Rheumatoid Arthritis

מתן abatacept עשוי להועיל בחולים הסובלים מדלקת מפרקים ראומטואידית שאינם מגיבים לטיפול בחסמי TNF-אלפא (N Engl J Med)

על-פי תוצאותיו של מחקר אקראי וכפול סמיות שפורסם לאחרונה, abatacept יעיל בטיפול בחולים הסובלים מדלקת מפרקים ראומטואידית שאינם מגיבים באופן משביע רצון לחסמי TNF-אלפא.

החוקרים כותבים כי חלק ניכר מהחולים הסובלים מדלקת מפרקים ראומטואידית אינם מגיבים במידה מספקת או שאינם מגיבים באופן מתמשך לטיפול באמצעות חסמי TNF-אלפא. הם מסבירים כי כיום לא קיימות אפשרויות טיפול אחרות שהוכחו יעילים קלינית בחולים אלה וכי abatacept הוא הטיפול הראשון החדש שמשנה באופן סלקטיבי את סיגנל ה-CD80 או ה-CD86-CD28 הדרוש להפעלה מלאה של תאי T.

במחקר ה-Abatacept Trial in Treatment of Anti-TNF Inadequate Responders משלב III (ה-ATTAIN), השתתפו חולים הסובלים מדלקת מפרקים ראומטואידית פעילה שלא הגיבו במידה מספקת לטיפול האנטי TNF-אלפא. הנבדקים חולקו אקראית ביחס של 2:1 לקבלת abatacept או פלצבו בימים 1, 15, ו-29 ובכל 28 ימים לאחר מכן במהלך 6 חודשים, בנוסף לתרופה אחת המשנה את מהלך המחלה (DMARD) לפחות. לפני התחלת המחר הפסיקו החולים בטיפול האנטי TNF-אלפא.

לאחר 6 חודשים, שיעורי התגובות על-פי ה-ACR 20, המעידים על שיפור בשיעור של 20% ומעלה, עמדו על ערכים של 50.4% בקבוצת ה-abatacept ועל 19.5% בקבוצת הפלצבו (P < .001). בקרב נבדקי קבוצת ה-abatacept התקבלו תוצאות טובות יותר גם בשיעורי תגובות ה-ACR 50 וה-ACR 70 (כ-20.3% לעומת 3.8%; P < .001; ו-10.2% לעומת 1.5%; P = .003; בהתאמה).

כעבור 6 חודשים, הופיעו שיפורים בעלי משמעות קלינית בתיפקוד הפיזי, ששוקפו על-ידי שיפור בשיעור של 0.3 לפחות בדרוג המוגבלות של ה-Health Assessment Questionnaire (ה-HAQ), בהשוואה למצב בתחילת המחקר, ב-47.3% מהחולים בקבוצת ה-abatacept וב-23.3# מהחולים בקבוצת הפלצבו (P < .001). תופעות לוואי ותופעות לוואי סביב זמן מתן האינפוזיה התרחשו ב-79.5% וב-5.0% מהחולים בקבוצת ה-abatacept, בהתאמה, וב-71.4% ו-3.0% מהחולים בקבוצת הפלצבו, בהתאמה. שיעור הזיהומים הרציניים עמד על 2.3% בשתי הקבוצות.

החוקרים כותבים כי abatacept נמצא יעיל קלינית ובעל פרופיל בטיחות מתקבל על הדעת בחולים הסובלים מדלקת מפרקים ראומטואידית ואינם מגיבים בצורה משביעת רצון לטיפול האנטי TNF-אלפא. הם מוסיפים כי abatacept עשוי לשמש כטיפול אפשרי חדש בחולים אלה, בפרט בחולים שאינם מגיבים באופן משביע רצון לטיפול האנטי TNF-אלפא.

לידיעה במדסקייפ

N Engl J Med. 2005;353:1114-1123

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך