Cognitive Function

התועלת של זריקות גינקו בילובה לשיפור תפקוד קוגניטיבי לאחר אירוע מוחי (מתוך כנס ה-International Stroke Conference)

משלב של מרכיבים פעילים ביולוגית של גינקו בילובה הניתנים בזריקות דרך הוריד למשך שבועיים מלווה בשיפור התאוששות קוגניטיבית מוקדמת בחולים עם אירוע מוחי איסכמי חד, כך עולה מתוצאות מחקר מבוקר-פלסבו שהוצגו במהלך כנס ה-International Stroke Conference.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גינקו בילובה הינה תמצית עשב מזרעים ועלים מיובשים של עץ גינקו, אחד העצים הוותיקים המצוי במזרח אסיה. תכשיר זה מצוי בשימוש נרחב ברפואה סינית מסורתית אך בארצות הברית גינקו בילובה אינו מאושר לשימוש רפואי ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, למרות שתוספים אלו זמינים לשימוש נרחב.

המחקר כלל 3,452 חולים מ-100 מרכזים בסין עם אירוע מוחי איסכמי חד אשר גויסו למחקר בתוך 48 שעות מהופעת התסמינים. המשתתפים חולקו באקראי לזריקות תוך-ורידיות יומיות של GDLM (או Ginkgo Diterpene Lactone Meglumine; משלב של המרכיבים הפעילים ביולוגית של גינקו בילובה) במינונים של 25 מ”ג למשך 14 ימים, או זריקות פלסבו.

התפקוד הקוגניטיבי נבחן לפני הטיפול, לאחר 14 ימים ולאחר 90 ימים באמצעות מדד Montreal Cognitive Assessment. בתחילת המחקר, לפני התחלת הטיפול, המצב הקוגניטיבי של מרבית המשתתפים היה לקוי באופן מתון עם מדד ממוצע של 17 מתוך 30 נקודות.

לאחר שבועיים, בחולים בקבוצת ההתערבות תועד שיפור במדדים קוגניטיביים לעומת אלו בזרוע הפלסבו, עם ציון גבוה יותר בממוצע של 3.93 נקודות לעומת 3.62 נקודות.

השיפור נותר לאחר 90 ימים, באותה עת בזרוע ההתערבות תועד ממוצע של 5.51 נקודות לעומת 5.04 נקודות בזרוע הפלסבו. הבדלים אלו היו מובהקים סטטיסטית.

מניתוח נוסף עלה כי מדדי תפקודי ראיה ושפה בזרוע ההתערבות היו גבוהים יותר משמעותית בהשוואה לזרוע הפלסבו לאחר 14 ימים, וכי מדדי תפקודי ראיה, ניהול, קשה, שפה ויכולת הפשטה היו גבוהים יותר משמעותית בזרוע הטיפול ב-GDLM לעומת זרוע הפלסבו לאחר 90 ימים.

החוקרים מסבירים כי מאחר ומשך המעקב במחקר הנוכחי עמד על 90 ימים בלבד, דרוש מחקר ארוך יותר להערכת ההשפעות ארוכות הטווח של זריקות GDLM.

מומחים בתחום מזהירים כי על חולים עם אירוע מוחי לדון עם הרופא המטפל והרוקח בטרם מתחילים טיפול בגינקו בילובה או עשבי מרפא או תוספים אחרים.

במידה והתועלת של גינקו בילובה תאושר במחקרים קליניים נוספים, אזי מדובר באפשרות טיפול העשויה להיות יעילה בטיפול בחולים לאחר אירוע מוחי; עם זאת, יש תחילה להוכיח את היעילות והבטיחות של טיפול זה ועליו לעמוד בסטנדרטים המקובלים בדומה לכל תרופת מרשם אחרת על-מנת לקבל את אישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

מתוך כנס ה-International Stroke Conference.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה