Multiple Sclerosis

טיפול ב-Ozanimod מפחית משמעותית שיעורי התלקחות טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

ממחקר הארכה בתווית-פתוחה, שתוצאותיו פורסמו במהלך כנס ACTRIMS, עולה כי טיפול ב- Ozanimod (זפוסיה) מהווה טיפול יעיל למניעת התקדמות מחלה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית עם שיעורי התקדמות מוגבלות נמוכים לאחר חמש שנות טיפול.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאר וטרשת נפוצה הינה מחלה מתקדמת ובלתי-הפיכה, ללא אפשרות ריפוי, חשוב להבין את התגובה ארוכת הטווח לטיפול התרופתי. הם ביקשו לעדכן את פרופיל הבטיחות והיעילות של טיפול ממושך ב- Ozanimod בחולים עם טרשת נפוצה התקפית.

נתוני הארכה בתווית-פתוחה של מחקר DAYBREAK כללו 2,494 משתתפים שהשלימו מחקרים קליניים בשלב 1 עד 3 להערכת Ozanimod, אשר ניתן במינון של 0.92 מ”ג ביום עם חשיפה ממוצעת של 60.9 חודשים. שיעורי התלקחות שנתיים חושבו לכלל המשתתפים במחקר, כאשר תועדו נגעים חדשים או גדלים העוברים האדרה ע”י גדוליניום בחולים שנכללו במחקר DAYBREAK.

מהתוצאות לאחר 72 שעות עולה כי 67% מהחולים נותרו ללא התלקחות מחלה, כאשר שיעורי התקדמות מוגבלות לאחר 3 חודשים עמדו על 17.2% ושיעורי התקדמות מוגבלות לאחר שישה חודשים עמדו על 15.2%.

לאחר 60 חודשים, המספר הממוצע של נגעים חדשים או גדלים בהדמיית T2 בכל סריקה (טווח של 0.789-0.932) והמספר הממוצע של נגעים העוברים האדרה ע”י גדוליניום (0.062-0.077) היה דומה, ללא תלות בזרוע הטיפול במחקר המקורי.

מהממצאים עולה עוד כי ב-89% מהמשתתפים דווח על אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי, 15.3% אובחנו עם אירוע חריג חמור על-רקע הטיפול ו-3.9% הפסיקו את הטיפול בשל אירועים חריגים על-רקע הטיפול.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר על-רקע הטיפול התרופתי כללו נזופרינגיטיס (21.3%), כאבי ראש (17.1%), זיהום בקורונה (16.5%) וזיהום בדרכי נשימה עליונות (12.4%), מספרים דומים לאלו שתוארו במחקרים המקוריים, למעט COVID-19.

החוקרים מדווחים כי שני-שליש מהחולים עם טרשת נפוצה מתקדמת שטופלו ב- Ozanimod שרדו ללא התלקחות לאחר שש שנים ולא תועדו סוגיות בטיחות חדשות במחקר ארוך-טווח זה. מדובר בממצאים מבטיחים התומכים ביעילות ובטיחות Ozanimod כטיפול ארוך-טווח בחולים עם טרשת נפוצה.

מתוך כנס ה-ACTRIMS

לידיעה ב-Healio

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה