רוקחות-פרמקולוגיה

דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.
גולש יקר !
ידיעה זו מיועדת לסגל הרפואי בלבד ואינה מאושרת לצפייה לקהל הרחב.אנא בצע LOG IN (כניסה מזוהה בקישור הבא: התחברות ) ע”י הכנסת סיווגך וסיסמתך בראש הדף
צפייה בתכני הג’ורנאל קלאב ללא תשלום אפשרית רק למנויי אי-מד שרכשו באופן ישיר או באמצעות מקום העבודה או האיגוד שלו הם שייכים.
המערכת תאפשר לך כניסה לתוכן (במידה והנך זכאי) או שתאפשר לך לבצע רכישה של תוכן זה או רכישת מנוי שנתי לג’ורנאל קלאב של אי-מד.**פרטים בטלפון 09-7658233 או שלח דוא”ל ל- journal@e-med.co.il ושירות לקוחות ייצור עמך קשר.
1 תגובה
  1. שרגא שני
    שרגא שני אומר:

    יש לזכור שויטמין D הינו פרה הורמון ליצירת המיטבוליט הפעיל 1,25– דיהידרוכסי ויטמין D. ייצורו של המיטבוליט הפעיל תלוי ברמת הסידן וברמת הורמון הפרה-טירואיד. ישנם מצבים קליניים כמו היפופרהטירואידיזם שבהם ייצור המיטבוליט הפעיל נמוך ותוספת של ויטמין D לא תעזור. במקרים אלו יש להשתמש באנלוגים סינטטיים של המיטבוליט הפעיל של ויטמין D.

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה