Respiratory Infections

שכיחות גבוהה של תסמינים חריגים בקשישים עם COVID-19 (מתוך אתר Medscape)

קשישים עם COVID-19 עשויים להציג מספר תסמינים חריגים, עובדה המקשה על המאמצים להבטיח כי אוכלוסיה זו תקבל טיפול הולם ובמועד, כך טוענים רופאים מארצות הברית.

לדברי הכותבים, COVID-19 מתאפיינת בשלושה תסמינים עיקריים: חום, שיעול עיקש וקוצר נשימה. עם זאת, בקשישים, האוכלוסייה בסיכון הגבוה ביותר לסיבוכים או תמותה עקב הזיהום הנגיפי, ייתכן כי לא יופיעו כלל תסמינים אלו. במקום זאת, בקשישים עם COVID-19 ייתכנו שינויי התנהגות, בלבול וחוסר התמצאות, ישנוניות יתר, אי-יציבות ונפילות או חוסר תאבון.

הסיבה להבדלים בהתייצגות קשישים בהשוואה לחולים אחרים נוגעת לתגובה של הגוף המזדקן לחולי וזיהום. בגילאים מתקדמים, התגובה החיסונית עשויה להיות מופחתת ויכולת בקרת חום גוף עשויה להיות שונה.

מחלות כרוניות ברקע עשויות למסך או לשבש סימני זיהום. חלק מהקשישים עשויים לסבול מליקוי קוגניטיבי ואינם יכולים להסביר על התסמינים מהם סובלים.

חשוב לזהות סימני סכנה: במידה ולא מזהים סימנים מוקדמים של COVID-19 תתכן הידרדרות במצבם של הקשישים עוד בטרם קבלת טיפול הולם. החולים עשויים להמשיך בשגרת חייהם ללא שימוש באמצעי מיגון ולהדביק אחרים בנגיף.

קשישים עם הזיהום עשויים לפתח חולשה והתייבשות וכאשר מנסים לעמוד וללכת, הם נוטים ליפול ולסבול מחבלות. חלק מהקשישים סובלים מהפרעות התמצאות חמורות ואינם מסוגלים לדבר או מתייצגים עם תמונה קלינית דומה לאירוע מוחי. עם זאת, בירור מעמיק מוביל להבנה כי השינויים נובעים מהשפעת הנגיף על מערכת העצבים המרכזית.

על הרופאים הניצבים בחזית להבטיח כי הם משלימים הערכה זהירה של תסמינים שונים בקרב קשישים. למרות שיש לשמור על דרגת חשד גבוהה ל-COVID-19 לאור המסוכנות של הזיהום הנגיפי בקשישים, ישנם גורמים רבים אחרים שיש לקחת בחשבון.

עוד חשוב לקחת בחשבון כי קשישים המצויים בבידוד בביתם עשויים שלא לקבל את העזרה עם הטיפול התרופתי או צרכים חיוניים אחרים מבני משפחה השומרים על מרחק מהם.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

ממצא זה מחזק את הגישה לפיה יש להתייחס לכל חולה מבוגר מאומת ל-COVID-19 בתשומת לב מיוחדת ולשקול מעקב צמוד וטיפול אינטנסיבי מוקדם יותר.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • זיהום בנגיף RSV מלווה בשיעור סיבוכים גבוה יותר מזיהום בשפעת בקשישים (J Infect Dis)

    זיהום בנגיף RSV מלווה בשיעור סיבוכים גבוה יותר מזיהום בשפעת בקשישים (J Infect Dis)

    בקשישים עם אבחנה של זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) שיעור גבוה יותר של סיבוכים, בהשוואה לאלו עם אבחנה של זיהום בנגיף שפעת, למרות ששיעורי התמותה עם שתי המחלות הזיהומיות היו דומים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Infectious Diseases. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיים עניין גובר בזיהום בנגיף RSV […]

  • סוכנות התרופות האירופית ממליצה על תרופה חדשה לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית ממליצה על תרופה חדשה לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית (European Medicines Agency) המליצה על אישור שיווק התכשיר Obgemsa (Vibegron) לטיפול בתסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן במבוגרים. תסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן מתאפיינת בצורך פתאומי ועז למתן שתן, למרות שהשלפוחית עשויה להכיל כמות שתן קטנה בלבד, כמו גם עליה בתדירות מתן שתן ואי-נקיטת שתן עקב תכיפות. החומר הפעיל ב- Obgemsaהינו Vibegron, אגוניסט […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • ירידה בזיכרון ותפקוד ניהולי מלווה בירידה באיכות החיים של חולי פרקינסון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    ירידה בזיכרון ותפקוד ניהולי מלווה בירידה באיכות החיים של חולי פרקינסון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    הידרדרות בזיכרון ובתפקודים ניהוליים מלווה בירידה באיכות החיים של חולים עם מחלת פרקינסון לאורך תקופה של שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי החמרה בתפקוד הקוגניטיבי בחולי פרקינסון מלווה בירידה באיכות החיים. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה