Nutritional/Metabolic

נוכחות עמילואיד ברשתית עשויה להעיד על שינויים של מחלת אלצהיימר במוח (Alzheimer’s Dement)

העיניים עשויות לשמש כחלון למוח בכל הנוגע להערכת הצטברות עמילואיד, סמן אופייני למחלת אלצהיימר כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Alzheimer’s and Dementia.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות התקדמות בבדיקות הדמיה לזיהוי עמילואידוזיס ברשתית, הערכה כמותית וטופוגרפית של נטל עמילואיד ביתא ברשתית בחולים עם הידרדרות קוגניטיבית לא דווחה בעבר.

מדגם המחקר כלל 34 משתתפים עם הידרדרות קוגניטיבית בהם הושלמה הדמיה להערכת עמילואיד ברשתית. החוקרים השלימה הערכה כמותית של RAC (Retinal Amyloid Count) והשטח באזור הטמפוראלי העליון של הרשתית והשלימו ניתוח עם מדדים להערכת התפקוד הקוגניטיבי ונפח המוח.

מהנתונים עולה קורלציה משמעותית והפוכה בין RAC ובין נפח ההיפוקמפוס (p=0.04). הקורלציה הייתה בולטת במיוחד באזור ה-PMP (Proximal Mid-Periphery). שטח וספירת עמילואיד ברשתית באזור ה-PMP היו מוגברים משמעותית בחולים עם מדד MOCA קטן מ-26 נקודות.

באזור ה-PMP תועדו שטח וכמות גדולים משמעותית של RAC בחולים עם ליקוי קוגניטיבי קל אמנסטי ומחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו עם תפקוד קוגניטיבי תקין.

החוקרים מדווחים כי ממצאי המחקר מעידים על קורלציה טובה בין PMP ובין אובדן נפח היפוקמפוס. ממצאי המחקר תומכים בקשר אפשרי בין RAC ובין שלב מחלת אלצהיימר.

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים כי הדמיה של עמילואיד ברשתית הינה טכניקה ישימה וכי הערכה כמותית של RAC ב-PMP עשויה לנבא את נפח ההיפוקמפוס. החוקרים קוראים להשלים מחקרים גדולים יותר להערכת הפוטנציאל של הדמיה של עמילואיד ברשתית כסמן למחלת אלצהיימר.

Alzheimer’s Dement. Published online September 28, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה