AMD

האם חומצות שומן אומגה-שלוש ודגים מפחיתות את הסיכון לניוון מקולרי גילי? (Arch Ophthalmol)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו ב-Archives of Ophthalmology עולה כי צריכה קבועה של חומצות שומן אומגה-שלוש, DHA (Docosahexaenoic Acid) ו-EPA (Eicosapentaenoic Acid), וצריכת דגים, מלווה בסיכון מופחת להיארעות ניוון מקולרי גילי (AMD או Age-related Macular Degeneration) ועשויה להועיל במניעה ראשונית של ניוון מקולרי גילי בנשים.

החוקרים בחנו אם צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש ודגים משפיעה על היארעות ניוון מקולרי גילי בנשים. המדגם כלל 38,022 נשים העובדות במערכת הבריאות, שהשלימו שאלוני תזונה מפורטים בתחילת המחקר, ולא סבלו מ-AMD. היעד העיקרי היה היארעות AMD שהובילה לירידה בחדות הראייה ל-20/30 או גרוע מכך.

החוקרים מדווחים על 235 מקרים של AMD במהלך מעקב ממוצע של 10 שנים. בנוסף, הם מדווחים כי נשים בשליש העליון של צריכת DHA, בהשוואה לאלו בשליש התחתון, היו בסיכון יחסי של 0.62 לניוון מקולרי גילי. מניתוח מתוקנן לגיל והטיפול שניתן עולה כי בנשים בשליש העליון של צריכת DHA, בהשוואה לאלו בשליש התחתון, נרשמה ירידה של 38% בסיכון ל-AMD. קשר הפוך דומה תועד בין AMD ובין צריכה גבוהה של EPA (סיכון יחסי של 0.64) ושילוב DHA עם EPA (סיכון יחסי של 0.62).

החוקרים מסכמים וכותבים כי צריכה קבועה של DHA ו-EPA ודגים מלווה בירידה של 35-45% בסיכון לניוון מקולרי גילי בעל משמעות קלינית במהלך 10 שנות מעקב.

Arch Ophthalmol 2011, published early online on 14 March 2011

לידיעה ב-NELM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה