מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Ophthalmology עולה כי Faricimab דומה ביעילותו ל-Aflibercept בשיפור חדות הראיה בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית עם חדות ראיה התחלתית של 20/50, או גרוע יותר. הטיפול ב- Faricimab לווה גם בירידה בעובי הרשתית והשיג תוצאות אלו עם מספר זריקות קטן יותר.
החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים להשוואת Faricimab, מעכב VEGF/Angiopoietin-2 מול Aflibercept, תכשיר נוגד VEGF, בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית וחדות ראיה התחלתית של 20/50 או גרוע יותר. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1:1 לקבלת Faricimab במינון 5 מ”ג כל שמונה שבועות, Faricimab במסגרת משטר טיפול מותאם אישית, או Aflibercept במינון 2 מ”ג כל שמונה שבועות.
התוצאים העיקריים כללו שינויים בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר ועובי שכבת CST (או Central Subfield Thickness) מתחילת המחקר לאורך שנתיים.
לאחר שנתיים, שני משטרי הטיפול ב- Faricimab לוו בשיפור בחדות הראיה לעומת הטיפול ב-Aflibercept (p>0.08). בשתי קבוצות הטיפול ב- Faricimab תועדה ירידה גדולה יותר במדד CST לעומת קבוצת הטיפול ב-Aflibercept לאחר שנה ושנתיים (p<0.01 בכל ההשוואות).
חולים שטופלו ב- Faricimab השיגו CST קטן מ-325 מיקרומטר והעדר עדות לנוזל בתוך הרשתית מהר יותר ועם פחות זריקות, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Aflibercept.
ממצאי המחקר מעידים כי בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית, טיפול ב- Faricimab הוביל לשינויים דומים בחדות הראיה ושיפור אנטומי גדול יותר עם פחות זריקות, בהשוואה לטיפול ב-Aflibercept לאורך שנתיים.
Ophthalmology, June 8, 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!