Tuberculosis

תוצאות המאמץ העולמי של ארגון הבריאות העולמי כנגד שחפת (מתוך דו”ח ארגון הבריאות העולמי)

ארגון הבריאות העולמי

מאמצים עולמיים כנגד שחפת הובילו למניעה של כ-54 מיליון מקרי תמותה עקב שחפת משנת 2000, אבל שחפת עדיין מהווה את הגורם הזיהומי הקטלני ביותר בעולם ומדינות רבות אינן נוקטות באמצעים מספקים בכדי להביא לסיום מקרי שחפת עד שנת 2030.

במטרה לענות על היעד העולמי של העלמת מקרי שחפת עד שנת 2030, על מדינות להאיץ בדחיפות את התגובה שלהן, כולל הגברת מימון מקומי ובינלאומי למלחמה במחלה זו.

אנשי הארגון מדווחים כי אמנם חלה התקדמות במאבק כנגד שחפת, אך עדיין לא מצאו את הנוסחה המתאימה. חייבים לתפוס את הרגע ובהחלט יש מקום לנקוט פעולה דחופה בכדי להפחית את הסבל והתמותה משנית למחלה זו. לא ניתן לקבל את העובדה כי במאה ה-21 מיליוני חולים מאבדים את חייהם בשל מחלה זו, הניתנת למניעה וריפוי. יש לסיים זאת ובהחלט הגיעה העת לנקוט פעולה.

הדו”ח העדכני מספק את הנתונים העדכניים אודות מגיפת שחפת והערכה תגובה עולמית. הדו”ח פורסם לפני הכינוס הראשון מסוגו ברמת האו”ם בנושא שחפת, הצפוי להיערך בניו-יורק בשבוע הבא. קרוב ל-50 ראשי מדינות וממשלות צפויים לקחת חלק בכינוס זה.

על-פי הדו”ח העדכני, מספר החולים שהלכו לעולמם עקב שחפת ירד בשנת 2017, אך עדיין מדובר ב-1.6 מיליון מקרי תמותה עקב שחפת, כולל 300,000 מקרי תמותה בקרב נשאי HIV. משנת 2000, מקרי התמותה עקב שחפת ירדו ב-44% בקרב נשאי HIV, בהשוואה לירידה של 29% באוכלוסיה הכללית.

לפי הערכות ארגון הבריאות העולמי, כרבע מאוכלוסיית העולם נושא זיהום שחפת, כאשר לפי ההערכות, 10 מיליון אנשים פיתחו שחפת בשנת 2017. עם זאת, מספר המקרים החדשים יורד ב-2% בכל שנה, אם כי באירופה תועדה ירידה מהירה  יותר (5% בשנה), כמו גם באפריקה (ירידה של 4% בשנה) בין השנים 2013-2017.

בחלק מהמדינות השינוי מהיר יותר מאחרות, כולל דרום אפריקה, בה חלה ירידה שנתית במקרים החדשים בהיקף של 4-8% בחלק מהמדינות. ברוסיה, הגברת המאמצים כנגד שחפת הובילה לירידה מהירה יותר בשיעור המקרים (5% בשנה) ומקרי התמותה (13% בשנה).

תת-דיווח ותת-אבחנה של שחפת עדיין מהווים אתגרים מג’וריים. מבין 10 מיליון חולים שפיתחו שחפת בשנת 2017, רק 6.4 מיליון תועדו באופן רשמי במערכות דיווח ארציות, כך ש-3.6 מיליון חולים לא אובחנו, או שזוהו אך לא דווחו. עשר מדינות היו אחראיות ל-80% מפער זה, כאשר בראש הרשימה ניצבות הודו, אינדונזיה וניגריה.

לשיפור שיעורי הזיהוי, אבחנה וטיפול, ארגון הבריאות העולמי השיק את יוזמת Find. Treat. All., שנועדה לספק טיפול ל-40 מיליון חולי שחפת בין השנים 2018-2022. אחד האתגרים המרכזיים הוא הגדלת המימון למאבק זה.

מתוך דו”ח ה-WHO Global TB Report 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה