חדשות

מה בין רמות חומצות שומן אומגה שלוש ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2? (Diabetes Care)

06/03/2021

 

מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי רמות גבוהות יותר של חומצות שומן אומגה שלוש שמקורן ממאכלי ים, כולל EPA (Eicosapentaenoic Acid), DPA (Docosapentaenoic Acid) ו-DHA (Docosahexaenoic Acid), מלווה בסיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בספרות הרפואית ישנם נתונים סותרים אודות הקשר בין סמני חומצות שומן אומגה-שלוש ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2.כעת הם ביקשו לסכם את הנתונים אודות רמות ALA (α-Linolenic Acid), EPA, DPA ו-DHA עם הסיכון לסוכרת מסוג 2. לצורך כך, הם אספו נתונים ממקבץ של 20 מחקרים פרוספקטיביים מ-14 מדינות, אשר כללו 65,147 משתתפים שהשלימו בדיקות להערכת רמות ALA, EPA, DPA, או DHA והיו ללא סוכרת.

 

במהל חציון מעקב שנע בין 2.5 שנים ועד 21 שנים תוארו 16,693 מקרים חדשים של סוכרת. מניתוח רב-משתני עלה כי לכל טווח בין-רבעוני (הבדל בין אחוזונים 90 ו-10 לכל חומצת שומן), EPA, DPA, DHA והסיכום של אלו, נקשרו עם סיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2, עם יחסי סיכון שעמדו על 0.92 (רווח בר-סמך 95% של 0.87-0.96), 0.79 (רווח בר-סמך 95% של 0.73-0.85), 0.82 (רווח בר-סמך 95% של 0.76-0.89) ועל 0.81 (רווח בר-סמך 95% של 0.75-0.88), בהתאמה (p<0.001 בכל המקרים). לא תועד קשר בין רמות ALA בדם ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי רמות גבוהות יותר של חומצות שומן אומגה-שלוש, כולל EPA, DPA, DHA והסיכום של כל אלו, מלווה בסיכון מופחת לסוכרת מסוג 2.

 

Diabetes Care 2021 Mar

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<