מנתונים חדשים עולה כי Allopurinol (אלוריל), המשמש לטיפול בגאוט, עשוי לספק הגנה מפני מחלת כליות כרונית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine.
במקר הנוכחי בחנו החוקרים מברזיל אם מתן Allopurinol, במינונים של 300 מ"ג ומעלה, פוגע בתפקוד הכלייתי בחולים עם גאוט. הם בחנו את הקשר בין טיפול ב- Allopurinol בחולי גאוט ובין הסיכון להתפתחות מחלת כליות כרונית בשלב 3 ומעלה בתוך מספר שנים בקרב 4,760 חולים עם אבחנה חדשה של גאוט, אשר נטלו Allopurinol במינון של 300 מ"ג/יום ומעלה ומספר דומה של חולי גאוט אשר לא נטלו את התרופה.
החולים אובחנו בין 2000 עד 2014, כאשר גיל המשתתפים הממוצע עמד על 57 שנים והם היו עם תפקוד כלייתי תקין או כמעט-תקין בתחילת המחקר. על-בסיס נתוני ה-Health Improvement Network, מאגר נתונים אלקטרוני ממרפאות כלליות בבריטניה, החוקרים זיהו 579 חולים (12.2%) שנטלו Allopurinol ופיתחו מחלת כליות כרונית בשלב 3 ומעלה בתוך חמש שנים, זאת בהשוואה ל-623 חולים (13.1%) בקבוצה שלא נטלו את הטיפול התרופתי.
מניתוח מתוקן עלה כי בקרב חולים שנטלו Allopurinol תועדה ירידה של 13% בסיכון להתפתחות מחלת כליות כרונית בשלב 3 ומעלה, בהשוואה לאלו שלא נטלו את התרופה (יחס סיכון מותאם של 0.87, רווח בר-סמך 95% של 0.77-0.97).
החוקרים מציינים כי בזמן ניתוח הנתונים, 70% מהמשתתפים בכל קבוצה אובחנו עם מחלת כליות כרונית בשלב 2, והיתר אובחנו עם מחלה בשלב 1.
החוקרים מסכמים וכותבים כי התחלת טיפול ב- Allopurinol במינון של לפחות 300 מ"ג/יום לטיפול בגאוט אינה רק בטוחה אלא אף ייתכן כי מספקת הגנה מפני התפתחות מחלת כליות כרונית.
JAMA Int Med. Published online October 8, 2018
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!