Erectile dysfunction

מלחמה בתרופות מזויפות: לראשונה בישראל ניתן לרכוש באינטרנט ויאגרה בדיסקרטיות, בהנחה של 9% ובמשלוח חינם

ישראל במקום 8 בין המדינות עם היקף זיופי התרופות הגבוהים ביותר;

1 מכל 100 ישראלים רוכש תרופה מזויפת.

שוק התרופות החוקיות לטיפול באין אונות בישראל מגלגל כ- 40 מיליון שקל בשנה וכולל כ- 800,000 טבליות תרופות לטיפול באין אונות בשנה

סופר-פארם יוצאת במיזם משותף עם חברת התרופות פייזר: רכישת תרופת ויאגרה דרך אתר הבית של סופר-פארם וקבלת התרופה באמצעות משלוח חינם לבית הלקוח או לכל מקום אחר שיבקש. התרופה תסופק לבעלי מרשם תקף בלבד, אשר ייהנו מ- 9% הנחה. כך, למשל, עלות חפיסה של 4 כדורים במינון של 25 מ”ג תעלה 209 שקלים במקום 230 שקלים.

מטרת שיתוף הפעולה היא להילחם בתופעת רכישת תרופות ויאגרה מזויפות, שנפוצה מאוד בישראל בעיקר באתרי האינטרנט וברכישה טלפונית. ישראל מדורגת כיום שמינית בין עשר המדינות עם שיעורי זיופי התרופות הגבוהים ביותר, ועל פי הערכות 1 מכל 100 ישראלים רוכש תרופה מזויפת בידיעה או שלא בידיעה. כמו כן, רכישת התרופה באתר האינטרנט מסייעת לשמור על דיסקרטיות וכן מסייעת להתגבר על אי הנעימות הקיימת לעתים במסירת מרשם לתרופה לטיפול באין אונות.

באתר הבית של סופר-פארם שולבה הלשונית לרכישת “Pfizer, המאפשרת ללקוח להזמין את התרופה באמצעות הזנת פרטים אישיים ופרטי כרטיס אשראי, העלאת המרשם הסרוק ובחירת מינון התרופה וכמות הטבליות. את המרשם ניתן גם לשלוח בפקס. בסיום תהליך הזנת הפרטים יופיע הסכום לתשלום לפני ההנחה. התרופה שהוזמנה תגיע ישירות ללקוח, ארוזה באופן דיסקרטי, באמצעות שליח.

ניצן לביא, משנה למנכ”ל סופר-פארם: “השירות החדש, מאפשר ללקוח את הביטחון המלא כי הוא יכול לרכוש את התרופה באינטרנט בדיסקרטיות ולקבל את התרופה המקורית שכן מדובר בשיתוף פעולה של שתי חברות מובילות”.

ההערכות הן ששוק התרופות החוקיות לטיפול באין אונות בישראל מגלגל כ- 40 מיליון בשנה וכולל שלוש תרופות: ויאגרה, אשר תופסת כ- 43% מנתח המכירות, סיאליס 37% ולויטרה עם כ- 10%. על פי הערכות סופר-פארם נמכרות בישראל כ- 800,000 טבליות תרופות לטיפול באין אונות בשנה.

על פי סקר שנערך עבור פייזר, יצרנית ויאגרה, באמצעות מכון “מותגים”, רק 12% מהגברים ו- 7% מהנשים מודעים לעובדה, כי מרבית התרופות לטיפול בהפרעות זקפה הנמכרות באינטרנט הן מזויפות. במדינות מתפתחות מגיעות התרופות המזויפות לכ-10% מהאוכלוסייה. כ-33% מהתרופות המזויפות שנתפסות אינן מכילות חומרים פעילים כלל. 52% מהתרופות הינן בעלות מינון לא נכון של מרכיבים ו- 20% מהתרופות המזויפות הכילו חומרים שאינם אמורים להיכלל בהם לרבות רעל עכברים וחומצת בור (Boric acid) הגורמת לכשל בכליות.

עופרה פיינמסר, מנכ”ל פייזר ישראל: “ערוצי ההפצה הפופולאריים של תרופות מזויפות כוללים אינטרנט, פרסום בעיתונות, תרופות ביבוא אישי, ושווקים. 62% מתרופות המרשם הנרכשות דרך האינטרנט הן מזויפות. ארגון הבריאות העולמי מנבא כי המכירות של תרופות מזויפות יגיעו השנה ל כ- 75 מיליארד דולר. התרופות המובילות ברשימת התרופות המזויפות הינן תרופות נגד מלריה ושחפת, אנטיביוטיקה, תרופות מדכאות תאבון, נוגדי קרישה וחיסונים וכמובן תרופות לטיפול בהפרעות זקפה כדוגמת ויאגרה”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה