Intensive Care

התועלת של דקסמתזון בחולי סוכרת המאושפזים בשל COVID-19 (מתוך J Clin Endocrinol Metab)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי טיפול בדקסמתזון לא הביא לשיפור משמעותי בהישרדות או במרווח זמן עד לשיפור קליני בחולים עם סוכרת וזיהום בקורונה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולי סוכרת שיעורי תמותה גבוהים יותר עקב COVID-19 בהשוואה לאוכלוסייה הכללית. דקסמתזון עשוי להחמיר היפרגליקמיה בחולי סוכרת ולהוביל לתוצאות גרועות יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של מתן דקסמתזון כנגד COVID-19 בחולים סוכרת.

במחקר הרטרוספקטיבי בחנו החוקרים את הנתונים מחמישה בתי חולים במערכת בית החולים של ג'ון הופקינס שנאספו בין 3 במרץ, 2020 ועד 25 ביוני, 2022. ניתוח מותאם שימש במדגם חולי סוכרת שטופלו בדקסמתזון וביקורות שלא קיבלו את התרופה.

התוצא העיקרי היה משך הזמן עד לתמותה בתוך 28 ימים והתוצא המשני היה משך הזמן עד לשיפור קליני. תוצאים נוספים כללו את היארעות מצבי חירום משנית להיפרגליקמיה והשלימו ניתוח לפי תתי-קבוצות של התוצא העיקרי לפי החומרה הקלינית.

מבין 10,329 חולים שאושפזו בשל COVID-19, 3,679 היו חולי סוכרת, מהם 2,361 ענו על קריטריוני המחקר. לאחר ניתוח מותאם, 529 חולים נכללו בכל קבוצה.

שיעורי ההישרדות בקרב חולים בזרוע הטיפול בדקסמתזון ואלו בקבוצת הביקורת במהלך 0-6 ימים ובמהלך 7-28 ימים ומרווח הזמן עד לשיפור קליני לאחר 28 ימים לא היו שונים משמעותית. לא תועדו הבדלים בין הקבוצות בשיעורי היארעות חמצת סוכרתית או מצבי היפרגליקמיה היפראוסמולרית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם תומכים במתן דקסמתזון לטיפול בחולי סוכרת המאושפזים בשל COVID-19. הם קוראים להשלים מחקרים פרוספקטיביים נוספים במטרה לאשר את ממצאי המחקר ולקבוע את המנגנונים האפשריים בבסיס הקשר הנ"ל.

J Clin Endocrinol Metab, Oct 17, 2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה