ילדים

מספר צעדים פשוטים עשויים למנוע היפותרמיה לאחר ניתוח תינוקות (Pediatrics)

מספר צעדים פשוטים במהלך ניתוח ולאחריו עשויים להפחית את הסיכון להיפותרמיה בתר-ניתוחית בתינוקות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר ארגונים פרסמו המלצות לאיזון חום גוף סביב ניתוחים ומניעת היפותרמיה לא-מכוונת בתינוקות. כעת הם פיתחו ויישמו תהליך סטנדרטי לשמירה על חום הגוף סביב ניתוחים, במטרה להפחית היארעות היפותרמיה משיעור התחלתי של 20% ל-10% ולשמור על שיעור זה לאורך שנה אחת.

ההמלצות בפועל כללו ניטור טמפרטורה, מניעת אובדן חום במהלך העברה אל חדר הניתוח ומחדר הניתוח, העלאת הטמפרטורה בחדר הניתוח ושמירה על חום גוף תקין במהלך הניתוח.

הפרויקט כלל 19 מרכזים רפואיים כחלק מ-Children’s Hospital Neonatal Consortium והחל בספטמבר 2013 ובאוקטובר 2013 החוקרים זיהו לראשונה ירידה בשיעורי היפותרמיה לאחר ניתוח מ-23% ל-13.2%. שיעורי היפותרמיה לאחר-ניתוח ירדו עוד ל-10.5% עד יוני 2014 ונותרו סביב 10% עד נובמבר 2015.

במקביל, נרשמה עליה לא-משמעותית קלינית בשיעורי היפרתרמיה מ-1.2% ל-2.2%.

החוקרים מדווחים כי טרם הניתוח, חום הגוף ש המטופלים ביחידות טיפול נמרץ ביילודים נותר בטווח היעד ב-95% מהזמן. חום הגוף שלהם בתחילת ובתום הניתוח נותר בטווח היעד ב-83.5% מהזמן. ההיענות הממוצעת להמלצות למניעת אובדן חום בעת העברה מחדר הניתוח ואל חדר הניתוח עמדה על 90.5%.

במרכזים שאימצו נוהל חימום מראש של חדר ניתוח ומרכזים שהשיגו שיעורי שמירה על חום גוף תקין במעל 90% מהמקרים בעת ההגעה לחדר הניתוח ועזיבת חדר הניתוח תועד סיכוי נמוך יותר להיפותרמיה לאחר-ניתוח. עם זאת, באופן מפתיע, במרכזים עם היענות של מעל 90% לפרוטוקולי חימום בעת העברת החולים לחדר הניתוח תועד סיכוי גבוה יותר להתפתחות היפותרמיה.

החוקרים כותבים כי אין דרך אחת למנוע היפותרמיה לאחר-ניתוח ונדרשים מספר צעדים במטרה להשיג עת המטרה.

Pediatrics, online March 19, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה