בדיקת NAAT (או Nucleic Acid Amplification Test) בת 90 דקות במחלקות לרפואה דחופה הדגימה ירידה משמעותית בשיעורי תת-טיפול וטיפול-יתר בנשים עם אבחנה של זיהום ב-Chlamydia trachomatis ו-Neisseria gonorrhea, כך עולה מתוצאות מחקר עולם-אמיתי שפורסמו בכתב העת The Journal of Emergency Medicine.
המחקר הרטרוספקטיבי נערך בשני אתרים וכלל נשים שהשלימו בדיקות לכלמידיה וגונוריאה לאורך תקופה של 70 שבועות בין 2017 ו-2020. החוקרים בחנו את דגימות צוואר רחם במרכז שלישוני באמצעות בדיקת NAAT (קבוצה התערבות, 10,064 בדיקות) והשוו את התוצאות אל מול אלו שטופלו בחדרי מיון שהתבססו על בדיקות סטנדרטיות (קבוצת ביקורת, 1,990 בדיקות).
התוצאים העיקריים כללו את שיעורי תת-טיפול וטיפול-יתר, כאשר תוצאים משניים כללו את משך האשפוז, שיעור בדיקות חיוביות וסך הבדיקות.
מהנתונים עולה כי שיעורי תת-טיפול בקבוצת ההתערבות פחתו משמעותית (ירידה של 18%, רווח בר-סמך 95% של 17%- עד 20%-) בהשוואה לקבוצת הביקורת (ירידה של 2%, רווח בר-סמך 95% של 7%- עד 2%). שיעורי טיפול-יתר בקבוצת ההתערבות פחתו משמעותית (ירידה של 10%, רווח בר-סמך 95% של 8%- עד 11%-) לעומת קבוצת הביקורת (ירידה של 4%, רווח בר-סמך 95% של 8%- עד 1%).
שיעור התוצאות החיוביות בבדיקות ומשך האשפוז נותרו יציבים בשני חדרי המיון לאורך תקופת המחקר.
החוקרים מסכמים וכותבים כי בדיקת NAAT מהירה לזיהוי כלמידיה או גונוריאה הובילה לירידה בשיעורי תת-טיפול וטיפול-יתר בזיהומים אלו בחדרי מיון. ממצאי מחקר עולם-אמיתי אלו עשויים לסייע לרופאים ולקובעי מדיניות בשיפור השימוש המושכל בטיפול אנטיביוטי ולספק טיפול טוב יותר לאוכלוסיית החולים הנ"ל.
J Emerg Med, March 24, 2025
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!