Malaria

זן חדש של נגיף הקורונה מעורר בהלה ומוביל להגבלות על טיסות (מתוך הודעת ה-WHO)

ארגון הבריאות העולמי עדכן בימים האחרונים כי הווריאנט החדש של נגיף הקורונה מדרום אפריקה הינו וריאנט מעורר דאגה מאחר ועשוי להיות מדבק יותר, לגרום למחלה חמורה יותר, עם יעילות פחותה של החיסונים והטיפולים הקיימים כנגד הנגיף.

ארגון הבריאות העולמי כינס קבוצה של מומחים להערכת הווריאנט החדש על-רקע העליה המהירה בזיהומי COVID-19 בדרום אפריקה בשבוע האחרון. הווריאנט החדש מוכר בשם אומיקרון, או B.1.1.529.

לאומיקרון מספר תכונות מעוררות דאגה, כולל מספר רב של מוטאציות, כאשר לחלקן תכונות מדאיגות. מעדויות מוקדמות עולה סיכון מוגבר לזיהום חוזר בווריאנט זה, בהשוואה לווריאנטים אחרים של הנגיף. מספר המקרים של ווריאנט זה מצוי במגמת עליה כמעט בכל המחוזות בדרום אפריקה.

בתגובה,  בבית הלבן הודיעו על הגבלות חדשות על טיסות מדרום אפריקה, מלאווי, מוזמביק, נמיביה, זימבבואה ומדינות נוספות. תושבים זרים ממדינות אלו לא יורשו להיכנס לארצות הברית.

הגבלות אלו ייכנסו לתוקף ב-29 בנובמבר, כאשר הצעדים הנוספים ייקבעו על-פי הנתונים המדעיים והצוותים המייעצים לבית הלבן.

בשלב זה, טרם זוהו מקרים של הווריאנט החדש בארצות הברית, כאשר המדענים עובדים במרץ עם עמיתיהם מדרום אפריקה ועוקבים אחר הווריאנט החדש, בעקבות זינוק במקרי COVID-19 בשבוע האחרון.

מספר מעבדות מצאו כי בדיקה נפוצה אחת עשויה לזהות באופן אמין את הווריאנט החדש. קבוצת היועצים בנוגע להתפשטות הנגיף החלה במספר מחקרים להערכת אומיקרון ותפרסם את הממצאים בהתאם.

על-סמך העדויות עד כה, ארגון הבריאות העולמי מייעץ למדינות להגביר את המעקב והריצוף הגנטי במטרה להבין טוב יותר את הזן החדש. עוד מבקשים בארגון הבריאות העולמי ממדינות לשלוח את נתוני הריצוף הגנטי למאגרי נתונים ציבוריים, דוגמת GISAID.

נכון ליום שישי האחרון, 66 רצפים של הווריאנט דווחו ל-GISAID, כולל 58 בדרום אפריקה, 6 בבוטסואנה ושניים בהונג-קונג.

בארגון הבריאות העולמי ביקשו גם ממדינות לערוך חקירות שטח וניתוחי בדיקות מעבדה אודות חומרת הזן, כמו גם התגובה החיסונית, נוגדנים מנטרלים והיעילות של אמצעים סוציאליים וברמת בריאות הציבור.

הציבור נקרא לנקוט בצעדים להפחתת הסיכון להדבקה בנגיף, כולל הקפדה על עטיית מסכות, היגיינת ידיים, ריחוק חברתי, שיפור אוורור חללים סגורים, הימנעות משהות בחללים צפופים והקפדה על ההמלצות לקבלת החיסונים.

בישראל הכריזו על איסור טיסות ממרבית המדינות באפריקה לאחר זיהוי המקרה הראשון של הזן החדש באדם שטס לאחרונה ממלאווי. רשימה הולכת וגדלה של מדינות עצרו או הגבילו טיסות, כלל אוסטריה, בלגיה, קרואטיה, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, מלטה, הולנד, הונג קונג, סינגפור ועוד.

מתוך הודעת ה-WHO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-European Society of Cardiology עולה כי טיפוס מדרגות מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב. הסקירה כללה תשעה מחקרים עם נתונים אודות 480,520 משתתפים והחוקרים השלימו ניתוח של חמישה מחקרים עם 455,649 משתתפים במטרה לקבוע את הקשר בין טיפוס מדרגות ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב […]

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה