מתן טיפול פומי ב- Vidofludimusלחולים עם טרשת נפוצה הביא להקלה בתחושת עייפות לאורך 14 ימים לעומת פלסבו, כאשר הממצאים מעידים עם השפעה חיובית ארוכת-טווח של הטיפול התרופתי באוכלוסיית חולים זו, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-ACTRIMS.
מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות יעדים אפשריים לעייפות בחולים עם טרשת נפוצה, מאחר והפתוגנזה של תסמין זה עדיין אינה מובנת היטב. לאור זאת, החוקרים בחנו אם זיהום בנגיף EBV ורה-אקטיבציה של הזיהום, גורמים מוכרים לעייפות, עשויים להיות גורם תורם אפשרי לתסמין זה בחולים עם טרשת נפוצה.
החוקרים בחנו אם מתן Vidofludimus, תכשיר ניסיוני הפועל כמעכב סלקטיבי של Dihydroorotate Dehydrogenase, עשוי להקל על תחושת עייפות בחולים עם טרשת נפוצה הודות לפעילות האנטי-דלקתית ואנטי-ויראלית של התרופה, כפי שהודגם בעבר כנגד תסמיני Post-COVID, כמו גם למניעת רה-אקטביציה של EBV.
מחקר CALVID-1 הינו מחקר בשלב 2 שכלל 27 משתתפים שנמצאו חיוביים ל-COVID-19 וחולקו באקראי לקבלת פלסבו או לקבלת Vidofludimus במנון 45 מ”ג למשך שבועיים, כאשר לשתי הקבוצות ניתן טיפול סטנדרטי. כל המשתתפים השיבו לשאלון פוסט-הוק.
מהתוצאות עולה כי 80% מהמשתתפים בזרוע הפלסבו דיווחו על תחושת עייפות, זאת בהשוואה ל-50% מהחולים בזרוע הטיפול ב- Vidofludimus. רמת העיפות פחתה בשתי קבוצות הטיפול לאורך 9-17 השבועות הבאים לשיעור של 33% בזרוע הפלסבו ועד 17% בזרוע הטיפול התרופתי.
מניתוח פעילות אנטי-ויראלית של Vidofludimus עלה עוד ירידה תלוית-מינון ברה-אקטיבציה ליטית של EBV בתאי B, כמו גם ירידה בייצור EBV ליטי בתאי Akata.
יתרה מזאת, בניתוח פוסט-הוק של תסמיני Post COVID-19 עלו עדויות לתרומה אפשרית של Vidofludimus למניעת עייפות ארוכת-טווח, אחד התסמינים הנפוצים ביותר בחולים לאחר זיהום בקורונה.
החוקרים כותבים כי התרופה כבר הוכחה ככזו העשויה למנוע רה-אקטיביציה של EBV במחקרים קליניים ולכן עשויה לתרום להפחתת עייפות בחולים עם טרשת נפוצה. בסיכוצו של דבר, התרופה המשלבת פעילות אנטי-ויראלית, נוגדת-דלקת ומגנה על מערכת העצבים עשויה לשמש כאפשרות טיפול מבטיחה בחולים אלו.
מתוך כנס ה-ACTRIMS
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!