Diarrhea

הערכת תוצאות ב-Fidaxomicin למניעת שלשולים על-רקע Clostridium Difficile במבוגרים לאחר השתלת מח עצם (Clinical Infectious Diseases)

מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו, שפורסמו בכתב העת Clinical Infectious Diseases, עולה כי טיפול ב- Fidaxomicin(דיפקליר) הפחית משמעותית היארעות שלשולים על-רקע Clostridium Difficile בקרב חולים לאחר השתלת מח עצם.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי CDAD (Clostridium Difficile Associated Diarrhea) הינה תופעה נפוצה בקרב חולים לאחר השתלת מח עצם וסיבוך זה מלווה בעליה בסיכון לתחלואה ותמותה. כעת הם ביקשו לבחון את מקומו של Fidaxomicin במניעת CDAD באוכלוסיה זו.

החוקרים השלימו מחקר כפל-סמיות, שכלל חולים שהשלימו השתלת מח עצם עם טיפול מניעתי בפלואורוקוינולונים, אשר סווגו לפי סוג ההשתלה (אוטולוגית או אלוגנאית). המשתתפים חולקו באקראי לטיפול פומי ב- Fidaxomicin, אשר ניתן פעם ביום, במינון 200 מ”ג, או פלסבו תואם. הטיפול החל בתוך יומיים מהתחלת טיפול הכנה או טיפול מניעתי בפלאורוקוינולונים.

התוצא העיקרי היה היארעות CDAD לאורך 30 ימים לאחר תרופת המחקר. ניתוח התוצא העיקרי הגדיר כישלון במקרים מאושרים של CDAD, קבלת טיפול תרופתי כנגד CDAD (לכל התוויה) והעדר הערכה של CDAD (מכל-סיבה, כולל תמותה).

מבין 611 חולים, 600 משתתפים טופלו והיו זמינים להערכה. שיעורי כישלון טיפול מניעתי היו דומים בקבוצת הטיפול ב-Fidaxomicin ובקבוצת הפלסבו (28.6% לעומת 30.8%, p=0.278). עם זאת, מרבית הכישלונות נבעו מאירועים שלא היו קשורים לשלשול על-רקע Clostridium Difficile.

שיעור המקרים המאושרים של CDAD היה נמוך יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (4.3% לעומת 10.7%, p=0.0014). אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי תועדו ב-15% מהחולים תחת טיפול ב-Fidaxomicin וב-20% מאלו בקבוצת הפלסבו.

החוקרים כותבים כי ממאי המחקר מרמזים לכך שטיפול ב-Fidaxomicin עשוי להפחית משמעותית היארעות שלשולים על רקע Clostridium Difficile בחולים לאחר השתלת מח עצם.

Clinical Infectious Diseases, Vol 68, Issue 2, January 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התערבות ניתוחית עדיפה על טיפול שמרני לטיפול באוסטיאומיאליטיס של החוליות (J Bone J Surgery)

    התערבות ניתוחית עדיפה על טיפול שמרני לטיפול באוסטיאומיאליטיס של החוליות (J Bone J Surgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Bone and Joint Surgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות ניתוחית הובילה לשיעורים נמוכים יותר משמעותית של כשלון טיפול, בהשוואה לטיפול שמרני בחולים עם אוסטיאומיאליטיס של החוליות. יתרה מזאת, טיפול שמרני הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לחיזוי כישלון טיפול. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את ההבדלים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    הופעה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלת מעי דלקתית בגיל מבוגר יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת The Journal of Pediatrics. עם זאת, ביטויים אטופיים לרוב אינם מלווים בסיכון מוגבר למחלת המעי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת הקשר בין אטופיה ובין מחלת מעי דלקתית העלו […]

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה