Hepa/Biliary Other

מה בין זיהום ב-HBV או HCV ובין מחלת פרקינסון? (Neurology)

בחולים עם זיהום בנגיף HBV (Hepatitis B Virus) או HCV (Hepatitis C Virus) סיכון מוגבר משמעותית למחלת פרקינסון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Neurology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין HBV ו-HCV ובין מחלת פרקינסון. הם השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי, תוך  הערכת נתוני English National Hospital Episode Statistics ונתוני התמותה לשנים 1999-2011.

יחס השיעורים המתוקן למחלת פרקינסון לאחר זיהום בנגיף HBV עמד על 1.76, על-בסיס 44 תצפיות בהשוואה ל-25 מקרים צפויים. יחס השיעורים למחלת פרקינסון לאחר זיהום בנגיף HCV עמד על 1.51, על-בסיס 48.5 מקרים צפויים ו-73 מקרים בפועל. החוקרים לא זיהו קשר בין דלקת אוטואימונית של הכבד , דלקת כבד פעילה כרונית או HIV ובין התפתחות מחלת פרקינסון. כאשר החוקרים כללו רק מקרי טיפול למחלת פרקינסון במהלך השנה הראשונה לאחר חשיפה, יחס השיעורים ל-HBV ו-HCV עמד על 1.82 ו-1.43, בהתאמה.

החוקרים מדווחים על עדות מוצקה לפיה ישנה עליה בשיעורי מחלת פרקינסון בחולים עם זיהום בנגיף HBV ו-HCV. ממצאים אלו עשויים לנבוע מגורמים ייחודיים לדלקת כבד נגיפית, אך לא ברור אם מדובר בתוצאה של הזיהום, מנגנוני מחלה משותפים, או תוצאה של טיפול נוגד-נגיפי. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים לאישור הקשר שתואר במחקר הנוכחי ולבחון מסלולים פתופיזיולוגיים בבסיס קשר זה.

Neurology. Published online March 29, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך