Smoking Related Disorders

תה חם בשילוב אלכוהול או עישון קשור בסיכון יתר לסרטן הושט (Annals of Internal Medicine)

מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

חובבי תה חם אשר צורכים במקביל אלכוהול או מעשנים מעלים משמעותית את הסיכון שלהם ללקות בסרטן הושט. כך על פי מחקר שפורסם ב Annals of Internal Medicine בפברואר 2018.

מטרת מחקר זה היתה לבדוק האם צריכת תה חם, בנוסף לצריכת אלכוהול או עישון אשר כבר ידועים כגורמי סיכון, מעלה את הסיכון לסרטן הושט.

המחקר היה מחקר עוקבה פרוספקטיבי, אשר התנהל בין 2004-2008 בסין, בארגון המחקרי China Kadoorie Biobank. הוכלו במחקר 456,155 משתתפים בגילאים 30-79, ללא רקע של סרטן, ואשר צרכו תה ובנוסף צרכו אלכוהול או עישנו.

נתונים נאספו פעם אחת בתחילת המחקר אודות טמפרטורת התה בה הוא נצרך לרוב, הרגלי צריכת התה, ונתונים אודות אורח החיים של המשתתפים. התוצא שנבדק היה היארעות סרטן הושט עד שנת 2015.

במהלך מעקב חציוני של 9.2 שנים, אובחנו 1731 מקרים חדשים של סרטן הושט. משתתפים אשר צרכו תה רותח ו 15גרם של אלכוהול ביום היו בסיכון גבוה פי חמישה לסרטן הושט לעומת מטופלים אשר צרכו תה פחות מפעם בשבוע ואלכוהול פחות מ 15גרם ביום. (HR 5, CI 3.64-6.88). הסיכון לסרטן הושט היה גבוה יותר גם במטופלים אשר צרכו תה רותח יום יומית ועישנו, מאשר מטופלים אשר מטופלים אשר לא עישנו וצרכו תה מידי פעם (HR 2.03, CI 1.55-2.67).

מסקנת החוקרים היתה כי צריכת תה חם בשילוב צריכת אלכוהול או סיגריות היא בעלת אפקט סינרגיסטי לעליה בסיכון לסרטן הושט. יתכן כי הימנעות משתיית תה חם בצרכני אלכוהול וסיגריות עשויה להפחית את הסיכון לסרטן ושט. עם זאת, החוקרים מודעים למגבלות המחקר הדיווח על צריכה התה היתה חד פעמית בתחילת המחקר, טמפרטורת התה דווחה על ידי המשתתפים על ידי הערכה בלבד, המחקר הוא תצפיתי ונתון לערפלנים.

נחוצים מחקרים נוספים, עם יותר נקודות של איסוף נתונים, ובפרט טמפרטורת המשקה. עד אז, לא ניתן להסיק כי יש להמליץ על הפסקת שתיית תה חם, אך יתכן וכדאי להיות זהירים לגבי טמפרטורת התה, ולא לשתות משקה רותח.

הערת המערכת: במחקר זה קיים ערפלן משמעותי עישון ואלכוהול הם גורמי סיכון ידועים לסרטן הושט, והם לא בודדו על מנת לבטל את האפקט שלהם. בשל כך, המחקר מתקשה להוכיח כי שתיית תה חם לבד קשורה בסיכון מוגבר לסרטן הושט, ולמעשה גם מתקשה להוכיח פעולה סינרגיסטית של התה עם עישון או אלכוהול, ויש להתייחס בזהירות לממצאיו.

Effect of Hot Tea Consumption and Its Interactions With Alcohol and Tobacco Use on the Risk for Esophageal Cancer: A Population-Based Cohort Study. Annals of Internal Medicine, February 6 2018.

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון […]

  • טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול תרופתי קודם להשמנה מפחית את היקף הירידה במשקל תחת Semaglutide (מתוך Diabetes, Obesity, and Metabolism)

    טיפול ב- Semaglutide (וויגובי) מוביל לירידה גדולה יותר במשקל במטופלים עם עודף-משקל או השמנת-יתר אשר לא קיבלו קודם לכן טיפול תרופתי כנגד השמנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת Semaglutide, אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, הדגימו השפעה הטרוגנית על משקל הגוף באלו עם עודף-משקל […]

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    הופעה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלת מעי דלקתית בגיל מבוגר יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת The Journal of Pediatrics. עם זאת, ביטויים אטופיים לרוב אינם מלווים בסיכון מוגבר למחלת המעי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת הקשר בין אטופיה ובין מחלת מעי דלקתית העלו […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

  • טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות לעומת מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר משנית לכיב פפטי בסיכון גבוה (Gastroenterology)

    טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות לעומת מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר משנית לכיב פפטי בסיכון גבוה (Gastroenterology)

    מתן טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות בהשוואה לטיפול תוך-ורידי במינון גבוה של מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר בתוך 30 ימים בחולים בסיכון גבוה לדימום מכיב פפטי שהשיגו שליטה אנדוסקופית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היעילות של Vonoprazan כאפשרות טיפול שאינה-נחותה לעומת מעכבי תעלות מימן הוכחה במגוון מחלות תלויות-חומצה, […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה