H. Pylori/Ulcer

זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Alzheimer’s & Dementia)

בחולים בגילאי 50 שנים ומעלה עם עדות קלינית לזיהום בהליקובקטר פילורי תועדה עליה של 11% בסיכון למחלת אלצהיימר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Alzheimer’s & Dementia.

במסגרת המחקר זיהו החוקרים את כל המקרים עם אבחנה ראשונה של מחלת אלצהיימר והתאימו לכל מקרה של מחלת אלצהיימר עד 40 ביקורות ללא אלצהיימר לפי גיל, מין ומשך מעקב. הם ביקשו לבחון את ההשפעה של עדות קלינית לזיהום בהליקובקטר פילורי על הסיכון למחלת אלצהיימר, כאשר התמקדו בחולים עם עדות לחיידק ותסמינים או סיבוכים חמורים משנית לזיהום החיידקי.

החוקרים השלימו מספר ניתוחים סטטיסטיים שונים במטרה לבחון את הקשר האפשרי בין הזיהום החיידקי ובין ההפרעה הנוירולוגית.

בהשוואה למבוגרים ללא עדות קלינית לזיהום בהליקובקטר פילורי, באלו עם עדות קלינית לזיהום החיידקי תועד סיכון מוגבר באופן מתון למחלת אלצהיימר (יחס סיכויים של 1.11, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.21), ללא השפעה משמעותית של המאפיינים הדמוגרפיים או הסוציו-אקונומיים.

הסיכון המוגבר הגיע לשיא לאחר 7.3-10.8 שנים מהופעת עדות קלינית לזיהום בהליקובקטר פילורי (יחס סיכויים של 1.24, רווח בר-סמך 95% של 1.05-1.47) בטרם נרשמה ירידה בסיכון למחלת אלצהיימר.

הממצאים היו עקביים בניתוחים סטטיסטיים שונים שערכו החוקרים.

ממצאי המחקר תומכים בהשערה כי זיהום בהליקובקטר פילורי הינו גורם סיכון הפיך למחלת אלצהיימר והנתונים סוללים את הדרך למחקרים אקראיים ומבוקרים בעתיד להערכת ההשפעה של התערבויות להכחדת הזיהום החיידקי על הסיכון להתפתחות מחלת אלצהיימר.

Alzheimer’s & Dementia, Dec 13, 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה