Bacterial infections

הנחיות חדשות של CDC לשימוש ב-QuantiFERON TB Gold Test

לאור ההנחיות החדשות שפורסמו ע”י CDC, ניתן להשתמש ב-QuantiFERON TB Gold test (QFT-G) בכל המקרים בהם משתמשים במבחן עורי לשחפת.  ההנחיות מכוונות לעובדי מערכת הבריאות, ספקי בריאות, ועובדי מעבדה האחראים לבקרת שחפת בארה”ב.

QFT-G זכה לאישור סופי של FDA ככלי עזר לאבחון זיהום בחיידק Mycobacterium Tuberculosis. המבחן מזהה את שחרור IFN-Gamma בדם טרי של נבדקים רגישים, כאשר הוא מעורבב עם תערובת של מספר פפטידים סינטטים המייצגים שני חלבונים הקיימים ב-M. Tuberculosis ESAT-6 (Early Secretory Antigenic Target 6) ו-CFP-10 (Cutlture Filtrate Protein 10). אנטיגנים אלו מגדילים את הספציפיות של הבדיקה בהשוואה למבחנים המשתמשים ב-PPD (Purified Protein Derivative) כאנטיגן של שחפת.

השוואה ישירה הראתה כי רגישות QFT-G לא היתה שונה באופן משמעותי לזו שלTuberculin Skin Test (TST), בזיהוי אנשים נגועים בחיידק, עם תרבית חיובית לשחפת. כיום, הערך האבחנתי של QFT-G לזיהוי זיהום שחפת לטנטי (LTBI) נבדק באוכלוסיות מסוימות. נכון להיום, יכולת המבחן לנבא מי יפתח מחלת שחפת אינה ידועה, וידרשו מחקרים של שנים כדי לקבוע זאת.

ביולי 2005, CDC אירגן צוות מומחים כדי לבדוק את העדויות המדעיות והניסויים הקליניים ב-QFT-G. המסקנה היתה ש- QFT-G יכול להיות יעיל בכל המקרים בהם משתמשים ב-TST, כולל בדיקות מגעים, הערכה של מהגרים חדשים, ובדיקות מעקב לבקרה, כמו במקרים של עובדי מערכת הבריאות. הנחיות CDC כוללות גם רשימה של אזהרות ספציפיות בפירוש תוצאות שליליות של מבחן QFT-G בתתי קבוצות מסוימות.

אישור או שלילת מחלת שחפת והערכת הסיכוי ל-LTBI דורש שילוב של ממצאים אפידמיולוגיים, היסטוריים, פיזיקליים ואבחנתיים, שיכללו במכלול השיקולים בפירוש תוצאות QFT-G. המאמר נועד לסייע לעובדי מערכת הבריאות, רופאים, ועובדי מעבדה, בניסיונותיהם להבין את השימוש ב- QFT-G לבקרת שחפת.

FDA אישר את השימוש ב- QFT-G ככלי מעבדתי להערכת אבחנה של שחפת (TB) ו-LTBI, הן בתנאי מרפאה ובתנאי בריאות ציבור. באופן אידיאלי, ביחד עם מערכת הבריאות הציבורית באזור. הנחיות למבחן QFT-G כלולות בחבילה, ותוצאות מבחן QFT-G ניתנות לחישוב באמצעות תוכנה המסופקת ע”י היצרן. ההנחיות כוללות גם טבלה לפירוש תוצאות הבדיקה. דיווחים מעבדתיים צריכים לכלול פירוש של תוצאות מבחן QFT-G ולכלול את ריכוז IFN-Gamma בכל דגימת פלזמה.

למרות שחלק מהמגבלות של QFT-G דומות לאלו של TST, הן לא נחקרו לעומק עד כה. בנבדקים עם שחפת מאושרת, לא-מטופלת, הרגישות של בדיקת QFT-G בזיהוי M. Tuberculosis עומדת על כ-80%, אך הסגוליות בתתי-אוכלוסיות ספציפיות של חולי שחפת, דוגמאת ילדים צעירים ומדוכאי חיסון, עדיין אינה ידועה. עבור LTBI, רגישות QFT-G עשויה להיות נמוכה יותר מאשר TST, אך העדר מבחן מגבה מקשה על ההערכה. הערכת רגישות של בדיקה עקיפה ל-LTBI, ע”י בדיקת חולי שחפת, עשויה להיות לא-מדויקת בשל הבדלים בין שני המצבים, והיכולת של QFT-G לנבא סיכון להתקדמות LTBI ל-TB עדיין לא נקבעה.

בדומה ל-TST, בדיקת QFT-G אינה יכולה להבחין בין זיהום הקשור במחלת שחפת מזיהום הקשור ב-LTBI. לאבחנה דפיניטיבית של LTBI, חייבים לשלול מחלת TB ע”י הערכה רפואית, שצריכה להלול התייחסות להיסטוריה של תסמינים וסימנים מרמזים, צילום רנטגן, ובדיקת כיח או דגימות אחרות ל-M. Tuberculosis במקרה הצורך. באשר למבחנים אבחנתיים אחרים, שכיחות M. Tuberculosis באוכלוסיה הנבדקת משפיעה על הערך המנבא של תוצאות QFT-G.

יש להתיחס לכל תוצאת QFT-G ופירושה, בשילוב עם ממצאים אפידמיולוגיים, היסטורים, פיזיקלים ואבחנתיים אחרים. בדומה לתוצאת TST שלילית, תוצאה שלילית בבדיקת QFT-G לא יכולה לבדה לשלול זיהום M. Tuberculosis בנבדקים עם תסמינים או סימנים למחלת שחפת. נוכחות סימנים או תסמינים הרומזים למחלת TB מגבירה את הסיכון לנוכחות זיהום M. Tuberculosis, ונסיבות אלו מורידות את הערך המנבא של תוצאות שליליות של בדיקת QFT-G או TST.

נבדקים סימפטומטים צריכים לעבור הערכה רפואית, כולל בדיקה פיזיקאלית והיסטוריה, צילום רנטגן, מחקרים בקטריולוגים, סרולוגיה ל-HIV ומבחנים אחרים בהתאם לצורך.

הרגישות ושיעור תוצאות לא-מוחלטות בבדיקת QFT-G לא נקבעה במדוכאי חיסון עם HIV, AIDS, טיפול נוכחי בתרופות מדכאות חיסון, הפרעות המטולוגיות מסוימות, וממאירויות מסוימות. מצבים אלו או טיפולים ידועים או חשודים כמורידים את התגובה למבחן TST, והם עלולים להוריד גם את ייצור IFN-Gamma במבחן QFT-G. בדומה לתוצאות שליליות במבחן TST, תוצאות שליליות במבחן QFT-G בלבד עשויות להיות בלתי-מספיקות לשלילת זיהום ב-M. Tuberculosis.

מגבלות פרקטיות של QFT-G כוללות את הצורך בדיקור וריד, והעברת דגימת דם של 5 מ”ל להערכה מעבדתית בזמן לבדיקה.

בדיקת QFT-G יכולה לשמש במקרים בהם משמשת בדיקת TST, כולל בדיקת מגעים, הערכת מהגרים חדשים שקיבלו חיסון BCG, ובדיקות סקר של עובדי בריאות ואחרים שעוברים בדיקות שגרתיות לזיהום M. Tuberculosis. QFT-G יכול לשמש בד”כ במקום (ולא בנוסף) למבחן TST. תוצאות חיוביות במבחן QFT-G צריכות לעורר אותה מודעות והתערבות רפואית כמו מבחן TST חיובי.

בהנחיות מציינם כי אין סיבה לבצע בדיקת TST לאחר בדיקת QFT-G חיובית. במקום זאת, נבדקים עם תוצאות חיוביות במבחן QFT-G, ללא קשר לתסמינים או לממצאים, צריכים לעבור הערכה למחלת TB לפני אבחנת LTBI. כמו כן, ממליצים על ייעוץ HIV, בדיקה והפניה, מאחר שזיהום HIV מגביר את הנטיה ל-TB ואת הדחיפות במתן טיפול ל-LTBI. לאחר שלילת TB, יש לשקול טיפול ל-LTBI.

בנבדקים שבאו לאחרונה במגע עם חולי שחפת, יש לאשר תוצאות QFT-G שליליות עם מבחן חוזר המבוצע 8-10 שבועות לאחר סיום החשיפה, כמו שמומלץ עבור בדיקת TST שלילית. לא דווח על מחקרים שבדקו את הזמן הטוב ביותר לבדיקה חוזרת של אלו שבאו במגע עם חולי שחפת והראו תוצאות שליליות בבדיקת QFT-G, ועד שיהיה מידע זמין אחר, יש לבצע את בדיקת QFT-G החוזרת בדיוק כמו בדיקת TST.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התקן תוך-רחמי מפריש הורמונים אינו מעלה את הסיכון למלזמה

    התקן תוך-רחמי מפריש הורמונים אינו מעלה את הסיכון למלזמה

    בניגוד לגלולות למניעת היריון, שימוש בהתקן תוך-רחמי הורמונאלי אינו מלווה בסיכון מוגבר למלזמה בנשים עם מנורגיה, כך מדווחים חוקרים מבית הספר לרפואה בהרווארד במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology. החוקרים בחנו את הנתונים ממאגר TriNetX Research Network, הכולל 95 ארגונים רפואיים בין 2001 עד 2024 וזיהו נשים עם מנורגיה בגילאי […]

  • מגורים בשכונה ברמה סוציו-אקונומית נמוכה מלווים בסיכון מוגבר להידראדניטיס סופורטיבה

    מגורים בשכונה ברמה סוציו-אקונומית נמוכה מלווים בסיכון מוגבר להידראדניטיס סופורטיבה

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים מקליפורניה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב אלו המתגוררים בשכונות ברמה סוציו-אקונומית נמוכה סיכון מוגבר להתפתחות הידראדניטיס סופורטיבה, קשר אשר תואר בקבוצות מרקע אתני שונה. מדגם המחקר כלל 65,766 משתתפים (גיל ממוצע של 50.4 שנים, 41.8% נשים) ממרפאות עור ברשת UCSF (או University of California […]

  • כוויות שמש בילדות מלוות בסיכון מוגבר למלנומה בבגרות

    כוויות שמש בילדות מלוות בסיכון מוגבר למלנומה בבגרות

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology עולה כי כל כוויות שמש עם שלפוחיות נוספת לפני גיל 15 שנים לוותה בעליה של כ-3% בסיכון למלנומה בבגרות והסיכון לא הושפע ממאפיינים אישיים של רגישות לשמש, דוגמת צבע השיער והעפעפיים. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 44,021 לבנים לא-היספאנים ללא היסטוריה של […]

  • טיפול ב-Trimethoprim-Sulfamethoxazole למניעת PJP בחולים עם וסקוליטיס מפחית במקביל את הסיכון לזיהומים חמורים אחרים

    טיפול ב-Trimethoprim-Sulfamethoxazole למניעת PJP בחולים עם וסקוליטיס מפחית במקביל את הסיכון לזיהומים חמורים אחרים

    טיפול מונע ב- Trimethoprim-Sulfamethoxazole(או TMP-SMX) מפחית את הסיכון לזיהומים חמורים בהיקף של 50% בחולים עם אבחנה של וסקוליטיס על-רקע ANCA (או Antineutrophil Cytoplasmic Antibody), כאשר התועלת הגדולה ביותר תועדה במהלך 180 הימים הראשונים לטיפול, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Arthritis & Rheumatology. המחקר התצפיתי נועד לבחון את ההשפעה של טיפול מונע ב- TMP-SMX על […]

  • חשיפה של תינוקות שנולדו מוקדם לאנטיביוטיקה עשויה להשפיע על התפקוד הריאתי בילדות

    חשיפה של תינוקות שנולדו מוקדם לאנטיביוטיקה עשויה להשפיע על התפקוד הריאתי בילדות

    בתינוקות שנולדו מוקדם ונחשפו למחזורי טיפול אנטיביוטי מרובים סביב הלידה תועדה ירידה בתפקוד הריאתי וסיכון מוגבר לאירועי אסתמה בגיל בית-ספר , בהשוואה לאלו עם חשיפה מעטה יותר לטיפול אנטיביוטי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 3,820 תינוקות שנולדו לאחר 22-36 שבועות היריון ובמשקל לידה נמוך (פחות מ-1500 גרם); התינוקות […]

  • כאבי קוליק בתינוקות עשויים לנבא את הסיכון למחלה אטופית

    כאבי קוליק בתינוקות עשויים לנבא את הסיכון למחלה אטופית

    בתינוקות הסובלים מכאבי קוליק עם בכי ואי-נוחות בטנית, תועד סיכון מוגבר למחלות אטופיות ותחלואה נשימתית לאורך תקופת הילדות וההתבגרות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Journal of Pediatrics. החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר עוקבה פרוספקטיבי של זוגות אם-ילד במסצ’וסטס להערכת הקשר בין כאיב קוליק או בכי מופרז והסיכון למחלות אטופיות ונשימתיות. הם […]

  • הבדלים מגדריים במאפייני נזלת אלרגית בילדות ובגיל ההתבגרות

    הבדלים מגדריים במאפייני נזלת אלרגית בילדות ובגיל ההתבגרות

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatric Allergy and Immunology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש משבדיה, מהן עולה כי בבנות היארעות גבוהה יותר של נזלת אלרגית לעומת בנים, כאשר בבנים שיעורי הפוגה גבוהים יותר מבנות. מהנתונים עולה עוד כי ריגוש מוקדם העלה את הסיכון לנזלת אלרגית והפחית את הסיכויים להפוגה. מחקר העוקבה מבוסס-אוכלוסייה כלל 2,250 ילדים […]

  • חשיפה לעובש בבית מעלה את הסיכון לדלקת ריאות מרגישות יתר

    חשיפה לעובש בבית מעלה את הסיכון לדלקת ריאות מרגישות יתר

    סדרת מקרים גדולה מצפון טקסס זיהתה עובש ביתי כגורם הפיך להתפתחות דלקת ריאות מרגישות יתר (Hypersensitivity Pneumonitis), כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One. שינויי אקלים ודפוסי מזג אוויר קיצוני מעודדים התפתחות עובש, בעוד שהסרת העובד עשויה להביא לשיפור התוצאות. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 231 משתתפים (גיל ממוצע של 62.9 שנים, 40.7% גברים) עם […]

  • היסטוריה קודמת של אקנה מנבאת התפרצות אקנה עם טיפול במעכבי JAK כנגד אלופציה אראטה

    היסטוריה קודמת של אקנה מנבאת התפרצות אקנה עם טיפול במעכבי JAK כנגד אלופציה אראטה

    במטופלים צעירים עם אלופציה אראטה ואלו עם היסטוריה של אקנה תועד סיכון מוגבר להתפתחות אקנה במהלך טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי JAK (או Janus Kinase), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAAD International. החוקרים השלימו סקירה רטרוספקטיבית של מאגר מוסדי של חולים עם אלופציה אראטה וניתחו את הנתונים אודות 54 חולים בגילאי 12-78 שנים […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך