Cardiac Rhythm Management

”בעד” – השפעה טרום ניתוחית ואחר ניתוחית של פרפור עליות על תוצאת תיקון כירורגי של המסתם המיטרלי/סקירת מאמר מאת ד”ר רם שרוני עורך ניתוחי לב

Bando K, J Thorac Cardiovasc Surg. 2005

מטרות: החוקרים מאוסקה, יפן, ניסו לבדוק את השפעת פרפור העליות הטרום ניתוחי או אחר ניתוחי על הישרדות, שבץ, ותפקוד לבבי בחולים שעברו ניתוח מתם מיטרלי.

שיטות: בין 1991 ל- 2003, 1026 חולים עם אי ספיקה (אי”ס) מיטרלית על רקע שאינו איסכמי או קרדיומיופטי עברו תיקון מסתם בשלושה מרכזים רפואיים. 663 חולים היו בקצב סינוס טרם הניתוח (קב’ א’) וב- 363 חולים נמצא פרפור או רפרוף עליות (קב’ ב’). בקרב החולים עם פרפור/ רפרוף העליות בוצעה פרוצדורת Maze ב- 163 חולים וב- 200 חולים לא בוצעה פרוצדורה זו.

תוצאות: במשך תקופת מעקב ממוצע של 8 שנים, היעדר תמותה מסיבות קרדיוווסקולריות נרשמה ב- 99.3% מהחולים בקבוצה א’ מול 96.9% בקבוצת Maze ו-81.6% בקבוצה ללא   Maze (p<0.001). ההבדל בין קבוצת החולים שעברה Maze ה ובין החולים שלא עברו Maze היה מובהק אף הוא (p<0.007). התקבל יחס צולב מתואם (adjusted hazard ratio) בשיעור 5.1 בין החולים עם פרפור עליות לבין אלו ללא פרפור עליות. ניצפה שיעור גבוה יותר של “היעדר שבץ מוחי” ב- 99.2% מהחולים בקבוצה א’ מול 98.2% בקבוצת Maze ו-82.6% בקבוצה ללא   Maze ((p<0.001 . לחולים עם פרפור עליות טרם הניתוח היתה עליה שמאלית מוגדלת וכן חדר שמאלי מורחב. הוספת פרוצדורת Maze שיפרה באופן מובהק את התפקוד הסיסטולי של החדר השמאלי.

מסקנות: בחולים עם אי”ס מיטרלית, פרפור עליות טרום ניתוחי מלווה בהגדלת העליה והחדר השמאלי. הוספת פרוצדורה ע”ש Maze לתיקון המסתם משפרת את ההשרדות, תפקוד לבבי ומקטינה שכיחות שבץ מוחי.

Bando K, J Thorac Cardiovasc Surg. 2005

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה