Drug Delivery System

עלייה משמעותית בשימוש לרעה במשככי כאבים במרשם (מדיווח ה- SAMHSA)

מאת מיכל איזנשטט

מתוצאות מחקר שפורסם ע”י ה- SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration), עולה כי שיעור האשפוזים עקב שימוש לרעה בחומרים עלה ב- 400% בעשור האחרון בנבדקים מעל גיל 12 לאור שימוש לא נכון במשככי כאבים.

בנוסף עלייה זו במספר האשפוזים ניכרת בשני המינים, בכל הגילאים, הגזעים, רמות ההשכלה, סוגי התעסוקה ואזורי מגורים.

עפ”י מומחי SAMHSA, שימוש לא רפואי במשככי כאבים במרשם הינו האופן השני בשכיחותו של שימוש לא חוקי בחומרים אסורים בארצות הברית, וההשלכות ההרסניות של פעולה זו נראות במרכזי גמילה ויחידות רפואה דחופה בבתי חולים.

הנגיעה המשמעותית לבריאות הציבור מחייבת הצמדות לאסטרטגיה האמריקנית הנשיאותית לבקרת סמים על מנת להעלות את המודעות של הציבור לסיכון שבשימוש מזיק במשככי כאבים במרשם.  על מנת להשיג זאת יש לעבוד בצמוד לרופאים הרושמים את התרופות, לתעשיות התרופות, לרשויות החוק ולמשפחות.

במחקר הנוכחי בדקו החוקרים מידע בין השנים 1998 2008 בנוגע לאשפוזים שדיווחו על שימוש לרעה במשככי כאבים במרשם.  תרופות אלו כללו hydrocodone, oxycodone, morphine ותרופות נוספות עם השפעות דומות ל morphine.

מתוצאות המחקר עולה כי במהלך תקופת המחקר, שיעור כל האשפוזים עקב שימוש לרעה במשככי כאבים צמח ביותר מפי 4, מ- 2.2% ל- 9.8%.

על אף שצמיחה זו הופיעה בכל קבוצות הגיל, היא הייתה משמעותית במיוחד בקרב הגילאים 18 34 שנים (צמיחה מ- 1.5% ל- 13.7% עבור הגילאים 18 24 שנים, ומ- 2.1% ל- 13.5% עבור הגילאים 25 34 שנים).

בנוסף, על אף שמספר האשפוזים עקב שימוש לרעה במשככי כאבים צמח בכל הגזעים, צמיחה בולטת במיוחד הופיעה בקרב לבנים לא-היספניים (מ- 3.2% ל- 14.4%) ואינדיאנים (מ- 1.3% ל- 8.0%).

עבור טיפולים מתוכננים באופיואידים, דיווחים על שימוש לרעה עלו פי 3, מ- 6.8% בתחילת המחקר ועד ל- 26.5% בסופו.

עבור חולים שאושפזו עם תחלואות פסיכיאטריות נלוות, 3.4% דיווחו על שימוש לרעה במשככי כאבים ב- 1998 לעומת 14.4% ב- 2008.

מדובר בתוצאות מטרידות מאוד, אשר מחייבות זיהוי מוקדם של שימוש לרעה במשככי כאבים, פנייה למשתמשים ומתן שירותי טיפול מתאימים ויעילים.

באשר לרופאים, עליהם מוטלת אחריות לספק מידע וחינוך לחולים באשר לסכנה לשימוש לרעה, והסברים באשר לשימוש נאות.

SAMHSA report

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-European Society of Cardiology עולה כי טיפוס מדרגות מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב. הסקירה כללה תשעה מחקרים עם נתונים אודות 480,520 משתתפים והחוקרים השלימו ניתוח של חמישה מחקרים עם 455,649 משתתפים במטרה לקבוע את הקשר בין טיפוס מדרגות ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב […]

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה