גינקולוגיה

במחקר ישראלי חדש נמצא כי אין קשר בין מזג אוויר חם בהריון והווצרות פגמים מולדים בלבו של העובר (Human Reproduction)

חשיפה למזג אוויר חם במהלך ההריון לא קשורה להווצרות פגמים מולדים בלב, על אף שימי חורף חמים מהרגיל עשויים להיות קשורים לכמה מהפגמים המולדים הנדירים ביותר, כך לפי מחקר ישראלי חדש שפורסם ב- Human Reproduction. ביוני וסוקר במדסקייפ.

מחקרים שנערכו בעבר בחיות מצאו לעתים קשר בין מזג אויר חם במהלך ההריון לבין פגמים מבניים בלב בצאצאים. רק מחקר אחד בחן אם הקשר הזה קיים גם בבני אדם, ולא נמצא בו קשר כזה. במחקר הנוכחי החוקרים בחנו 1600 מקרים של פגמים לבביים מולדים ביותר מ-135,000 תינוקות שנולדו בתל אביב בין 2000-06. כמו כן בחנו החוקרים את מזג האוויר ששרר באותו הזמן והטמפרטורות, כפי שנמדדו בתחנות בדיקה באזור תל אביב. החוקרים התייחסו גם לטמפרטורות הממוצעות וגם לאירועי חום חריגים שאירעו במהלך השבוע השלישי עד השמיני להריון בנשים.  

החוקרים לא מצאו קשר בין מזג האוויר בחוץ לבין פגמים בלב העובר. כשבחנו החוקרים כל עונה בנפרד, הם מצאו כי יש עליה קטנה מאוד בסיכון לפגמי לב מרובים בתינוקות שאמותיהם נחשפו לטמפרטורות גבוהות וחריגות במהלך העונה הקרה בזמן ההריון. עם זאת, בתקופת הקיץ, שיעור מקרי הפגמים הלבביים המרובים היה דומה לזה בשאר העולם. סוגים מסוימים של פגמים לבביים מולדים מתרחשים בשיעור של 5 בכל 1000 לידות חי, כולל ב-40,000 תינוקות מדי שנה בארצות הברית, ולידה של עובר חי עם פגמים מרובים בלב היא נדירה יותר; העליה המסוימת הזו שנמצאה מעידה על סיכון למקרים חמורים יותר.  

לכתבה במדסקייפ

לתקציר המחקר

  Hum. Reprod. 2013

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה