טיפול ב- Mepivacaine הפחית משמעותית את הכאב במהלך הנחת התקן תוך-רחמי בנשים שלא ילדו בעבר, כאשר במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology מדווחים החוקרים כי למעלה מ-90% מהנשים בקבוצת הטפול דיווחו על כאב נסבל, לעומת 80% מאלו בזרוע הפלסבו.
החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, כפל-סמיות, אקראי, מבוקר-פלסבו ב-12 מרכזים בשבדיה, בו נכללו 151 נשים בגילאי 18-31 שנים, אשר לא ילדו בעבר. המשתתפות חולקו באקראי לקבלת 10 מ"ל של Mepivacaine בריכוז 20 מ"ג/מ"ל או 10 מ"ל של סודיום כלוריד (פלסבו) באמצעות צנתר תחת סונר שהוחדר שתי דקות לפני הנחת התקן תוך-רחמי.
מדדי כאב נקבעו לפי סולם VAS (או Visual Analog Scale) בתחילת הדרך, לאחר הטיפול, במהלך הנחת התקן תוך-רחמי ועשר דקות לאחר ההתערבות. התוצא העיקרי היה ההבדל במדדי VAS במהלך הנחת התקן תוך-רחמי בין קבוצת ההתערבות וקבוצת הפלסבו.
טיפול ב- Mepivacaine לווה בירידה מובהקת סטטיסטית במדדי כאב במהלך הנחת התקן תוך-רחמי, עם הבדל ממוצע של 13.3 מ"מ (רווח בר-סמך 95% של 5.75-20.87). לאחר תקנון להשפעת המטפל, ההבדל במדד VAS ממוצע נותר משמעותי ועמד על 12.2 מ"מ (רווח בר-סמך 95% של 4.85-19.62).
שיעור גבוה יותר של נשים בזרוע Mepivacaine דיווחו על כאב נסבל במהלך הנחת התקן תוך-רחמי, בהשוואה לשיעור הנשים בקבוצת הפלסבו (93.3% לעומת 80.3%, בהתאמה, p=0.021).
לא תועדו אירועים חריגים חמורים משנית לטיפול ב- Mepivacaine ולא תועדו מקרים של התנקבות רחמית בשתי הקבוצות.
החוקרים מסכמים וכותבים כי Mepivacaine לווה בשיפור משמעותי קלינית בחומרת כאב במהלך הנחת התקן תוך-רחמי בנשים צעירות, כאשר רובן דיווחו על כאב נסבל במהלך הפעולה וכי הפעולה הייתה קלה מהצפוי.
Am J Obstet Gynecol, Oct 2024
לידיעה במדסקייפ
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!