במאמר שפורסם בכתב העת Academic Emergency Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Piroxicam ו-Paracetamol אינם יעילים במניעת הישנות כאב או פניה חוזרת לחדר מיון בתוך שבעה ימים מטיפול באבני כליות. מבין שתי התרופות, היארעות אירועים חריגים גבוהה יותר עם טיפול ב-Piroxicam.
החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי, אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל ארבעה חדרי מיון בטוניסיה לאורך חמש שנים. מדגם המחקר כלל 1,383 מבוגרים עם כאב משנית לאבני כליה, אשר חולקו באקראי לקבלת Piroxicam (20 מ"ג ביום, 462 חולים), פראצטמול (2 גרם ביום, 462 חולים), או פלסבו (459 חולים) למשך חמישה ימים לאחר השחרור מחדר המיון.
התוצאים העיקריים כללו את שיעורי הישנות כאב ושיעור פניות חוזרות לחדר מיון בתוך שבוע מהטיפול, התוצאים המשניים כללו את מרווח הזמן הממוצע עד להישנות כאב והופעת תופעות לוואי על-רקע הטיפול. לא ניתנו טיפולים נוספים והחולים קיבלו הוראה להימנע ממשככי כאבים ללא מרשם רופא במהלך תקופת המחקר.
שיעורי הישנות כאב בתוך שבוע עמדו על 29% בקרב מטופלים ב- Piroxicam, 30.3% בקרב מטופלים בפראצטמול ועל 30.8% בזרוע הפלסבו, ללא הבדלים משמעותיים בין הקבוצות.
שיעורי הפניות החוזרות לחדר מיון היו דומים בין הקבוצות ועמדו על 20.8% עם Piroxicam, 23.8% עם פראצטמול ו-22.9% בזרוע הפלסבו (P=0.52).
מרבית החולים עם תיעוד של הישנות כאב דיווחו על חזרת כאב בתוך יומיים מהשחרור מחדר מיון.
שיעורי היארעות אירועים חריגים, כולל כאב אפיגסטרי והקאות, היו גבוהים יותר משמעותית בזרוע הטיפול ב- Piroxicam לעומת קבוצות אחרות; עם זאת, לא תועדו אירועים חריגים חמורים.
החוקרים מסכמים וכותבים כי Piroxicam ו-Paracetamol לא הוכחו כיעילים במניעת הישנות כאב או פניה חוזרת לחדר מיון במהלך השבוע הראשון לאחר טיפול לאבני כליה. בקרב מטופלים ב- Piroxicam תועד שיעור גבוה יותר משמעותית של תופעות לוואי משנית לטיפול התרופתי.
Academic Emergency Medicine, Aug 19, 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!