Respiratory Infections

רופאים מארצות הברית משתפים עצות מעשיות להתמודדות עם COVID-19 (מתוך אתר Medscape)

רופאים מאוניברסיטת מישיגן בחרו לפרסם את הניסיון שלהם עם התמודדות מגפת COVID-19 ומציעים צעדים וטיפים לרופאים הניתנים לביצוע ויישום במהירות.

הכותבים מבהירים כי החולים יכולים להידרדר מהר והם פונים לרופאי יחידת טיפול נמרץ בכל מקרה של מטופל שעבר מנשימת אוויר חדר לצורך ב-6 ליטר חמצן בדקה בתוך פחות מ-24 שעות.

רבים זיהו שני פנוטיפים של מחלה: 1) אלו עם היפוקסיה קלה-עד-בינונית, המשתפרים לאט עם הזמן ו-2) אלו עם עליה מהירה בדרישה לחמצן, המתקדמים במהירות לאינטובציה. הבעיה היא שבמקרים רבים מטופלים צעירים ויחסית בריאים נדרשים לחיבור למנשם. חלק גדול מהם הם מטופלים הסובלים מהשמנת-יתר, גורם סיכון שנקשר עם פרוגנוזה גרועה יותר בשפעת H1N1.

באשר לתסמינים ובדיקות המעבדה, אלו לרוב תואמות לדיווחים מסין. כפי שפורסם בעבר, מעורבות ריאתית אסימטרית הייתה די נפוצה, אבל נדיר לראות מעורבות של ריאה אחת. כמעט כל החולים במרכז הרפואי לנגון בניו-יורק שאושפזו בשל היפוקסמיה סבלו מתסמינים במשך 7-10 ימים. חלק קטן מהחולים התייצגו עם סינקופה. חולים אלו היו בשלב מוקדם של מחלתם, פיתחו אורתוסטטיזם, אך לא סבלו מחום, כך שהרופאים הציעו כי תתכן השפעה של הנגיף על המערכת האוטונומית.

למרות שריכוזי פריטין ו-CRP היו מוגברים בתחילה, עם הזמן הם נעו לכיוונים מנוגדים, דבר אשר עורר בלבול מסוים. ריכוזי פריטין לא זוהו כסמן טוב של התוצאות: בחלק מהחולים עם רמות של 3,000 מיקרוגרם/ליטר התוצאות היו טובות ואחרים עם רמות מתחת ל-800 מיקרוגרם/ליטר פיתחו סיבוכים.

לעיתים קרובות תוארו מקרים של חום גבוה, עולה ויורד, עם שכיחות גבוהה של חום מעל 39 מעלות צלזיוס. החום היה עמיד לפראצטמול, אך חלק מהחולים שהועברו ליחידות טיפול נמרץ לא סבלו מחום ממושך.

בחולים שאינם במצב קריטי, שיעול כואב וממושך היה התסמין העיקרי. הכותבים תיארו אירועי שיעול עם צפצופים, אשר לעיתים קרובות הובילו לדה-סטורציה. הם ניסו סירופ שיעול, Albuterol, משאף עם ספייסר וקודאין, עם תועלת מעטה.

ההידרדרות במקרים של COVID-19 לא הייתה אופיינית לתמונה של אלח-דם. תחילה זוהה רק כשל נשימתי, אך חולים רבים ביחידות טיפול נמרץ פיתחו נזק כלייתי חד.

אירועים של מיוקרדיטיס היו נדירים, ייתכן מאחר ומדובר בסיבוך מאוחר. חלק מהחולים, בעיקר אלו עם מחלת לב מבנית או איסכמית, פיתחו החמרה בתפקוד לבבי מספר ימים לאחר הפסקת ההנשמה. לאור רמות D-dimer גבוהות מאוד, הכותבים תהו אם חלק מהדיווחים הקודמים אודות מיוקרדיטיס היו בעצם אבחנה של תסחיף ריאתי ולא מיוקרדיטיס.

הפרוטוקול המקובל לטיפול במרכז הרפואי לנגון בניו-יורק כולל מתן Azithromycin ו-Hydroxychloroquine/Zinc. חלק מהרופאים לא משתמשים ב-Hydroxychloroquine בחולים שהיו בשלבי החלמה לאור צפי לתועלת מעטה וכן חשש מפני הפרעות קצב בחולים עם מחלה כלילית או בסיכון להפרעות קצב.

בחולים עם הידרדרות אקוטית בחרו הרופאים במתן תוך-ורידי של Tocilizumab, מעכב Interleukin-6 לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית. הם מצאו כי חסמי IL-6 היו יעילים כאשר ניתנו בשלב מוקדם, אך מזהירים כי במידה וממתינים עד להנשמת החולה, אז כבר מאוחר מדי.

תנוחת שכיבה על הבטן של חולים עם COVID-19 מהווה סטנדרט טיפול במרכז הרפואי לנגון בניו-יורק. צוותי טיפול נמרץ במרכז הרפואי דחפו מאוד לעשות זאת גם על הרצפה. הם מצאו כי חולים צעירים ורזים יכולים לעשות זאת, אך הדבר היה קשה לחולים המבוגרים והשמנים.

עוד מסבירים הכותבים כי גם כאשר חולים מונשמים השתפרו, הם עדיין נדרשו ללחצי PEEP (Positive End-Expiratory Pressure) גבוהים. במידה וגומלים אותם מהנשמה מוקדם מדי, רוויון החמצן בדם יורד באופן חמור.

הכותבים המליצו עוד על עבודת צוות ועזרה הדדית ומדגישים כי מדובר במחלה הדורשת שיתוף פעולה של אנשי צוות רבים.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • עייפות עשויה להישאר לאורך שנה לאחר אירוע איסכמי חולף

    עייפות עשויה להישאר לאורך שנה לאחר אירוע איסכמי חולף

    עייפות הינה תלונה נפוצה לאחר אירוע איסכמי חולף (Transient Ischemic Attack, או TIA) כאשר למעלה ממחצית מהחולים מתלוננים על עייפות למשך עד שנה לאחר האירוע, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. היסטוריה של חרדה או דיכאון הייתה נפוצה כפליים בחולים עם עייפות, בהשוואה לאלו ללא תלונה זו. מחקר העוקבה הפרוספקטיבי נערך בבית […]

  • חיסון חדש כנגד מחלת ליים יעיל בקבוצות גיל שונות

    חיסון חדש כנגד מחלת ליים יעיל בקבוצות גיל שונות

    חיסון ניסיוני כנגד מחלת ליים  (Lyme Borreliosis), VLA15, נמצא בטוח, נסבל היטב ואימונוגני במטופלים בגילאי 5-65 שנים, כאשר בילדים ומתבגרים תועדו תגובות משמעותיות יותר מאשר במבוגרים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת The Lancet Infectious Diseases. החוקרים בחנו את הבטיחות והאימונוגניות של החיסון הניסיוני VLA15, אשר ניתן במשטרי חיסון שונים, במסגרת מחקר בשלב 2 שנערך […]

  • מחלות רקע רבות עשויות להשפיע משמעותית על הפרוגנוזה של סקלרודרמה

    מחלות רקע רבות עשויות להשפיע משמעותית על הפרוגנוזה של סקלרודרמה

    במאמר שפורסם בכתב העת ACR Open Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי בחמישית מהחולים עם סקלרודרמה ישנן מחלות רקע רבות, בעיקר מחלות לב וכלי דם וגורמי סיכון משמעותיים למחלות לב וכלי דם. נוכחות מחלות רקע רבות מלווה בשיעורי הישרדות נמוכים והפרעה בתפקוד הגופני. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות וההשפעה […]

  • קנאביס רפואי מלווה בשיפור בכאב, עייפות ואיכות חיים בחולים עם מחלות כרוניות

    קנאביס רפואי מלווה בשיפור בכאב, עייפות ואיכות חיים בחולים עם מחלות כרוניות

    שימוש בקנאביס רפואי לווה בשיפור משמעותי באיכות החיים הקשורה לבריאות בקרב חולים עם מחלות כרוניות, לרבות הקלה בכאב כרוני, עייפות, הפרעות שינה, חרדה ודיכאון – כך עולה ממחקר פרוספקטיבי רחב היקף שפורסם בכתב העת PLoS One. מחקר QUEST הינו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, שכלל 2000 מבוגרים (גיל ממוצע של 50 שנים, 63% נשים) עם מחלות כרוניות […]

  • מגורים בשכונה ברמה סוציו-אקונומית נמוכה מלווים בסיכון מוגבר להידראדניטיס סופורטיבה

    מגורים בשכונה ברמה סוציו-אקונומית נמוכה מלווים בסיכון מוגבר להידראדניטיס סופורטיבה

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים מקליפורניה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב אלו המתגוררים בשכונות ברמה סוציו-אקונומית נמוכה סיכון מוגבר להתפתחות הידראדניטיס סופורטיבה, קשר אשר תואר בקבוצות מרקע אתני שונה. מדגם המחקר כלל 65,766 משתתפים (גיל ממוצע של 50.4 שנים, 41.8% נשים) ממרפאות עור ברשת UCSF (או University of California […]

  • חשיפה להתעללות ואלימות כלפי האם בתקופת הילדות מנבאת התנהגות אלימה בבגרות

    חשיפה להתעללות ואלימות כלפי האם בתקופת הילדות מנבאת התנהגות אלימה בבגרות

    בקרב גברים צעירים שנחשפו למעשי אלימות פיזית והתעללות של בן הזוג כלפי אימם נרשמה עליה של 45% בסיכון לכך שינקטו בעצמם במעשי אלימות כלפי בני או בנות זוגם, בהשוואה לאלו שלא נחשפו למעשי אלימות דומים, כך עולה מנתונים חדשים מבריטניה שפורסמו בכתב העת The Lancet Regional Health – Europe. החוקרים בחנו את הנתונים אודות זוגות […]

  • חשיפה לזיהום אוויר עשויה להביא לשינוי במבנה המוח

    חשיפה לזיהום אוויר עשויה להביא לשינוי במבנה המוח

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Stroke עולה כי חשיפה ארוכת-טווח לחומר חלקיקי קטן מ-2.5 מיקרומטר באוויר, גם ברמות נמוכות יחסית, מלווה בשינויים מבניים במוח דוגמת ירידה בנפח רקמת המוח, עליה באטרופיה ופתולוגיה וסקולארית בקשישים. מחקר SNAC-K-MRI כלל קשישים ללא דמנציה שעברו בדיקת MRI בתחילת המחקר. בנוסף, משתתפים מתחת לגיל 78 שנין השלימו בדיקת MRI לאחר 6 […]

  • האם ניטור מרחוק עשוי להפחית אשפוזים בחולים עם מחלות ממאירות?

    האם ניטור מרחוק עשוי להפחית אשפוזים בחולים עם מחלות ממאירות?

    ניטור תסמינים מרחוק באמצעים אלקטרוניים להערכת תוצאים לפי דיווח מטופלים לווה בהפחתת היקף האשפוזים בשיעור של 19% לאחר שלושה חודשים ובהיקף של 13% לאחר שישה חודשים בחולים עם מחלה ממארת תחת טיפול סיסטמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. התועלת של אמצעי ניטור מרחוק תועדה במגוון אוכלוסיות חולים, כולל אלו המתגוררים […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך