רוקחות-פרמקולוגיה

עדויות חדשות תומכות ביעילות Deucravacitinib בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (Rheumatology)

במאמר שפורסם בכתב העת Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (Psoriatic Arthritis), טיפול ב- Deucravacitinib(סוטיקטו) מלווה בירידה גדולה יותר מפלסבו בכל מרכיבי מדד MDA (או Minimal Disease Activity)  לאחר 16 שבועות, עם שיעורי תגובה דומים עם טיפול במינון יומי של 6 מ"ג או 12 מ"ג.

במחקר בשלב 2 שכלל חולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית, Deucravacitinib היה יעיל יותר משמעותית מפלסבו לאחר 16 שבועות, כולל שיפור משמעותי בתסמיני שריר-שלד, פסוריאזיס ובריאות גופנית/נפשית כוללת, כאשר 24% מהחולים השיגו פעילות מחלה מינימאלית לאחר 16 שבועות.

להערכת יעילות Deucravacitinib בהשגת מרכיבי MDA פרטניים בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית, החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של המחקר האמור בשלב 2. במחקר זה נכללו 203 חולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית, אשר חולקו באקראי לקבלת Deucravacitinib במינון יומי של 6 מ"ג (70 חולים), Deucravacitinib במינון יומי של 12 מ"ג (67 חולים) או פלסבו (66 חולים).

החוקרים בחנו את מספר החולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית בכל זרוע אשר ענו על קריטריוני MDA לאורך 16 שבועות. הם גם בחנו כל אחד משבעת המרכיבים הפרטניים של המדד, כולל מספר מפרקים רגישים, מספר מפרקים נפוחים ומדד Patient Global Assessment of Pain.

בהשוואה לפלסבו, בחולים שטופלו ב- Deucravacitinib תועדה ירידה מספרית ממוצעת בכל מרכיבי MDA לאחר 16 שבועות. בין שתי זרועות הטיפול ב- Deucravacitinib, שיעורי התגובה היו דומים ברובם. בנוסף, שני משטרי הטיפול ב- Deucravacitinib לוו בשיעור גבוה יותר של חולים שענו על כל קריטריוני MDA לאחר 16 שבועות, כולל 22.9% מהחולים בזרוע Deucravacitinib במינון 6 מ"ג, 23.9% מהחולים בזרוע Deucravacitinib במינון 12 מ"ג ו-7.6% מאלו בזרוע הפלסבו.

בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית שטופלו ב- Deucravacitinib תועדו שיעורים גבוהים יותר מפלסבו של תגובה לפי מדד MDA לאחר 16 שבועות טיפול. מגמה דומה תועדה עם כל אחד משבעת ממרכיבי MDA, כאשר שיעורי התגובה הכוללים היו דומים בין טיפול יומי במינון של 6 מ"ג או 12 מ"ג.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי Deucravacitinib עדיף על פלסבו בשיפור התגובה בכלל התחומים לפי קריטריוני MDA בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית בתוך 16 שבועות.

Rheumatology, Oct 2024

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה