Hepatitis C

במטופלים עם וירוס הפטיטיס C טיפול משולש ב-Telaprevir, Peginterferon, Ribavirin נמצא יעיל ללא קשר לאופי מתן ה-Telaprevir (כל 8 או כל 12 שעות) וללא קשר לסוג ה-Peginterferon (בין אם alfa-2a או alfa-2b) (

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון פברואר של כתב העת Gastroenterology עולה כי במטופלים עם וירוס הפטיטיס C גנוטיפ 1 ניתן להשיג ארדיקציה בשיעור גבוה עם טיפול ב-Telaprevir (ללא קשר לאופי המתן כל 8 שעות או כל 12 שעות), בשילוב עם Peginterferon (ללא קשר לסוג alfa-2a או alfa-2b ) ו-Ribavirin .

מחקרים קודמים הדגימו יעילות של טיפול ב-Telaprevir (תרופת מחקר מקבוצת protease inhibitors ) הניתן כל 8 שעות למשך 12 שבועות בשילוב עם Peginterferon alfa-2a (פגסיס) ו-Ribavirin (רבטול) לארדיקציה של וירוס הפטיטיס C מגנוטיפ 1. במחקר זה בדקו החוקרים יעילות, בטיחות, סבילות ופרמקוקינטיקה של טיפול ב-Telaprevir כל 8 שעות או כל 12 שעות, בשילוב עם Peginterferon alfa-2a או alfa-2b (פג-אנטרון).

במחקר תוית פתוחה זה השתתפו 161 מטופלים עם HCV גנוטיפ 1, אשר חולקו באופן אקראי לקבוצות אשר קיבלו Telaprevir במינון 750 מ”ג כל 8 שעות או 1125 מ”ג כל 12 שעות, בשילוב עם מינונים מקובלים של Peginterferon alfa-2a או alfa-2b וכן Ribavirin . המטופלים קיבלו את הטיפול המשולש במשך 12 שבועות, ולאחר מכן המשיכו עם 12 או 36 שבועות של טיפול ב-Peginterferon alfa בשילוב עם Ribavirin לפי התגובה הוירולוגית.

נתוני הבסיס היו דומים בכל הקבוצות.

* שיעור הארדיקציה נע בין 81-85% בכל הקבוצות.

* רב המטופלים (68%) קיבלו טיפול של 24 שבועות.

* לא נמצאו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בשיעור הארדיקציה (לפי ניתוח intent to treat , P>0.787 ).

* לא נמצא הבדל משמעותי בשיעור הארדיקציה בין הקבוצות שקיבלו Telaprevir כל 8 שעות לבין אלה שקיבלו Telaprevir כל 12 שעות (P=0.997 ).

* לא נמצא הבדל משמעותי בשיעור הארדיקציה בין הקבוצות שקיבלו Peginterferon alfa-2a עם Ribavirin לבין אלה שקיבלו Peginterferon alfa-2b עם Ribavirin (עם P=0.906 ).

* פרופיל הבטיחות נמצא דומה בין כל הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי שיעור גבוה של המטופלים (מעל 80%) השיגו ארדיקציה של הוירוס ללא קשר לאופי מתן Telaprevir (כל 8 שעות או כל 12 שעות) וכן ללא קשר לסוג ה-Peginterferon שניתן (alfa-2a או alfa-2b ).

GASTROENTEROLOGY 2011;140:459468

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך