משפחה

עליה מעוררת דאגה בשיעורי החצבת ברחבי העולם (מתוך דו”ח משותף מטעם ה-WHO וה-CDC)

בשנת 2017 חלה עליה משמעותית במקרי החצבת, כאשר במדינות רבות תועדו התפרצויות חמורות וממושכות של המחלה בעקב פערים בחיסון, כך עולה מנתונים חדשים מטעם ארגון הבריאות העולמי וה-CDC (Centers for Disease Control).

המומחים מסבירים כי החיסון לחצבת הציל למעלה מ-21 מיליון חיי אדם משנת 2000, אך משנת 2016 דיווחי המקרים זינקו בלמעלה מ-30% ברחבי העולם. העליה החוזרת בשיעור המקרים של חצבת מהווה מקור לדאגה, עם התפרצויות נרחבות באזורים שונים ובפרט במדינות בהן הצליחו להכחיד, או כמעט להכחיד את הזיהום.

ללא מאמצים דחופים להגדלת היקף המחוסנים וזיהוי אוכלוסיות בהן שכיחות גבוהה של ילדים לא-מחוסנים, תתכן נסיגה של עשרות שנים אחורה בהגנה על ילדים וקהילות מפני חצבת, אותה ניתן למנוע כליל מצד אחד, אך עלולה להיות הרסנית מנגד.

במשך מספר שנים, הכיסוי הגלובאלי עם המנה הראשונה של חיסון לחצבת עמד על 85%, כאשר הכיסוי בעקבות המנה השניה עמד על 67% בלבד. בשל פערי חיסון, התפרצויות חצבת אירעו בכל האזורים בעולם,  והובילו למותם של כ-110,000 חולים בשנת 2017. העליות הגדולות ביותר בשיעור המקרים בשנה האחרונה תועדו ביבשת אמריקה, המזרח התיכון ואירופה.

ארגון הבריאות העולמי וה-CDC השקיעו רבות במערכות חיסונים, בשילוב עם תמיכה במאמצי משטרי חיסוני שגרה. מאמצים אלו חייבים להתמקד במיוחד בקהילות העניות ביותר ואלו בשולי החברה, כולל אזורי עימותים ומחנות פליטים.

מתוך דו”ח משותף מטעם ה-WHO וה-CDC

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

דו”ח זה משקף את הדאגה העולמית בכל הנוגע לחצבת ומעיד כי לא מדובר בתופעה המוגבלת רק לישראל. בהקשר זה יש לציין את המאמצים המושקעים בישראל בכדי להגדיל את היקף המחוסנים כנגד חצבת, כולל הניסיונות האחרונים שהגיעו מצד הרופאים בארץ לחייב חיסון ילדים טרם כניסה לגנים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה