Cholesterol/Lipid disorders

מרבית החולים מעדיפה ביקורים פרונטאליים על-פני ביקורים מרחוק (JAMA Network Open)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על נתונים חדשים מארצות הברית לפיהם מרבית האמריקאים מוכנים לערוך ביקורים וירטואליים מצולמים עם הרופאים שלהם לקבלת טיפול רפואי שאינו-דחוף, אך מעדיפים ביקורים פנים-מול-פנים.

החוקרים השלימו סקר שכלל 2,080 מבוגרים בגיל ממוצע של 51 שנים, אשר קיבלו מכשירים המחוברים לאינטרנט וקיבלו תשלום עבור השלמת שאלונים. מבין אלו, שני-שליש (66.5%) העדיפו כי בעתיד לפחות חלק מהביקורים יהיו באמצעות וידאו.

עם זאת, מניתוח מעמיק של הנתונים עולה תמונה מעניינת, כאשר ניתנה למשתתפים אפשרות לבחור בין ביקור פרונטאלי ובין ביקור מצולם מרחוק, 53% העדיפו ביקור פרונטאלי, 20.9% העדיפו ביקור מצולם ול-26.2% לא הייתה העדפה או שלא ידעו להחליט בין השניים.

מבין המשיבים לסקר, 45% דיווחו כי השלימו לפחות ביקור מצולם אחד מאז מרץ בשנת 2020.  מבין אלו, 44.2% העדיפו ביקור פרונטאלי, 31.4% הביעו העדפה לביקור מצולם ורק 2.3% מהם דיווחו כי לא היו מעוניינים בביקורים מצולמים נוספים בעתיד.

מבין המשתתפים שלא לקחו חלק בעבר בביקור מצולם מרחוק, 60.2% העדיפו ביקור פרונטאלי ורק 12.2% העדיפו ביקור מצולם. יתר המשתתפים במחקר דיווחו כי לא הייתה להם העדפה לביקור זה או אחר, או  שלא ידעו לבחור בין האפשרויות.

חולים צעירים, עשירים ומשכילים יותר נטו יותר להעדיף ביקורים מצולמים, ככל הנראה בשל ההבנה הטכנולוגית הטובה יותר שלהם וגדילה לתוך עולם המחובר לרשת האינטרנט.

החוקרים גם השלימו הערכה של הפן הכלכלי של הביקורים. כאשר ביקור פרונטאלי עלה 20 דולרים יותר מביקור מצולם, 49.8% מהמשיבים שהעדיפו תחילה ביקור מרחוק העדיפו כעת ביקור פרונטאלי, בעוד ש-23.5% מהם העדיפו עתה ביקור מצולם.

כאשר ביקור מצולם עלה 20 דולרים יותר מביקור פרונטאלי, 18.9% מהמשיבים שהעדיפו תחילה ביקור מרחוק, עדיין העדיפו ביקור מצולם, בעוד שעתה 61.7% העדיפו עתה ביקור פרונטאלי.

בסיכומו של דבר, 47% מהמשיבים היו מוכנים לשלם מכספם עבור ביקור פרונטאלי. רק 20.2% דיווחו כי היו מוכנים לשלם עבור ביקור מצולם ו-23% סברו כי שתי הגישות דומות ביעילותן וסביר להניח כי היו בוחרים באפשרות הזולה יותר.

אחד הממצאים הבולטים העולים מהמחקר הוא כי בקרב אלו שנחשפו בעבר לאפשרות ביקור וירטואלי תועדה נכונות גבוהה מאוד לבחור באפשרות זו שוב בעתיד, כאשר רק 2.3% מאלו לא הסכימו לביקור דומה בעתיד.

JAMA Network Open 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שיעור סיבוכים נמוך לניתוחי גירוי עצב וגאלי (Brain and Spine)

    שיעור סיבוכים נמוך לניתוחי גירוי עצב וגאלי (Brain and Spine)

    ניתוחים לגירוי עצב וגאלי מהווים התערבות יחסית בטוחה, עם שיעור סיבוכים נמוך, אם כי ישנם הבדלים בסוג הפרוצדורה ונוכחות סיבוכים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Brain and Spine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גירוי עצב וגאלי מהווה את שיטת נוירו-מודולציה הנפוצה ביותר בחולים עם אפילפסיה. למרות שקיים סיכון לתופעות לוואי לבביות דוגמת […]

  • האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    נתוני מד סוכר רציף מספקים הערכה מקיפה יותר של ערכי הסוכר מהערכת רמות סוכר בצום בלבד ובהתחשב בשונות הנרחבת של רמות סוכר בדם בצום באותו מטופל, נתוני מד סוכר רציף עשויים לסייע בשיפור הדיוק באבחנת סוכרת, כך מדווחים חוקרים ממכון וייצמן במאמר שפורסם בכתב העת Nature Medicine. החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר 10K Study, כולל […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה