Chronic Kidney Disease

ההשפעות של טיפול בזריקות שבועיות של GLP-1-RA (אוזמפיק) על תפקודי הכליות (Lancet Diabetes Endocrinol)

מאת עמרי שגב

מניתוח פוסט-הוק של נתוני המחקרים SUSTAIN-7 ו-SUSTAIN-5 להערכת השפעת טיפול בזריקות תת-עוריות ב-Semaglutide על התפקוד הכלייתי בחולים עם סוכרת מסוג 2 עלה כי הטיפול התרופתי לא הוביל לעליה בשיעורי כשל כלייתי, בהשוואה לטיפול באגוניסטים אחרים לקולטן ל-GLP-1 (Glucagon-Like Peptide), כך לפי Lancet Diabetes Endocrinol 2020.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 8,416 חולים עם סוכרת מסוג 2 הראו ומצאו כי חלה ירידה ממוצעת ב-eGFR מתחילת הטיפול ועד שבוע 12 של 2.15 מ”ל/דקה/1.73 מ2 בטיפול במינון של 0.5mg, וירידה של 3 מ”ל/דקה/1.73 מ2 בקרב מטופלים במינון של 1mg. לאחר שבוע 12, הודגמה מגמת התייצבותבתפקודי הכליה.

במחקר SUSTAIN-6, לאחר כל תקופת המחקר (104 שבועות) לא נמצא הבדל מובהק בתפקודי הכליה בין קבוצת הביקורת לקבוצת המחקר. במחקרי SUSTAIN 1-5, אף הודגמה ירידה מובהקת בתום המעקב בערכי יחס המיקרואלבומין לקריאטנין, בין קבוצת המחקר (עם ממוצע יחס של 0.75 במינון של 0.5mg ו-0.66 במינון של 1mg) לקבוצת הביקורת.

המחקרים הראו כי למרות הירידה הראשונית בערכי ה-eGFR, מגמת הירידה התמתנה והערך נשאר במגמה קבועה לאחר 12 שבועות. בנוסף לכך, גם חלה ירידה ביחס מיקרואלבומין לקראטינין במטופלים עם מיקרו/מאקרואלבומינוריה בהשוואה לפלסבו. 

Lancet Diabetes Endocrinol 2020, September 21, 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך