Breast Feeding

האם יש מקום לשנות את ההמלצות לאור קשר אפשרי בין הנקה ובין עליה מסוימת בשיעור האשפוזים של תינוקות? (Pediatric Insider)

במאמר שפורסם בכתב העת Academic Pediatrics באוגוסט 2018 דווח על מסקנות מטרידות, יילודים יונקים מצויים בסיכון גבוה כפליים לאשפוז במהלך החודש הראשון לחייהם, בהשוואה לתינוקות הניזונים מפורמולות.

המחקר בחן כ-150,00 יילודים בריאים, לאחר לידה תקינה בבתי חולים בצפון קליפורניה בין 2009-2013. החוקרים הצליחו לאסוף נתונים אודות אופן ההזנה של התינוקות בימים שלאחר הלידה מרשומות בתי החולים וסיווגו אותם לאלו שינקו באופן מלא, אלו שניזונו מפורמולה בלבד ותינוקות שניזונו הן מפורמולה והן מחלב אם. החוקרים הצליחו לעקוב אחר התינוקות לאורך החודש הראשון לחייהם, במטרה לקבוע אילו תינוקות נדרשו לאשפוז ומאיזו סיבה. מרבית האשפוזים היו על-רקע התייבשות וצהבת, אשר קשורים באופן הדוק להזנה לא-הולמת.

הבשורות הטובות הן שמספר קטן יחסית של תינוקות הגיעו לבית חולים, בין אם ניזונו מבקבוק ו/או חלב אם. עם זאת, תינוקות שינקו היו בסיכון הרבה יותר גבוה מאלו שניזונו מפורמולה לתת-תזונה ואשפוז. בקרב תינוקות שנולדו לאחר לידה נרתיקית, הסיכון לאשפוז חוזר עמד על 2.1% בקרב אלו שניזונו מפורמולות, בהשוואה ל-4.3% מאלו שינקו (הסיכון לאלו שניזונו מפורמולה ומחלב אם היה איפשהו בין שני אלו). כלומר, מדובר בסיכון גבוה כפליים ומספר היילודים הנדרש לנזק עמד על 45 (המשמעות היא כי מבין כל 45 תינוקות הניזונים מחלב אם בלבד, תינוק אחד נוסף צפוי לאשפוז).

באשר לאלו שנולדו לאחר ניתוח קיסרי, ההבדל היה קטן יותר, עם סיכון מוגבר לאשפוז של 2.1% עם הנקה לעומת 1.5% עם פורמולה. שני המספרים הללו נמוכים יותר, בהשוואה לסיכון לאשפוזים חוזרים של תינוקות שנולדו לאחר לידה נרתיקית, ככל הנראה מאחר ותינוקות לאחר ניתוח קיסרי שוהים מלכתחילה יום או יומיים נוספים בבית החולים, לכן יש מרווח זמן ארוך יותר לביסוס ההזנה.

האם בעקבות ממצאים אלו יש להימנע מעידוד הנקה? לדברי ד”ר רוי בן הרוש , רופא ילדים הכותב עבור Pediatric Insider, טוען שכמובן שלא. מרבית התינוקות היונקים מסתדרים מצוין ויש מספר יתרונות רפואיים להקנה. עם זאת, חשוב להיות כנים ולהבהיר כי הנקה אינה מושלמת. לא מדובר במזון המושלם (חלב אם מהווה מקור לא-מספק לוויטמין D כבר מהלידה או לברזל החל מגיל 4-6 חודשים) ולא מדובר בשיטה מושלמת. ישנם יתרונות וחסרונות להנקה ולהזנה מפורמולה וחשוב להבהיר זאת להורים.

חשוב לספק תמיכה לאימהות מניקות, כולל תמיכה טכנית (כיצד לעשות זאת), אך גם תמיכה רגשית ורפואית. ישנה חשיבות לפורמולה, הן עבור אימהות הבוחרות בשיטת הזנה זו והן במצבים בהם התינוקות אינם מקבלים כמות מזון מספקת.

Pediatric Insider

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה