Abdominal pain

חוקרים ישראלים : לילדים מושתלי לב מומלץ פרוטוקול של ביקור חודשי מתוכנן (Pediatric Transplantatio)

במאמר שפורסם ב- Pediatric Transplantationמתארים חוקרים ישראלים בראשותו של ד”ר נאסר נדים, בכיר ברפואת ילדים ותינוקות מעקב אחר ילדים שעברו השתלת לב .

במכתב אלינו מציין ד”ר נדים שהמאמר עוסק ביכולת של הרופא בקהילה להתמודד יומית, מבלי שיהיה מומחה בקרדיולוגיה, ןבהיעדר יועץ קרדיולוגיה זמין, עם בעיות רפואיות של הילד המושתל, במטרה לוודא שתלונותיו אינן תוצאה של דחיית הלב או בעיות בפונקציה של הלב המושתל. הוא מסביר: “הרי מניסיוננו הורים נרתעים לעיתים לספר למשל שבנם/בתם מתעלפים, כאשר ידוע שאיבוד ההכרה הינו נורה אדומה להפרעות קצב קשות של הלב המושתל, ולכן התוצאות עלולות להיות קטסטרופליות” .

במאמר מציינים המחברים שהופעה בלתי צפויה של התעלפות בילדים שעברו השתלת לב עשויה להפתיע כאשר המטופל נמצא בבית. אם המטופל אינו קרוב למרכז ההשתלה, המשימה לזיהוי גורמי סיכון לאפשרות של דחיית הלב המושתל / תפקוד לקוי האבר המושתל נופלת בעיקר על רופאי הילדים והקהילה, בין אם הם בקיאים בתחום השתלת לב או לא.

החוקרים סקרו את הדיווחים הרפואיים של שלושה ילדים שעברו השתלת לב המרפאה בפריפריה בין השנים 2005-2019.

אירע מוות בלתי צפוי של מטופל אחד, שעות לאחר שעזב את המרפאה, היה ה”טריגר” לעריכת המחקר ולכתיבת מאמר זה. ילד נוסף שעבר השתלת לב הגיע למרפאת הפריפריה ל- 774 ביקורים. רוב הביקורים היו סתמיים, אחרים נקבעו מראש, והשאר נועדו לעניינים מנהליים.

הפנינו את המטופל למרכז ההשתלה ב- 9% מכלל הביקורים. בשאר הביקורים ( 91%) , הילד טופל בבעיות/תלונות באופן מקומי.

מסקנות המחברים : אחד הלקחים החשובים שנלמדו במהלך הטיפול בילדים שעברו השתלה בקהילה הוא שבמהלך העבודה היום יומי וההתמודדות עם ביקורים מזדמנים של ילד מושתל לב, מידע קליני קריטי שעשוי להיות קשור לדחיית האיבר המושתל, או ליקויים בתפקודו עלול בקלות לחמוק ולא לקבל את תשומת הלב הנדרשת של הרופא המטפל. באמצעות מחקר זה, החוקרים הדגימו כי תכנית לזימון הילד מושתל הלב ל”ביקורים חודשיים יזומים “בקהילה מאפשרת לרופא הילדים/משפחה בקהילה להיות מודע למקסימום מידע קליני קריטי, בנוסף להגבלת שיעור פניות הסרק למרכזי השתלה מתמתים לאחר הביקורים הרגילים, וזאת מבלי להשפיע לרעה על הפרוגנוזה.

Pediatric Transplantation 24(30)

במכתבו אלינו מוסיף ד”ר נדים : במאמר הצגנו פרוטוקול שקראנו לו SVEM , קיצור של

Scheduled Visit Every Month.

פרוטוקול ה-SVEM אמור לאפשר לרופא הקהילה להבדיל בין סמנים וסימפטומים הקשורים לדחיית הלב המושתל או בעיה בתפקודו, לרבות התקף לב , לבין ממצאים ותלונות שאינן קשורים להשתלת הלב. ד”ר נדים מציין שה- SVEM הוא למעשה ביקור רגיל שמיועד למושתלי הלב .   

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה