Ophthalmic Surgery

עדשה תוך-עינית חדשה עשויה למנוע דיספוטופסיה שלילית (מתוך הכנס השנתי מטעם AAO)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Ophthalmology עולה כי עדשה תוך-עינית חדשה עשויה למנוע דיספוטופסיה שלילית על-רקע ניתוח קטרקט.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיספוטופסיה שלילית, או צללים בשדה הראיה של החולה, מופיעה לאחר ניתוח קטרקט בכ-15% מהחולים. עד לפיתוח העדשה התוך-עינית הנוכחית, לא היו אפשרויות רבות למנוע סיבוך זה.

במהלך ההצגה תיארו החוקרים את תוצאות העדשה התוך-עינית Masket, שיוצרה כמודל 90S ואושרה לשיווק, כך שכעת ניתן למכור אותה באיחוד האירופי.

מחקרים קליניים להערכת שלוש גרסאות של עדשת 90S נערכו במספר אתרים באירופה בחולים שהיו מיועדים לניתוח קטרקט שגרתי. התוצא העיקרי היה התפתחות דיספוטופסיה כפי שנקבע לפי שאלונים לחולים. ביחד עם דיספוטופסיה שלילית, החוקרים בחנו סיבוכים אחרים.

שתי הגרסאות הראשונות של העדשה מנעו דיספוטופסיה שלילית, אך לא מנעו חסימה של הקפסולה או IOC (Iris-Optic Capture). בגרסה המקורית, אף אחד מבין 39 החולים לא פיתח דיספוטופסיה שלילית, אך בשלושה תועדה חסימה של הקפסולה ובשניים IOC.

העדשה לאחר מכן שונתה לכלול חורי קיבוע שהקלו על המנתחים לתפוס את עצב הראיה וליצור מסלול בריחה המונע כליאת נוזל. הגרסה השניה הושתלה ב-48 חולים, לאחר מכן לא תועדו מקרים של דיספוטופסיה שלילית או חסימת קפסולה; עם זאת, תועדו חמישה מקרים של IOC.

החוקרים סברו כי הגורם העיקרי לבעיה היה השימוש בעדשה הידרופילית עבה ולכן תיקנו זאת בגרסה השלישית, שנועדה להגדיל את החלק האופטי הקדמי ל-6.4 מ”מ ולהשתמש בתרופות להקטנת אישונים בעת הניתוח, במטרה לשמור על האישון קטן בשלב המוקדם לאחר-ניתוח. שינוי זה ככל הנראה השפיע לטובה עד כה, הגרסה השלילית הושתלו ב-13 חולים, ללא מקרים של דיספוטופסיה שלילית, חסימת קפסולה או IOC.

בסיכומו של דבר, לאחר ש-100 חולים השלימו השתלת עדשה תוך-עינית מסוג 90S במהלך ניתוח קטרקט, לא תועדו מקרים של דיספוטופסיה שלילית. החוקרים סבורים כי ממצאים אלו מספקים הוכחה הולמת של העיקרון.

בשישה חולים תועדה דיספוטופסיה שלילית קלה ולא-מגבילה. לא תועדו מקרים של חסימת הקפסולה והסיכון ל-IOC היה נמוך יותר משמעותית וייתכן ואף נעלם כליל.

בשני חולים הושתלה עדשת 90S כתחליף לעדשה תוך-עינית קודמת, שהובילה לדיספוטופסיה שלילית ובשני המקרים חל שיפור. התכנית של החוקרים הינה להשתיל עוד 30-50 עדשות תוך-עיניות ממודל 90S ובמידה ולא יהיו בעיות נוספות, יפיצו את ההתקן לאוכלוסיה הכללית האירופה.

מתוך הכנס השנתי מטעם AAO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • נהיגה בטוחה אפשרית למרות אובדן שדה ראיה

    נהיגה בטוחה אפשרית למרות אובדן שדה ראיה

    בחולים עם ירידה בשדה הראיה בשל גלאוקומה או אירוע מוחי אשר קיבלו בחזרה את רישיון הנהיגה שלהם לאחר השלמת הערכה מבוססת-סימולטור תועדו יכולות נהיגה דומות בכביש בהשוואה לאלו עם ראיה תקינה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmologica. החוקרים משבדיה בחנו את יכולות הנהיגה של מטופלים עם ירידה בשדה ראיה שקיבלו בחזרה את הרישיון […]

  • עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר למספר הפרעות ראיה

    עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר למספר הפרעות ראיה

    בקרב מעשנים פעילים תועד סיכון גבוה פי 12 לניוון מקולארי גילי, סיכון גבוה פי שלוש לגלאוקומה ראשונית פתוחת-זווית וסיכון גבוה פי ארבע לקטרקט, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת European Journal of Ophthalmology. הסיכון המוגבר לחלק מההפרעות העיניות נותר בחולים עם היסטוריה של עישון. החוקרים ערכו חיפוש במאגרי PubMed, Scopus ו-Web of Science והשלימו סקירה […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של השתלת איי לבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1

    עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של השתלת איי לבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1

    השתלת איי לבלב הדגימה תועלת משמעותית בהפחתת התמותה וסיבוכים אחרים בחולים עם סוכרת מסוג 1 לאורך חציון מעקב של למעלה מעשר שנים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. מהערכת פרופיל הבטיחות ארוך הטווח של הפרוצדורה עלה כי אין סיכון מוגבר לממאירות למרות טיפול לדיכוי חיסוני. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי, רב-מרכזי, נועד לבחון את […]

  • ניתוח רובוטי לכריתת כיס מרה מלווה בסיכון מוגבר לנזק לדרכי מרה

    ניתוח רובוטי לכריתת כיס מרה מלווה בסיכון מוגבר לנזק לדרכי מרה

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי שיעורי הפגיעה בדרכי מרה גבוהים פי שלוש לאחר ניתוח כריתת מרה בסיוע רובוטי, בהשוואה לניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס המרה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במהלך העשור האחרון נרשמה עליה של פי 37 בשיעורי ניתוח רובוטי לכריתת כיס מרה ועלה חשש כי גישת ניתוח זו […]

  • התועלת של מעכבי JAK בטיפול בדלקת ענביה בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Childhood Arthritis and Rheumatology Research Alliance)

    התועלת של מעכבי JAK בטיפול בדלקת ענביה בילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Childhood Arthritis and Rheumatology Research Alliance)

    מסדרת מקרים שתוצאותיה הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Childhood Arthritis and Rheumatology Research Alliance עולה כי מעכבי JAK הובילו לשיפור בדלקת ענביה במחצית מהילדים שקיבלו בעבר טיפול בתרופות ממשפחת DMARD (או Disease Modifying Anti-Rheumatic Drugs), עדות לתועלת אפשרית של תכשירים אלו בחלק מהילדים. החוקרים מדווחים על סדרת מקרים מחמישה מרכזים בארצות הברית ואיטליה שכללו חולים […]

  • האם מנת קרינה גבוהה יותר משפר הישרדות חולים עם סרטן וושט? (Radiotherapy and Oncology)

    האם מנת קרינה גבוהה יותר משפר הישרדות חולים עם סרטן וושט? (Radiotherapy and Oncology)

    בחולים עם סרטן וושט מתקדם-מקומית שאינו נתיח שקיבלו טיפול כימו-קרינתי דפיניטיבי, מנת קרינה גבוהה יותר (59.4 גריי ומעלה) לא הובילה לשיפור הישרדותי בהשוואה למנת קרינה סטנדרטית (50.0/50.4 גריי), אך מנת קרינה גבוהה יותר לוותה בעליה באירועים חריגים משנית לטיפול בדרגה 3 ומעלה, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה של מחקרים אקראיים שפורסמה בכתב העת Radiotherapy and Oncology. […]

  • תוצאות מבטיחות לגרייה מוחית מגנטית לטיפול במחלת אלצהיימר (Alzheimer's Research & Therapy)

    תוצאות מבטיחות לגרייה מוחית מגנטית לטיפול במחלת אלצהיימר (Alzheimer's Research & Therapy)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Alzheimer’s Research & Therapy עולה כי גרייה מגנטית מוחית חוזרת (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation, או rTMS) של אזור Precuneus לאורך 52 שבועות הובילה להפחתת הידרדרות קוגניטיבית ב-52% והידרדרות תפקודית ב-96% בחולים עם מחלת אלצהיימר בדרגה קלה עד בינונית. המחקר האקראי, כפל-סמיות, כלל 48 חולים (גיל ממוצע של 72.8 שנים, 56% […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך