Ophth. Other

עדויות חדשות תומכות בהחלפת טיפול ל-Faricimab בחולים עם ניוון מקולארי גילי רטוב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Retina Specialists)

מנתונים חדשים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Retina Specialists עולה כי בעיניים עם ניוון מקולארי גילי (Age-related Macular Degeneration) רטוב בהן הוחלף הטיפול לטובת Faricimab תועדה פעילות מחלה פחותה, עם מרווחים גדולים יותר בין הטיפול וחדות ראיה יציבה.

המחקר התצפיתי מבוסס על נתונים ממאגר Fight Retinal Blindness! Registry ונועד לקבוע את תוצאות החלפה ל- Faricimab מטיפולים אחרים בין ינואר 2023 ועד אוגוסט 2023 בתנאי עולם-אמיתי בחלים עם ניוון מקולארי גילי ניאווסקולארי.

מבין 297 עיניים שנכללו במחקר (גיל ממוצע בעת החלפת טיפול, 82 שנים), נתוני מעקב לאחר תשעה חודשים היו זמינים עבור 278 עיניים (94%). מרבית החולים חצו לטיפול ב- Faricimab מטיפול קודם ב-Aflibercept (92.3%), לאחריו היו Ranibizumab (7.4%) ו-Bevacizumab (0.3%).

התוצאים העיקריים כללו פעילות ניאווסקולארית כורוידאלית, אשר סווגה כלא-פעילה, נוזל תת-רשתית בלבד או פעילות גבוהה עם דימום או נוזל בתוך הרשתית. תוצאים משניים כללו את המרווח בין הזריקות ואת חדות הראיה.

בעת החלפת הטיפול, ב-34% המחלה לא הייתה פעילה, ב-33% תועד נוזל בתת-רשתית בלבד וב-33% תועד דימום או נוזל בתוך הרשתית. לאחר תשעה חודשים, 55% מהעיניים לא היו פעילות, ב-25% תועד נוזל בתת-רשתית בלבדוב-20% תועד דימום או נוזל בתוך הרשתית. ההבדל היה מובהק סטטיסטית (p<0.001).

מרווח הזמן בין הטיפולים גל משמעותית מ-6.6 שבועות ל-9 שבועות (p<0.001). חדות הראיה פחתה מעט מ-71.4 אותיות ל-69.8 אותיות, בעיקר עקב עיניים לא-פעילות בהן נרשמה ירידה של 2.4 אותיות, בעוד שבעיניים עם נוזל בתת-רשתית ודימום או נוזל בתוך הרשתית לא זוהתה ירידה משמעותית בראיה.

לא תועדו מקרים של דלקת תוך-עינית, וסקוליטיס או דלקת רשתית חסימתית לאחר 1,605 זריקות; תועד מקרה אחד של אנדותפלמיטיס זיהומי. עוד דווח כי 11 עיניים (4%) חצו חזרה מטיפול ב- Faricimab לטיפול ב-Aflibercept.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על יתרונות החלפת טיפול ל- Faricimab בטיפול בניון מקולארי גילי רטוב.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Retina Specialists

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של דלקת ענביה לא-זיהומית על איכות החיים (Am J Ophthalmol)

    ההשפעה של דלקת ענביה לא-זיהומית על איכות החיים (Am J Ophthalmol)

    לדלקת ענביה לא-זיהומית השפעה משמעותית על איכות החיים של החולים, עם עדויות לפגיעה באיכות החיים הגופנית והנפשית הן בילדים והן במבוגרים, בהשוואה לאלו ללא המחלה העינית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה שכללה עשרה מחקרים עם מבוגרים וילדים עם אבחנה של דלקת ענביה לא-זיהומית. הנתונים נאספו ממאגרי […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות Aflibercept כנגד בצקת מקולארית משנית לסוכרת (מתוך כנס Academy)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות Aflibercept כנגד בצקת מקולארית משנית לסוכרת (מתוך כנס Academy)

      מתן Aflibercept במינון 8 מ"ג בזריקה לתוך הזגוגית הובילה לשיפור בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר במגוון רחב של חולים עם בצקת מקולארית משנית לסוכרת, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-Academy לשנת 2024. במסגרת מחקר PHOTON ביקשו החוקרים לקבוע אם Aflibercept במינון 8 מ"ג ו-2 מ"ג עושי להביא לשיפור דומה בראיה במגוון רחב של […]

  • רגישות לניגודיות וחדות ראייה בניגודיות נמוכה בילדים עם חדות ראייה תקינה, מאת פרופ' מרדכי רוזנר

    רגישות לניגודיות וחדות ראייה בניגודיות נמוכה בילדים עם חדות ראייה תקינה, מאת פרופ' מרדכי רוזנר

    רגישות לניגודיות (Contrast Sensitivity – CS) הינה היכולת לזהות שינויים עדינים בבהירות (brightness). ניתן לבטא אותו באמצעות סף ניגודיות המתייחס לרמה המינימלית של ניגודיות שניתן לזהות. רגישות פגומה לניגודיות יכולה לגרום לקשיים בפעילויות יום-יומיות כמו קריאה, תנועה וזיהוי פנים, גם באנשים עם חדות ראיה לכאורה מושלמת ושדות ראייה תקינים. בדיקת רגישות לניגודיות מגלה ליקוי ראיה […]

  • גורמי סיכון עשויים לסייע בחיזוי כאב עיני ממושך לאחר ניתוח רפרקציה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Ophthalmology)

    גורמי סיכון עשויים לסייע בחיזוי כאב עיני ממושך לאחר ניתוח רפרקציה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Ophthalmology)

    מספר משתנים לפני התערבות ניתוחית וסביב ניתוח רפרקציה עשויים לסייע בחיזוי הסיכון לכאב עיני לאחר ההתערבות, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Academy of Ophthalmology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בכל שנה מבוצעים כ-800,000 ניתוחי רפרקציה, כולל LASIK ו-PRK, כאשר מרבית החולים מדווחים על תוצאות חיוביות ותסמינים עיניים קלים במהלך ההתאוששות לאחר […]

  • השוואת שלושה לעומת שישה מחזורי טיפול כימותרפי כנגד רטינובלסטומה (JAMA)

    השוואת שלושה לעומת שישה מחזורי טיפול כימותרפי כנגד רטינובלסטומה (JAMA)

    מתן שלושה מחזורי טיפול כנגד רטינובלסטומה בסיכון גבוה הדגים שיעורי הישרדות ללא-מחלה לאחר חמש שנים שהיו לא-נחותים לעומת שישה מחזורי טיפול כימותרפי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA. יתרה מזאת, משטר טיפול שכלל שלושה מחזורים בלבד לווה בשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים ועלויות רפואיות. טיפול כימותרפי הוביל לשיפור שיעורי ההישרדות של חולים […]

  • עין יבשה מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות (Am J Ophthalmol)

    עין יבשה מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות (Am J Ophthalmol)

    בחולים עם מחלת עין יבשה סיכון גבוה יותר מפי שלוש להפרעות פסיכיאטריות, דוגמת דיכאון וחרדה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העינית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר National Institutes of Health להערכת הקשר בין מחלת עין יבשה ובין הפרעות פסיכיאטריות במדגם גדול של מבוגרים בארצות […]

  • הסיכון לעין יבשה בקרב צוות חדר ניתוח גבוה יותר (CEO)

    הסיכון לעין יבשה בקרב צוות חדר ניתוח גבוה יותר (CEO)

    הסיכון התעסוקתי לעין יבשה בקרב צוות חדר ניתוח גבוה יותר, כך עולה ממחקר שפורסם ב-Clinical and Experimental Optometry. לפי עורכי המחקר, ניכר כי יש צורך בסטנדרטים בינלאומיים למניעה וניהול של עין יבשה בכוח אדם בשירותי בריאות.

  • גורמי הסיכון לחזרה של הרפס זוסטר אופתלמיקוס, מאת פרופ' מרדכי רוזנר

    גורמי הסיכון לחזרה של הרפס זוסטר אופתלמיקוס, מאת פרופ' מרדכי רוזנר

    הרפס זוסטר או שלבקת חוגרת, היא מחלה שנגרמת מפעילות מחודשת של וירוס הוריצלה זוסטר (varicella zoster) באנשים שנדבקו בעבר באבעבועות רוח (chicken pox). הווירוס נשאר רדום בגנגליונים הסנסוריים, וכאשר הוא מופעל מחדש הוא גורם לדלקת שמתבטאת בפריחה וכאבים בפיזור דרמטומי (dermatomal). לפני החיסון לשלבקת חוגרת, שליש מהאוכלוסייה חלה במהלך החיים בשלבקת חוגרת. הרפס זוסטר אופתלמיקוס […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה