הן תרגילי יוגה לרצפת האגן והן אימונים גופניים כלליים הפחיתו את היארעות אי-נקיטת שתן בנשים בגיל העמידה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine. מהנתונים עולה כי יוגה לא הדגימה תוצאות טובות יותר מאימון גופני מאחר ושתי גישות הטיפול הובילו לירידה משמעותית דומה באירועי אי-נקיטת שתן בכל יום.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרגילי יוגה של רצפת האגן מומלצים כטיפול משלים בנשים עם אי-נקיטת שתן, אך אין עדויות רבות בנושא. מטרתם כעת הייתה לבחון את ההשפעות של תכנית יוגה לרצפת האגן לעומת תכנית אימון גופני לא-ספציפי על אירועי אי-נקיטת שתן בנשים.
המחקר כלל נשים בגילאי 45 שנים ומעלה אשר דיווחו על אירועים יומיים של אי-נקיטת שתן עקב דחיפות, דחק או אי-נקיטת שתן מעורבת. הנשים חולקו באקראי לתכנית בת 12 שבועות שכללה שתי הדרכות קבוצתיות כל שבוע ותרגיל עצמי פעם בשבוע של טכניקות יוגה מכוונות לרצפת האגן (אימוני יוגה) לעומת תכנית בתדירות דומה של אימוני מתיחות וחיזוק שרירי שלד (אימנון גופני).
התוצאים העיקריים כללו את סך אירועי אי-נקיטת שתן וסוגי אירועי אי-נקיטת שתן על-בסיס יומן התרוקנות בן שלושה ימים.
מדגם המחקר כלל 240 נשים בגילאי 45-90 שנים, עם תדירות אירועי אי-נקיטת שתן של 3.4 אירועים ביום, כולל 1.9 אירועים עקב דחיפות, ו-1.4 אירועים עקב דחק בכל יום.
לאורך 12 שבועות המחקר, תדירות כלל אירועי אי-נקיטת שתן פחתה בממוצע ב-2.3 אירועים ביום עם אימוני יוגה ו-1.9 אירועים ביום עם אימון גופני (הבדל בין הקבוצות של 0.3- אירועים ביום, רווח בר-סמך 95% של 0.70- עד 0.0).
תדירות אירועי אי-נקיטת שתן עקב דחיפות פחתה ב-1.2 אירועים ביום בקבוצת אימוני יוגה וב-1.0 אירועים ביום בקבוצת אימון גופני (הבדל בין הקבוצות של 0.3- אירועים ביום, רווח בר-סמך 95% של 0.5- עד 0.0).
הירידה בתדירות אירועי אי-נקיטת שתן עקב דחק לא הייתה שונה בין הקבוצות (0.1- אירועים ביום, רווח בר-סמך 95% של 0.3- עד 0.3).
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי אימוני יוגה במשך 12 שבועות אינם עדיפים על אימונים כלליים למתיחות וחיזוק שרירים להקלה על אירועי אי-נקיטת שתן בנשים בגיל העמידה או בגיל מתקדם יותר עם אי-נקיטת שתן כל יום.
Ann Intern Med, Aug 27, 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!