HPV

חלק קטן מהמטופלות מחוסנות כנגד HPV (מתוך Am J Prev Med)

הנחיות שפורסמו לאחרונה בנושא מניעת סרטן צוואר הרחם בעקבות בדיקות סקר לזיהום בנגיף HPV (Human Papillomavirus) ומשטחי Pap (Papanicolaou) לא הובילו לשימוש נרחב בחיסון כנגד הנגיף, כך עולה ממחקר חדש, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine.

בשנת 2006 פורסמה המלצה של ה-CDC לחיסון כנגד HPV, עם המלצה דומה מטעם ה-ACOG (American Congress of Obstetricians and Gynecologists) בשנת 2010. בשנת 2009, ה-ACOG המליץ על משטחי Pap כל שנתיים מגילאי 21-29, ולאחר מכן כל שלוש שנים לאחר גיל 30, בנשים עם משטחי Pap תקינים בעברן או תוצאות שליליות לנגיף HPV. יש להפסיק את ביצוע בדיקות סקירה בגיל 70 ולאחר כריתת רחם בשל מצב שפיר.

מבין 366 גניקולוגים/מיילדים שהשלימו והשיבו שאלונים, 92% דיווחו כי הציעו את החיסון למטופלות שלהם, אך רק 27% מהמטופלות המתאימות חוסנו כנגד הנגיף. המכשול המצוטט ביותר לחיסון היה סירוב של ההורה או המטופלת. תוצאות אלו עומדות בניגוד לממצאים ממחקרים אחרים, שהדגימו עניין רב של המטופלות בחיסון כנגד HPV.

מרבית המשיבים ממשיכים להציע משטחי Pap כל שנה, למרות שההנחיות ממליצות על בדיקות פחות תדירות; מאחר שהם חשים כי ההורים אינם חשים בנוח עם המרווחים הגדולים והן עשויות שלא לשוב לבדיקות חוזרות. כמחצית מהמשיבים הקפידו על ההנחיות, הקובעות התחלת בדיקות Pap בגיל 21 שנים ו/או הפסקה בגיל 70 שנים ושימוש במשטח Pap ובדיקות HPV.

רופאים במרפאות הכוללות מספר רופאים נטו יותר להקפיד על ההמלצות לחיסון וביצוע משטחי Pap, בהשוואה לרופאים העובדים במרפאות פרטיות. שיעור גבוה יותר של רופאים (96%) חשו בנוח להציע את החיסון לבנות בגילאי 13 שנים יותר מאשר לבנות בגילאי 11 שנים (73%), ורופאות נטו יותר להמליץ על החיסון לבנות הצעירות יותר, בהשוואה לרופאים.

למרות ש-45% מהרופאים הציעו בדיקות משולבות לסרטן צוואר הרחם וזיהום בנגיף HPV לנשים מעל גיל 30, 21% הציעו את הבדיקות רק במידה והמטופלת ביקשה זאת, 11% ערכו את שתי הבדיקות בכל המטופלות שעברו בדיקות סקירה ו-23% לא הציעו בדיקות HPV כלל.

הנתונים נבחנו בשנת 2012 לפני פרסום ההנחיות החדשות ממספר איגודים מקצועיים, שהמליצו על משטחי Pap פעם בשלוש שנים בנשים בגילאי 21-29 שנים ובדיקות נלוות של משטחי Pap עם בדיקות HPV כל חמש שנים באלו בגילאי 30-65 שנים, בין אם חוסנו כנגד HPV ובין אם לאו.

החוקרים כותבים כי הממצאים עשויים להעיד על פערים בתקשורת בין הרופא והמטופלת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ההדרכה של רופאים ומטופלות באשר לעדויות התומכות במתן חיסון כנגד HPV והחשיבות של בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם ובדיקה לנגיף HPV כל חמש שנים, עשויות לסייע במניעת ממאירות זו.

Am J Prev Med. 2013;45:175-181

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

בישראל החיסונים נגד HPV הוכנסו לסל הבריאות וביצוע החיסונים לתלמידות כיתה ח’ אף הוקדם לשנה זו וכפי שדיווחנו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה