במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Cefepime-Taniborbactam היה יעיל יותר ב-22% מ-Meropenem, שהינו הטיפול המקובל כיום כנגד זיהום מורכב בדרכי השתן ודלקת אגן הכליה והכליה.
החוקרים מסבירים כי Cefepime-Taniborbactam הינו תכשיר אנטיביוטי הנבחן כיום לטיפול בחיידקים עמידים לטיפול אנטיביוטי. המחקר האקראי, כפל-סמיות, בשלב 3, כלל משתתפים מ-15 מדינות, כולל קבוצת בטיחות של 657 חולים שנבחנו להערכת אירועים חריגים ו-436 בקבוצה להערכת יעילות הטיפול.
היעילות של הטיפול נבחנה כמשלב של ירידה ברמות חיידקים והפוגה בתסמינים וסימנים של זיהום.
החולים במחקר היו מעל גיל 18 שנים; עם אבחנה של זיהום מורכב בדרכי השתן או דלקת אקוטית באגן הכליה; עם לויקוציטים בשתן, לפחות סימן סיסטמי אחד ולפחות סימן או תסמין מקומי אחד. החוקרים הוציאו מהמחקר חולים שכבר קיבלו טיפול אנטיביוטי במשך למעלה מ-24 שעות לפני ההקצאה האקראית או חולים עם זיהום בפתוגן עמיד למרופנם.
לאחר 19-23 ימים, ב-70.6% מהחולים בזרוע הטיפול ב- Cefepime-Taniborbactam תועדה ירידה מוצלחת בכמות חיידקים ובתסמינים, זאת בהשוואה ל-50.8% מאלו בזרוע הטיפול במרופנם.
הטיפול ב- Cefepime-Taniborbactam היה יעיל יותר ממרופנם לאורך המעקב, עם יעילות של 89.1% לאחר פחות מ-24 שעות מהמנה האחרונה, בהשוואה ליעילות של 86% עם מרופנם. הטיפול ב- Cefepime-Taniborbactam המשיך להדגים יעילות של 63.8% לאורך עד 35 ימים לאחר התחלת הטיפול, בעוד שמרופנם הדגים יעילות של 51.7% בתקופת זמן זו.
בזרוע הטיפול ב- Cefepime-Taniborbactam, 35.5% מהחולים פיתחו תופעות לוואי בדרגה קלה-עד-בינונית, כולל כאבי ראש, שלשול, עצירות, יתר לחץ דם ובחילות, זאת בהשוואה ל-29% מהחולים בזרוע הטיפול במרופנם.
בסך הכול, 3% מהמשתתפים הפסיקו את הטיפול ב- Cefepime-Taniborbactam ו-1.8% הפסיקו את הטיפול במרופנם, אך הסיבות להפסקת הטיפול היו הטרוגניות.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על עדיפות Cefepime-Taniborbactam לטיפול במקרים של זיהום מורכב בדרכי השתן, עם פרופיל בטיחות דומה לזה של מרופנם.
N Eng J Med, Feb 15, 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!