מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Retina Specialists עולה כי בעיניים עם ניוון מקולארי גילי (Age-related Macular Degeneration) רטוב בהן הוחלף הטיפול לטובת Faricimab תועדה פעילות מחלה פחותה, עם מרווחים גדולים יותר בין הטיפול וחדות ראיה יציבה.
המחקר התצפיתי מבוסס על נתונים ממאגר Fight Retinal Blindness! Registry ונועד לקבוע את תוצאות החלפה ל- Faricimab מטיפולים אחרים בין ינואר 2023 ועד אוגוסט 2023 בתנאי עולם-אמיתי בחלים עם ניוון מקולארי גילי ניאווסקולארי.
מבין 297 עיניים שנכללו במחקר (גיל ממוצע בעת החלפת טיפול, 82 שנים), נתוני מעקב לאחר תשעה חודשים היו זמינים עבור 278 עיניים (94%). מרבית החולים חצו לטיפול ב- Faricimab מטיפול קודם ב-Aflibercept (92.3%), לאחריו היו Ranibizumab (7.4%) ו-Bevacizumab (0.3%).
התוצאים העיקריים כללו פעילות ניאווסקולארית כורוידאלית, אשר סווגה כלא-פעילה, נוזל תת-רשתית בלבד או פעילות גבוהה עם דימום או נוזל בתוך הרשתית. תוצאים משניים כללו את המרווח בין הזריקות ואת חדות הראיה.
בעת החלפת הטיפול, ב-34% המחלה לא הייתה פעילה, ב-33% תועד נוזל בתת-רשתית בלבד וב-33% תועד דימום או נוזל בתוך הרשתית. לאחר תשעה חודשים, 55% מהעיניים לא היו פעילות, ב-25% תועד נוזל בתת-רשתית בלבדוב-20% תועד דימום או נוזל בתוך הרשתית. ההבדל היה מובהק סטטיסטית (p<0.001).
מרווח הזמן בין הטיפולים גל משמעותית מ-6.6 שבועות ל-9 שבועות (p<0.001). חדות הראיה פחתה מעט מ-71.4 אותיות ל-69.8 אותיות, בעיקר עקב עיניים לא-פעילות בהן נרשמה ירידה של 2.4 אותיות, בעוד שבעיניים עם נוזל בתת-רשתית ודימום או נוזל בתוך הרשתית לא זוהתה ירידה משמעותית בראיה.
לא תועדו מקרים של דלקת תוך-עינית, וסקוליטיס או דלקת רשתית חסימתית לאחר 1,605 זריקות; תועד מקרה אחד של אנדותפלמיטיס זיהומי. עוד דווח כי 11 עיניים (4%) חצו חזרה מטיפול ב- Faricimab לטיפול ב-Aflibercept.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על יתרונות החלפת טיפול ל- Faricimab בטיפול בניון מקולארי גילי רטוב.
מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Retina Specialists
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!