Insomnia

מה בין משך שינה אצל האם ובין הסיכון לעיכוב התפתחותי בצאצא? (J Clin Endocrinol Metab)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי משך שינה קצר של האם מלווה באופן רציף עם עליה בהיארעות עיכוב התפתחותי בצאצאים, אם כי ישנם הבדלים מגדריים. החוקרים מציעים כי הקשר הנ"ל מווך בחלקו עקב רמות גבוהות יותר של C-peptide בדם טבורי.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין משך שינה קצר אצל האם בזמן היריון ובין הסיכון לעיכוב התפתחותי בצאצאים. מטרת המחקר הייתה לסייע בניסוח קווים מנחים בנוגע לדפוסי השינה המומלצים בהיריון ולשפר את בריאות האם והתפתחות הילד.

מחקר העוקבה כלל 7,069 זוגות אם-ילד ממדגם Maternal & Infants Health in Hefei, כאשר החוקרים אספו נתונים אודות דפוסי השינה במהלך היריון באמצעות מדד PSQI (או Pittsburgh Quality Index) בשבועו 24-28 ובשבועות 32-36 להיריון. המצב הנוירו-התפתחותי לאחר 6-26 חודשים מהלידה נבחן באמצעות מדדי Denver Developmental Screening Test-II ומדד Gesell Development Diagnosis Scale. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין משך השינה אצל האם ובין הסיכון לעיכוב התפתחותי.  החוקרים גם בחנו את חשיבות רמות C-Peptide בדם טבורי.

מניתוח הנתונים עלה כי משך שינה קצר באמצע ההיריון לווה בסיכון גבוה כפליים לעיכוב התפתחותי בבנים (יחס סיכון מתוקן של 2.05, רווח בר-סמך 95% של 1.29-3.25). מניתוח סמנים בדם טבורי עלה קשר חיובי בין ריכוז C-peptide בדם טבורי ובין הסיכון לעיכוב התפתחותי בצאצא (סיכון יחסי של 0.04, רווח בר-סמך 95% של 0.00-0.08).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מצביעים על קשר בין משך השינה אצל האם ובין הסיכון לעיכוב התפתחותי בצאצאים.

J Clin Endocrinol Metab, Sep 26, 2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה