואר 1983 ועד דצמבר 1996 עם מעקב עד דצמבר 2019. הם השוו בין לידות מוקדמות (24-37 שבועות היריון) […]

  • האם מתן תוך-קני של סטרואידים יחד עם סורפקטנט הוא יעיל? (JAMA)

    האם מתן תוך-קני של סטרואידים יחד עם סורפקטנט הוא יעיל? (JAMA)

    מחקר חדש שתוצאותיו פורסמו ב-JAMA הראה כי מתן תוך-קני של סטרואידים יחד עם סורפקטנט עשוי להיות בעל השפעה מועטה, עד כלל ללא השפעה, על הסיכון להתפתחות Brochopulmonary Dysplasia (BPD). ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: חיסון ל-RSV לנשים בהריון

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: חיסון ל-RSV לנשים בהריון

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של "טיפ מחדר הרופא"! היום נדון בנושא החיסונים לוירוס RSV לנשים בהריון. וירוס ה-RSV גורם לזיהומים חמורים בדרכי הנשימה, במיוחד בתינוקות וילדים קטנים, ולכן החיסון נועד להגן על התינוקות בשבועות הראשונים לחייהם. עם זאת רבים העלו את החשש לבטיחות החיסון בזמן ההריון. בפרק הזה נבחן את המחקרים החדשים על בטיחות […]

  • חשיפה לחומר חלקיקי עדין במהלך ההיריון מווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת ספונטנית (JAMA Netw Open)

    חשיפה לחומר חלקיקי עדין במהלך ההיריון מווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת ספונטנית (JAMA Netw Open)

    חשיפה לחומר חלקיקי עדין במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת ספונטנית, כאשר הסיכון גבוה במיוחד עם חשיפה במהלך הטרימסטר השני, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מהנתונים עולה עוד כי מצב סוציואקונומי נמוך, חשיפה מוגבלת לסביבה ירוקה וחום קיצוני מלווים כולם בסיכון גבוה יותר, בעוד שמגורים באזור עם מספר גדול […]

  • חיסון כנגד שפעת עלול להית מעט פחות יעיל השנה (מתוך הודעת ה-CDC)

    חיסון כנגד שפעת עלול להית מעט פחות יעיל השנה (מתוך הודעת ה-CDC)

    מהמרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) נמסר כי החיסון כנגד שפעת בשימוש בעונת השפעת הנוכחית עשוי להיות פחות יעיל מזה ששימש בעונת השפעת הקודמת, זאת על-בסיס דיווחים אודות יעילות החיסון במדינות בדרום אמריקה. החיסון כנגד שפעת עונתית הפחית את הסיכון לאשפוזים בקרב קבוצות בסיכון גבוה בהיקף של 35% בארגנטינה, ברזיל, צ'ילה, […]

  • סוכרת מלווה בסיכון מוגבר ללידת מת ותמותה פרינטאלית (Obstetrics & Gynecology)

    סוכרת מלווה בסיכון מוגבר ללידת מת ותמותה פרינטאלית (Obstetrics & Gynecology)

    אבחנה קודמת של סוכרת מלווה בסיכון גבוה יותר מפי שלוש ללידת מת ותמותה פרינטאלית, כאשר בנשים עם סוכרת מסוג 2 סיכון גבוה יותר לסיבוכים אלו בהשוואה לנשים עם סוכרת מסוג 1, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות הקשר המוכר היטב בין אבחנה קודמת של […]

  • גורמי סיכון לתסמונת מצוקה נשימתית ביילודים במשקל גוף נמוך מאוד (BMC Pediatr)

    גורמי סיכון לתסמונת מצוקה נשימתית ביילודים במשקל גוף נמוך מאוד (BMC Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש להערכת הסיכון לתסמונת מצוקה נשימתית ביילודים במשקל לידה נמוך מאוד, הפרעה נשימתית המלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים מג'וריים ותמותה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות גורמי סיכון לתסמונת מצוקה נשימתית עמידה לטיפול ביילודים במשקל לידה נמוך מאוד. החוקרים התבססו על נתונים אודות יילודים במשקל לידה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה