Geriatrics

סיבוכים של זיהום קורונה נפוצים גם בחולים צעירים (Lancet)

קורונה

כמחצית מהחולים שאושפזו לבית חולים עם אבחנה של COVID-19, ללא תלות בגיל, פיתחו לפחות סיבוך אחד, כך עולה מנתונים חדשים מבריטניה שפורסמו בכתב העת The Lancet.

החקורים בחנו את הנתונים אודות 75,276 חולים בבריטניה, בגילאי 19 שנים ומעלה, אשר אושפזו עם COVID-19 בין ינואר ועד אוגוסט בשנת 2020. מבין אלו, ב-73,197 חולים (97.2%) היו נתונים זמינים אודות סיבוכים שונים.

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 71.1 שנים, 56.0% היו גברים וב-81.0% היה ידוע על מחלת רקע אחת לפחות, כולל מחלות לב (30.8%), סוכרת (24.2%), מחלת ריאות כרונית (16.7%) ומחלת כליות כרונית (16.6%).

שיעורי התמותה הכוללים עמדו על 31.5% ו-49.7% מהחולים פיתחו לפחות סיבוך אחד. מבין החולים ששרדו, 43.5% אובחנו עם לפחות סיבוך אחד. החוקרים זיהו קשר מובהק סטטיסטית בין אבחנה של סיבוך של הזיהום הנגיפי ובין אשפוז ביחידת טיפול נמרץ (יחס סיכויים של 7.25, P<0.0001) ועם תמותה (יחס סיכויים של 1.74, p<0.0001).

בגברים תועד סיכוי גבוה יותר לסיבוכים, בהשוואה לנשים, כמו גם בחולים בגילאי 60 שנים ומעלה. בקרב החולים בגילאי 60 שנים ומעלה, שיעור הסיבוכים עמד על 54.5% בגברים לעומת 48.2% בנשים, בעוד שבחולים צעירים יותר שיעור הסיבוכים עמד על 48.8% בגברים ועל 36.6% בנשים.

שיעורי היארעות סיבוכים עלו עם הגיל, מ-27% באלו בגילאי 19-29 שנים שאושפזו עם COVID-19, 37% באלו בגילאי 30-39 שנים, 43% בקרב חולים בגילאי 40-49 שנים ו-51% מהחולים בגילאי 50 שנים ומעלה.

הסיבוכים הנפוצים ביותר היו סיבוכים כלייתיים (24.3%), סיבוכים נשימתיים מורכבים (18.4%) וסיבוכים סיסטמיים (16.3%). סיבוכים קרדיווסקולאריים (12.3%), סיבוכים גסטרואינטסטינאליים (10.8%) ונוירולוגיים (4.3%) היו פחות נפוצים.

לסיבוכים אלו הייתה השפעה מתמשכת על בריאות החולים והותירו 27% מהחולים עם מסוגלות פחותה לדאוג לעצמם לאחר השחרור, כולל 13% מאלו בגילאי 19-29 שנים. החוקרים חישבו כי אבחנה של כל סיבוך לוותה בעליה בסיכון לפגיעה ביכולת החולה לדאוג לעצמו לאחר השחרור (יחס סיכויים של 2.42, P<0.0001).

לאור השכיחות הגבוהה של סיבוכים ותוצאות גרועות גם בחולים צעירים יותר, החוקרים טוענים כי ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות הקפדה על חיסונים ותכנית מסודרת לניהול המגפה.

Lancet 2021; 398: 22337


לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה