חולים תחת טיפול אימונותרפי כנגד אלרגיות תועד סיכון נמוך יותר לזיהומים חמורים, דוגמת דלקת גרון כרונית, נזופרינגיטיס, סינוסיטיס, מחלות של השקדים והאדנואידים, ושפעת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology.
נזלת אלרגית הינה מצב מקדים לקראת התפתחות אסתמה ומחלות נשימתיות אחרות. עם זאת, לאחר טיפול אימונותרפי כנגד אלרגיות, שיעור נמוך משמעותית של חולים פנו לטיפול בשלב זיהומים כרוניים בדרכי הנשימה העליונות.
להערכת ההשפעה של אימונותרפיה על מחלות נשימתיות אחרות, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 4,967 חולים שקיבלו טיפול אימונותרפי וכן מספר דומה של משתתפים תואמים במאפיינים הדמוגרפיים והמצב הרפואי (כולל אלרגיות), שלא קיבלו טיפול אימונותרפי.
החולים בקבוצת ההתערבות קיבלו זריקות אלרגיה במהלך תקופה של 18 חודשים. שיעור החולים הללו שטופלו במרפאות חוץ בשל זיהום כרוני בדרכי הנשימה העליונות בתום אותה תקופה ירד ב-24.6% (p<0.0001), בעוד שבקבוצת הביקורת, שיעור החולים שקיבלו טיפול דומה ירד רק ב-14.3% (p=0.0005).
בחולים בקבוצת הטיפול האימונותרפי תועדה ירידה גדולה יותר משמעותית בשיעור הפניות לטיפול בשל פוליפים באף, שפעת, תגובות אלרגיות ואמפיזמה.
מחקר זה מרחיב את הממצאים ממחקר קודם בן עשר שנים, בו נבחנו עלויות הטיפול הרפואי בשתי קבוצות ילדים עם אבחנה חדשה של נזלת אלרגית אלו שקיבלו אימונותרפיה ואלו שלא קיבלו טיפול זה. בתוך שלושה חודשים מהתחלת הטיפול, בילדים בקבוצת טיפול אימונותרפי היקף העלויות היה נמוך יותר משמעותית, בהשוואה לביקורות.
שני המחקרים הללו מספקים עדויות התומכות בהרחבת השימוש בטיפול אימונותרפיה. רק כ-3-9% מהחולים עם נזלת אלרגית מטופלים כיום בגישה זו ועם טיפול אגרסיבי יותר ניתן יהיה למנוע סיבוכים המובילים להוצאות רפואיות רבות, דוגמת סינוסיטיס כרונית.
החוקרים קוראים להרחיב את ההדרכה של צוותים רפואיים בנוגע לתועלת של טיפול אימונותרפי בחולים אלו.
מתוך כנס ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!